Verificați de ce computerul dvs. nu este compatibil

Windows 11 este de așteptat să sosească la sfârșitul acestui an. Această cronologie poate fi sau nu reală, dar Microsoft a lansat cerințele hardware minime pentru sistemul de operare. De asemenea, au lansat și apoi au eliminat aplicația de verificare a stării de sănătate care a verificat compatibilitatea unui sistem cu Windows 11.

Utilizatorii care doresc să ruleze Windows 11 pe sistemul lor actual în loc să cumpere unul nou au cerințele de bază pentru a continua, sau pot încerca să instaleze versiunea beta și le va spune dacă sistemul lor este compatibil cu sistemul de operare.

Windows 11 Verificați de ce computerul dvs. nu este compatibil

De ce nu Windows 11?

Cerințele minime de hardware și verificarea compatibilității sunt ambele utile, dar mulți utilizatori consideră că sistemele lor sunt încă marcate ca incompatibile cu noul sistem de operare, în ciuda îndeplinirii cerințelor enumerate.

Componenta hardware care face ca un sistem să fie incompatibil cu Windows 11 nu este niciodată menționată. În general, utilizatorii sunt lăsați să-și dea seama singuri, unde intervine De ce nu Windows 11.

De ce nu Windows 11 este un script gratuit de verificare a stării de sănătate, cu sursă deschisă, terță parte, care vă spune, din punct de vedere al componentelor, de ce este posibil ca sistemul dumneavoastră să nu fie compatibil cu Windows 11.

Utilizați De ce nu Windows 11

Pentru a utiliza De ce nu Windows 11, urmați acești pași.

  Copiați automat textul selectat în clipboard [Firefox]

Descărcați De ce nu Windows 11 de la Github.
Rulați fișierul EXE.
Permiteți scriptului să scaneze sistemul.
Componentele hardware care nu sunt compatibile vor fi evidențiate cu motiv.

De ce nu cerințele și limitările Windows 11

De ce nu Windows 11 are anumite cerințe de bază pentru ca acesta să ruleze.

Scriptul va rula pe Windows 8.1 și este compatibil cu cea mai recentă versiune Windows 10
Scriptul nu va rula pe Windows 7.
Pe un sistem Windows 8.1, este posibil să nu poată verifica cu exactitate suportul DirectX 12, care este necesar pentru caracteristica HDR, dar nu este un blocant atunci când vine vorba de instalarea Windows 11.
Pe un sistem Windows 10, aplicația va rula numai dacă sistemul este un sistem pe 64 de biți.
Pe un sistem Windows 8.1, aplicația va putea rula pe un sistem pe 32 de biți, precum și pe un sistem pe 64 de biți.

Precizia rezultatelor

De ce nu Windows 11 este destul de precis. Trebuie să știți că atunci când Windows 11 vă spune că un sistem nu este compatibil în timpul procesului de actualizare, nu este întotdeauna un dat că sistemul de operare nu va rula pe el. Este posibil să nu poată rula toate caracteristicile Windows 11, dar dacă aveți hardware oarecum recent, ar trebui să poată rula fără probleme.

Luați exemplul scriptului care rulează pe un sistem care rulează Windows 11 și veți vedea că procesorul este semnalat ca motiv pentru care sistemul poate să nu fie compatibil. Acesta este motivul pentru care Windows 11 îl poate semnala și, dar după cum puteți vedea, sistemul de operare funcționează bine.

  Care sunt cele mai bune jocuri gratuite pe platforme?

Concluzie

De ce nu Windows 11 vă va ajuta să aflați ce împiedică sistemul dvs. să ruleze Windows 11. În unele cazuri, este posibil să puteți remedia problema, de exemplu, dacă ați dezactivat pornirea securizată, o puteți activa și veți putea pentru a instala sistemul de operare. În alte cazuri, poate fi necesar să faceți upgrade hardware, de exemplu, dacă nu aveți un cip TPM sau dacă cip TPM nu este versiunea 2.0 (sau mai recentă).