09/26/2023

5 aplicații de jurnalizare ghidată pentru începători pentru a obține sugestii pentru un jurnal de autoîngrijire

Jurnalul este una dintre cele mai bune practici pentru a vă stimula sănătatea mintală prin auto-reflecție. Dar dacă sunteți nou în această metodă, vă puteți chinui să vă dați seama despre ce să scrieți în fiecare zi. Aceste aplicații de jurnal ghidat vor emite noi recomandări și idei zilnice care vă vor inspira să reflectați asupra lor și să scrieți o intrare care vine din inimă.

1. Reflecţie (Web, Android, iOS): solicitări zilnice, citate și recenzii ghidate

Reflection este o aplicație web și mobilă frumoasă pentru nevoile dvs. zilnice de jurnal, care este ideală pentru începători. Fila Azi face totul foarte simplu, oferindu-vă zilnic o întrebare inspirațională despre care puteți scrie. Important este că nu vă limitează numai la acest lucru dacă nu vi se aplică. În secțiunea Inspirație, veți primi o serie de întrebări, citate motivaționale de la oameni celebri sau șabloane rapide pe care le puteți personaliza în avans.

Scrierea intrării zilnice este, de asemenea, un proces rapid și simplu. De fapt, viteza lui Reflection o face ideală ca aplicație de micro-jurnal pentru intrări rapide și chiar mai multe intrări pe zi. Veți vedea, de asemenea, informații despre seria dvs. de jurnal și puteți revedea o intrare aleatorie din trecut, la care să reflectați.

Reflection se concentrează pe revizuirea înregistrărilor dvs. de jurnal lunar și anual și include un proces ghidat pentru aceasta. Veți parcurge cele mai importante și cele mai slabe momente și veți reflecta asupra lor prin șase domenii cheie (minte, corp, suflet, muncă, joacă, dragoste) și veți stabili intenții pentru următoarea lună sau an. Aplicația include și alte câteva ghiduri pentru alte practici conștiente, dar multe dintre ele sunt disponibile doar în versiunea plătită.

  Remediați imposibilitatea de a copia și lipi în sesiunea desktop la distanță

Descarcă: Reflecție pentru Android | iOS (Gratuit)

2. Vafe (Android, iOS): Jurnal comun cu solicitări și întrebări zilnice

Waffle consideră că nu toate jurnalele trebuie să fie private. Uneori, este util să partajați acele înregistrări din jurnal cu familia, partenerii, prietenii sau chiar terapeuții. Aplicația facilitează crearea unuia sau mai multor jurnale partajate și vă oferă subiecte despre care să scrieți.

Când creați un jurnal nou, veți fi întrebat cui doriți să îl distribuiți. Alegeți acest lucru cu înțelepciune, deoarece Waffle AI încorporat va emite instrucțiuni zilnice în funcție de alegerea dvs., precum și de stilul dvs. de scriere, astfel încât să puteți îmbunătăți comunicarea cu ceilalți participanți. Puteți alege să dezactivați această IA și pur și simplu să primiți o nouă solicitare din depozitul încorporat al Waffle de întrebări de actualitate pentru fiecare tip de grup.

De asemenea, puteți crea manual o nouă întrebare pentru grup sau puteți face o nouă postare despre un anumit eveniment în acea zi, cum ar fi o zi de naștere sau o sărbătoare. Waffle vă permite să adăugați fotografii la postări, astfel încât să o puteți folosi ca pe o rețea de socializare zilnică pentru a vă întâlni cu cei dragi pentru a vedea prin ce trec ei despre care nu vor să vorbească online pentru întreg lume.

Descărcați: Waffle pentru Android | iOS (Gratuit)

3. Spune-i lui Molly (Web): intrări simple și rapide pentru cei care nu vor să scrie mult

Tell Molly este un jurnal de dispoziție și gândire, ideal pentru cei care se chinuie să se gândească despre ce să scrie. Interfața este simplă și se concentrează mai mult pe a vă ajuta să vă înregistrați rapid sentimentele sau starea mentală, fără a vă forța să scrieți o intrare lungă.

  Cum se instalează AbanteCart pe serverul Ubuntu

Aplicația are cinci emoji-uri pentru a alege cum a decurs ziua. Apoi, alegeți dintr-un set de etichete sau creați etichete noi. Este mult mai ușor să faceți clic pe o etichetă precum „gimnastică” pentru a observa că ați făcut mișcare astăzi și ca aceasta să fie înregistrată direct într-un calendar, în loc să scrieți o notă de genul „Am avut un antrenament bun azi”.

