Vizualizați imaginile stocate în cache din toate browserele web de pe computerul dvs. într-un singur loc

Unul dintre multele aspecte majore ale performanței oricărui browser web este stocarea în cache a imaginilor. Pentru cei care nu sunt familiarizați cu acest concept, memorarea în cache ajută browserul să stocheze temporar componente ale site-ului web, cum ar fi imagini, script-uri și alte informații despre pagină într-un singur loc, pentru a reduce lățimea de bandă a internetului și pentru a îmbunătăți timpul de încărcare pentru când revisiți un site web. Navigarea acestor date poate deveni o sarcină plictisitoare, mai ales dacă utilizați mai multe browsere. Un nou instrument gratuit de la NirSoft numit ImageCacheViewer își propune să vă ajute, permițându-vă să vizualizați imaginile stocate în cache din toate browserele dvs. într-un singur loc.

La prima vedere, micul instrument mi-a amintit de WebCacheImageInfo, un program similar al aceluiași dezvoltator care se concentrează pe afișarea datelor EXIF ​​ale tuturor imaginilor stocate în cache sub un singur acoperiș. Cu toate acestea, ImageCacheviewer este conceput pentru a vă permite pur și simplu să răsfoiți și să vizualizați imaginile stocate în cache.

Este un utilitar mic și portabil, ceea ce înseamnă că nu necesită instalare, la fel ca ofertele anterioare ale NirSoft. Odată descărcat, trebuie pur și simplu să dezarhivați arhiva de 75 KB în locația dorită și să rulați executabilul în interior.

La lansare, aplicația vă scanează aparatul și afișează o listă a imaginilor din cache-urile tuturor browserelor acceptate, împreună cu informații de bază despre acestea. În funcție de cât de mare este dimensiunea cache-ului alocată, poate dura câteva până la câteva secunde pentru a finaliza.

  9 Cele mai bune sisteme de management al învățării (LMS) pentru IMM-uri

Pe lângă browserele web majore, cum ar fi Firefox, Chrome și Internet Explorer, ImageCacheViewer acceptă și SeaMonkey. Informațiile sunt împărțite în coloane pentru adresa URL a imaginii, browserul web care a fost utilizat pentru a vizita pagina asociată, formatul imaginii, data și ora, timpul total de navigare și dimensiunea fișierului.

Puteți face dublu clic pe un articol pentru a vedea informațiile într-o fereastră separată sau puteți face clic dreapta pentru a dezvălui acțiuni suplimentare, cum ar fi vizualizarea imaginii într-un browser, salvarea într-o altă locație la alegerea dvs. sau copierea imaginii sau a adresei URL a acesteia la clipboard-ul.

Setarea implicită este afișarea imaginilor stocate în cache de pe site-urile web pe care le-ați vizitat în ultimele 24 de ore. Cu toate acestea, perioada de timp poate fi modificată cu ușurință navigând la Opțiuni > Opțiuni avansate din bara de meniu sau pur și simplu apăsând F9. De aici, puteți specifica, de asemenea, cache-ul browserului care trebuie scanat pentru imagini.

ImageCacheViewer funcționează pe Windows XP, Windows Vista, Windows 7 și Windows 8 / 8.1.

Descărcați ImageCacheViewer