Utilizare ridicată a memoriei Microsoft Photos.exe (SOLUȚIONAT) pe Windows 10

Photos este vizualizatorul de imagini stoc pe Windows 10. Vine cu instrumente de bază de editare a imaginilor, câteva efecte de imagine și un editor video. Aplicația întâmpină probleme din când în când și tinde să înghețe atunci când are de-a face cu albume foto mari sau când importă fotografii de pe dispozitive precum un telefon sau o cameră.

Fotografiile poate fi o aplicație stoc, dar nu este un instrument de bază pentru Windows 10. Puteți selecta orice alt vizualizator de imagini și îl puteți utiliza în locul lui. Singura problemă este că, în timp ce sunteți liber să utilizați o altă aplicație, Fotografiile tinde să ruleze într-o stare suspendată.

Utilizare ridicată a memoriei Microsoft Photos.exe

Remediați utilizarea ridicată a memoriei Microsoft.Photos.exe

Aplicația Fotografii rulează în mod normal într-o stare suspendată. În teorie, acest lucru vă permite să începeți mai repede dacă ar fi să-l lansați, dar practic nu face bine. Aplicația durează mult să iasă din starea de suspendare, dar dacă în loc să ruleze într-o stare de suspendare, Fotografii utilizează multă memorie, aveți o problemă diferită pe mâini. Iată cum să o remediați.

1. Ieșiți din procesele de fundal Fotografii

Dacă Fotografiile rulează de prea mult timp și nu reporniți sistemul în mod obișnuit, utilizarea memoriei aplicației poate crește în cele din urmă. Acesta este probabil un lucru unic care poate fi rezolvat prin repornirea sistemului. Urmați acești pași.

Faceți clic dreapta pe bara de activități și selectați Manager de activități.
Accesați fila Procese și selectați Gazdă sarcini de fundal fotografii.
Faceți clic pe butonul Încheiere activitate.
Căutați Runtime Broker și selectați-l.
Faceți clic pe butonul Terminați sarcina.
Reporniți sistemul.

2. Opriți țigla live

Aplicația Fotografii acceptă o placă live și uneori este motivul pentru care aplicația ajunge să folosească prea multă memorie. În mod normal, are de-a face cu aplicația indexarea fotografiilor și generarea de miniaturi ori de câte ori găsește fotografii noi pe sistemul dvs.

Deschideți meniul Start.
Faceți clic dreapta pe aplicația Fotografii și selectați Mai multe>Dezactivați tigla live.
Reporniți sistemul pentru o măsură bună.

3. Dezactivați sincronizarea OneDrive

OneDrive va sincroniza fotografiile direct cu aplicația Fotografii. OneDrive este o altă aplicație stoc pe Windows 10 și tinde să invadeze destul de multe părți diferite ale sistemului de operare. Vestea bună este că îl puteți dezactiva de la sincronizarea fotografiilor cu Fotografii.

Deschideți aplicația Fotografii.
Faceți clic pe butonul mai multe opțiuni din dreapta sus.
Selectați Setări din meniu.
Eliminați toate locațiile folderelor OneDrive.
Derulați în jos și dezactivați comutatorul „Afișați conținutul meu numai din cloud de pe OneDrive”.
Reporniți sistemul.

4. Dezinstalați și reinstalați Fotografii

Aplicația Fotografii se actualizează din când în când și, de asemenea, se actualizează atunci când Windows 10 primește o actualizare a caracteristicilor. Aceste actualizări pot duce la probleme cu aplicația, iar cel mai simplu mod de a le remedia este dezinstalarea și reinstalarea aplicației.

Deschideți PowerShell cu drepturi de administrator.
Rulați această comandă pentru a dezinstala aplicația Fotografii.

Get-AppxPackage *photo* | Remove-AppxPackage

După ce a fost dezinstalat, instalați aplicația Fotografii din magazinul Microsoft.

5. Încercați o altă aplicație

Fotografiile nu este rău, dar veți găsi opțiuni mai bune pentru Windows 10. Încercați să încercați IrfanView sau căutați orice alt instrument. Există o mulțime de soluții gratuite de la terți pe care le puteți folosi în locul lui.

Concluzie

Aplicația Fotografii a avut probleme sporadic de-a lungul anilor. Acestea tind să apară cel mai des după o actualizare a caracteristicilor, dar în afara actualizărilor, aplicația va funcționa fără probleme. În cazul în care acționează, puteți dezinstala și reinstala aplicația pentru a remedia problema.