5 cele mai bune aplicații de pictură pentru Windows 10

Dispozitivele cu Windows 10 nu sunt în mod normal genul de dispozitiv pe care l-ați lua dacă doriți să desenați ceva. Mulți utilizatori conectează o tabletă sau un bloc de desen digital cu sistemul lor Windows atunci când doresc să deseneze. Tabletele de desen, blocurile de desen sau dispozitivele precum Surface Studio sau Surface Tablets necesită toate aplicații pentru a desena.

aplicații de pictură pentru Windows 10

Cele mai bune aplicații de pictură pentru Windows 10

Aplicațiile de pictură funcționează cu introducerea tactilă, adică puteți folosi degetul pe un dispozitiv cu atingere, cu un mouse/trackpad și cu un stylus. O aplicație bună de pictură va accepta toate cele trei tipuri de introducere, totuși, dacă sunteți în căutarea unei aplicații bune pentru uz profesional sau învățare, doriți una care poate detecta și schimbările de presiune și care încorporează o varietate de pensule. Iată câteva aplicații de verificat.

1. Caiet de schițe

Caiet de schițe este un instrument excelent de desen și pictură. Este o alternativă destul de bună la celebra aplicație Procreate iPad. Vine cu pensule pentru vopsea, cerneală și creion, permițând utilizatorilor să creeze schițe, desene și picturi complexe. Înainte era gratuit, dar acum are un preț de 20 USD, care este de două ori mai mult decât costă Procreate. Are aplicații pentru Mac, iOS și Android. Este compatibil cu fișierele PSD și puteți instala perii suplimentare pentru el.

  Cum să adăugați aplicații pentru site-uri web în Windows 10

2. Krita

Krita este o aplicație puternică și este gratuită. Este un instrument excelent de desen cu perii personalizabile, stabilizare pentru dacă aveți mâinile tremurătoare când desenați și poate crea animații 2D. Aplicația nu este pentru începători, deși nimic nu vă împiedică să învățați să desenați pe ea. Va trebui să investiți ceva timp pentru a afla cum funcționează aplicația și cum să vă configurați spațiul de lucru. Aplicația are ghiduri de desen pentru desenarea liniilor și curbelor, instrumente de formă, gestionarea straturilor, suport pentru fișiere PSD și documentație pentru a vă ajuta să începeți dacă sunteți obișnuit cu Photoshop.

3. Clip Studio Paint

Clip Studio Paint este pentru schițe rapide și proiecte mici în mișcare. Funcționează cu un stylus, detectează schimbările de presiune, este potrivit pentru dispozitive tactile și pentru desktop-uri cu o tabletă Wacom, are sute de perii personalizabile din cutie și o mulțime de perii de la terți care pot fi instalate și are modelare 3D de caractere unelte. De asemenea, este grozav dacă, în loc de artă digitală, trebuie să desenezi benzi desenate și manga.

Versiunea pro costă 50 USD, dar versiunea care include instrumente de desen de benzi desenate costă 219 USD. Există o versiune de încercare gratuită, astfel încât să o puteți încerca înainte de a o cumpăra.

4. Concepte

Concepte este o aplicație folosită de companii precum Disney și Apple. Este gratuit, dar este disponibilă o versiune pro cu funcții avansate. Funcționează cu dispozitive tactile și cu desktop-uri sau laptop-uri care au o tabletă de desen conectată. Este receptiv la modificările presiunii stylusului și oferă pensule de desen asemănătoare stiloului și creionului. De asemenea, are instrumente de formă, instrumente de fixare și ghiduri, schiță vectorială și poate exporta în PSD în cazul în care doriți să lucrați la un fișier în Photoshop.

  Remediați bara de derulare Chrome dispare în Windows 10

5. Inkscape

Inkspace este unic pe această listă deoarece este gratuit și open-source. Asta nu înseamnă că nu este la fel de puternic sau că are mai puține funcții decât aplicațiile comerciale. Are instrumente pentru desenul cu mâna liberă (instrumente stilou și editarea traseului), instrumente de formă, suport pentru stylus (tabletă de desen) și o mulțime de pensule grozave. Interfața de utilizare este similară cu Photoshop, așa că setarea spațiului de lucru va fi ușor. Din păcate, este posibil să nu funcționeze la fel de bine cu dispozitivele compatibile cu atingere. Este posibil să aveți nevoie de o tabletă de desen dacă doriți să utilizați un stilou pentru desen. De asemenea, ar trebui să știți cum să configurați o tabletă înainte de a o folosi cu această aplicație.

Concluzie

Dacă înveți desenul digital, este o idee bună să începi cu o aplicație de bază. De asemenea, ar trebui să vă asigurați că utilizați o aplicație de desen și nu o aplicație de editare a fotografiilor. O aplicație de editare foto poate funcționa, dar nu este cu adevărat un instrument de desen. Încercați cât mai multe instrumente și acordați fiecăruia câteva zile pentru a vedea cât de bine funcționează pentru dvs.