Windows 7 Mai are doar un an de corecții de securitate

Microsoft va înceta să accepte Windows 7 cu actualizări de securitate pe 14 ianuarie 2020. Este ca și Windows XP din nou, dar mult mai rău. Mulți mai mulți oameni rămân cu Windows 7 decât cu XP.

Utilizarea Windows 7 este încă mare

Dacă încă folosești Windows 7, nu ești singur. Conform Piața netă Acțiune, 35,63% dintre utilizatorii Windows încă folosesc Windows 7 din decembrie 2018. Windows 10 are 52,36% dintre utilizatorii Windows.

În aprilie 2013, când Windows XP a mai rămas doar un an de suport 24,93% dintre utilizatorii de Windows au rămas cu XP. 62,27% dintre utilizatorii de desktop rulau deja Windows 7.

Microsoft are o problemă semnificativă aici. Și Microsoft intră în această zonă de acasă cu cea mai mare mizerie de actualizare Windows 10 vreodată pe mâini. Microsoft cu greu face un argument pentru Windows 10 utilizatorilor sceptici de Windows 7.

De ce contează sfârșitul asistenței

Sfârșitul asistenței este o mare problemă. Înseamnă că Microsoft va înceta să mai emită corecții de securitate pentru problemele din Windows 7, ceea ce va face sistemele Windows 7 din ce în ce mai vulnerabile la atac. Defectele de securitate care sunt găsite și remediate în versiunile mai noi de Windows vor afecta adesea și Windows 7. Aceasta înseamnă că atacatorii au o foaie de parcurs pentru atacarea sistemelor Windows 7, care vor deveni din ce în ce mai puțin sigure în timp.

  Cum să setați preferința adaptorului de rețea pe Windows 10

Data de încheiere a asistenței Microsoft va încuraja și alte companii să nu mai accepte și Windows 7. Aplicațiile desktop Windows vor înceta în cele din urmă să accepte versiuni mai vechi de Windows. Probabil că acest lucru nu se va întâmpla imediat, deoarece Windows 7 nu este nici pe departe atât de lung ca Windows XP când a fost lăsat în urmă. Dar nu fi surprins când aplicațiile noi sau actualizările aplicațiilor existente nu mai acceptă Windows 7. De exemplu, nu mai poți folosi un browser web modern pe Windows XP.

Ce ar trebui sa faci

Dacă utilizați Windows 7, mai aveți la dispoziție un an pentru a decide ce faceți. Întreprinderile și agențiile guvernamentale pot plăti pentru contracte de asistență prelungite scumpe pentru a continua să primească corecții de securitate dacă au nevoie de mai mult de un an pentru a migra, dar Microsoft încearcă să-i aducă pe toți la versiuni mai noi de Windows.

Când va veni momentul, ar trebui să vă gândiți cu seriozitate să faceți upgrade la Windows 10, mai degrabă decât să rămâneți cu un Windows 7 nepatchat și din ce în ce mai vulnerabil. Există încă modalități legale și oficiale de a obține Windows 10 gratuit, chiar dacă ați ratat oferta mare de upgrade gratuită a Microsoft. Tot ce trebuie să faceți este să introduceți codul produsului Windows 7 în timp ce instalați Windows 10.

Dacă ești enervat de Windows 10, ei bine, înțelegem. Nu suntem aici pentru a împinge Windows 10. Îl recomandăm să nu rămânem cu Windows 7 mai puțin sigur, dar vă recomandăm și să instalați Linux, obținerea unui Chromebook, sau trecerea la un Mac.

  Ce este Patch Tuesday pentru Windows și când este?

Pe scurt, nu vă recomandăm să rămâneți cu o versiune vulnerabilă de Windows pe termen lung.

Dar Windows 10 nu este groaznic?

În timp ce Windows 10 are o mulțime de îmbunătățiri de nivel scăzut și un suport hardware mai bun, Microsoft se luptă cu erori de actualizare și inserează tot mai multe reclame. Windows 10 este mai bun decât Windows 7 în multe privințe, dar este și mai rău în alte privințe.

Am criticat Windows 10, dar l-am și complimentat. Pornește mai repede decât Windows 7, are un suport mai bun pentru hardware-ul modern, este mai stabil din cutie și este plin de îmbunătățiri utile de securitate. Are chiar și funcții mai mici pe care tociștii le vor găsi utile, cum ar fi informațiile despre utilizarea GPU în Managerul de activități și montarea ISO nativă în File Explorer.

Microsoft trebuie să-și curețe actul și să nu mai spargă lucrurile. Actualizarea Windows 10 din octombrie 2018 a fost cel mai mare dezastru de până acum, dar Microsoft se comportă puțin pedepsit. Sperăm că Microsoft poate repara procesul de dezvoltare Windows. Și Microsoft face deja Windows 10 mai puțin enervant, oferind un meniu Start mai curat în mod implicit și permițând utilizatorilor să dezinstaleze mai multe aplicații încorporate.

Dar, lăsând la o parte plângerile despre Windows 10, preferăm să folosim o versiune de Windows acceptată de corecții de securitate decât să rămânem cu Windows 7.

Să punem asta în context: majoritatea utilizatorilor Windows 10 nu s-au confruntat cu aceste erori. Majoritatea sistemelor Windows 10 de acolo funcționează foarte bine. Majoritatea utilizatorilor de Windows 10 nici măcar nu folosesc actualizarea din octombrie 2018. (Nu faceți clic pe „Verificați actualizările”!)

  Cum să modificați rata de reîmprospătare pentru afișajul dvs. pe Windows 10

Nu scuzăm recordul Microsoft aici. Cu toții ar trebui să ne așteptăm la mai bine de la ei. Dar rețineți că, deși aceste probleme au fost raportate pe scară largă, majoritatea utilizatorilor Windows 10 nu le-au întâlnit niciodată.

Puteți continua să utilizați Windows 7?

Din punct de vedere tehnic, puteți continua să utilizați Windows 7. Microsoft nu îl va dezactiva brusc și nu îl va opri să funcționeze peste noapte – asta se întâmplă doar cu versiunile instabile ale Windows.

Puteți utiliza și astăzi Windows XP. Dar nu primește noi corecții de securitate, iar companiile de software au renunțat la suportul pentru aceasta. Chiar și serviciul de jocuri Steam de la Valve tocmai a încetat să funcționeze pe Windows XP – și asta în ciuda faptului că Steam încă vinde unele jocuri care au fost concepute pentru și funcționează cel mai bine pe Windows XP. Hardware-ul nou de multe ori nu va funcționa cu Windows 7 astăzi și asta se va înrăutăți.

Internetul este un loc dezordonat, periculos. Vă recomandăm insistent să utilizați un sistem de operare modern, sigur, care are instalate cele mai recente corecții de securitate, indiferent de sistemul de operare respectiv.

Mai ai un an!

Să nu devenim încă prea apocaliptici, totuși. Mai aveți un an de corecții de securitate rămase pentru Windows 7. Aceasta înseamnă că Microsoft are la dispoziție un an pentru a se acționa și pentru a se îmbunătăți la actualizarea Windows 10 fără a cauza probleme.

Și, dacă chiar îți dorești ca Windows 10 să nu se actualizeze atât de mult, poți oricând să obții Windows 10 Professional și să amâni actualizările. Majoritatea erorilor vor fi rezolvate înainte ca aceste actualizări să ajungă la computer.