Urmează secțiunea Comentarii, pe care o puteți folosi ca intrare generală în jurnal pentru a scrie orice alte gânduri pe care le aveți despre această zi. Și, în cele din urmă, Tell Molly vă solicită să scrieți o intrare de jurnal de recunoștință, compunând-o în 255 de caractere. Numărul limitat de caractere vă ajută, de asemenea, să vă filtrați gândurile pentru o intrare clară și concisă.

În tabloul de bord Tell Molly, puteți obține statistici precum câte zile grozave, bune sau medii ați avut de când ați început să scrieți în jurnal sau în ultimele 30 de zile. De asemenea, puteți verifica vizualizarea calendarului tuturor înregistrărilor dvs. și le puteți filtra după etichete pentru a vă cunoaște tiparele.

4. Jurnal Maimuță (Web): Generatori de prompt pentru scriere profundă, auto-descoperire, Mindfulness

Journal Monkey este un site web dedicat colectării și generării de solicitări de scriere în jurnal pentru o varietate de exerciții. Nu este o aplicație de jurnal în care puteți scrie intrarea, așa că sunteți liber să utilizați oricare dintre cele mai bune aplicații de jurnal pentru un jurnal zilnic și să vă bazați pe site pentru un prompt. Există mai multe generatoare de prompturi diferite, cum ar fi:

  • Generator de sugestii de scriere profundă: Pentru întrebări profunde despre viața ta (speranțe, amintiri, planuri, valori, alegeri) sau întrebări profunde despre credințele, etica, opiniile personale și filozofia personală.
  • Generator de sugestii Mindfulness: Pentru solicitări pentru un jurnal de recunoștință, jurnal de intenție, auto-reflecție, scanare corporală și obiceiuri conștiente. Puteți alege aleatoriu între acestea sau puteți alege o categorie pentru a genera mai multe întrebări.
  • Îndemnuri pentru jurnalul de recunoștință pentru copii: Niciodată nu este prea devreme pentru a-i face pe copii să-și facă un jurnal, iar un jurnal de recunoștință s-a dovedit a fi una dintre cele mai eficiente modalități de a începe acest obicei de sănătate mintală. Journal Monkey are un generator pentru a face noi solicitări, în special pentru copii.
  Cum să accesezi ChatGPT din bara de meniu a Mac

În afară de acestea, veți găsi și generatori prompti de stima de sine, depresie, anxietate, dragoste de sine și jurnal pozitiv. Toate generatoarele sunt gratuite și este la fel de simplu ca să faceți clic pe butonul până când găsiți o solicitare care inspiră o intrare.

5. Robyn Liechti (Web, imprimabil): Reviste de auto-îngrijire ghidate pentru diferite intenții

Robyn Liechti a scris mai multe reviste de auto-îngrijire ghidate, cum ar fi The Making of a Mother sau The Making of a Strong Woman, care sunt disponibile pentru cumpărare în format tipărit. Dar dacă nu doriți să cheltuiți pe acestea, ea are, de asemenea, o colecție de mesaje imprimabile gratuite pentru jurnal.

Acestea sunt direcționate în mod hotărât către începătorii la jurnal, cu subiecte precum începători, părinți, dragoste de sine, recunoștință, copii, eliberare de stres și anxietate, vindecare, schimbare și nesiguranță. Cele mai multe dintre ele sunt exerciții de jurnal de o lună, astfel încât să puteți parcurge un nou prompt zilnic.

Din nou, acestea nu includ un spațiu pentru a scrie intrarea dvs. Puteți folosi cele mai bune site-uri pentru a ține un jurnal online sau puteți ridica un jurnal fizic pe care să îl scrieți de mână și să adăugați mesajele tipărite ca prima pagină.

Nu neapărat un obicei zilnic

Cu atât de multe moduri diferite de a obține o nouă solicitare zilnică, este posibil să nu mai aveți scuze pentru a nu scrie acea intrare de jurnal în fiecare zi. Dar, deși jurnalul zilnic este cea mai bună practică, nu există reguli care să spună că trebuie să respectați acel program.

Sunteți liber să scrieți un jurnal săptămânal sau chiar de trei ori pe săptămână. Ideea este să cultivi un obicei de auto-reflecție, iar dacă un program non-zilnic vă face mai posibil să vă respectați acea rutină, atunci nu este nimic în neregulă.

x