Trei moduri de a-ți îmbunătăți casa inteligentă

Atractia initiala a dispozitivelor smarthome poate fi una de intriga. În plus, aceste produse pot face mult mai mult decât ați putea crede de la prima vedere.

Când majoritatea oamenilor se gândesc la modul în care controlezi dispozitivele smarthome și la ce poți face cu ele, cel mai probabil își imaginează capacitatea de a controla lucrurile de pe smartphone-urile lor sau de a-și folosi vocea cu Alexa sau Asistentul Google.

Toate acestea sunt adevărate și cu siguranță stă la baza controlului dispozitivelor smarthome, dar există și multe altele pe care le puteți face cu aceste lucruri. Să trecem peste câteva moduri interesante în care vă puteți îmbunătăți experiența smarthome.

Automatizarea dispozitivelor

Folosirea telefonului pentru a controla lucruri precum termostatul și luminile este destul de grozav, mai ales când o poți face în timp ce ești departe de casă. Dar adevărata superputere este că nu trebuie să le controlezi deloc manual.

Într-o casă inteligentă ideală, totul este automatizat — dispozitivele se controlează pe baza unor parametri pe care i-ați configurat din timp. Există mai multe moduri diferite în care puteți automatiza totul, inclusiv prin mișcare, programare, geofencing sau declanșare printr-o acțiune separată.

Puteți chiar să automatizați lucrurile din casa dvs. fără a cheltui mulți bani pe dispozitivele smarthome reale – lucruri precum temporizatoarele de priză, comutatoarele de la distanță și senzorii de mișcare ale prizei de lumină sunt incredibil de accesibile, dar vă pot oferi o privire minunată asupra lumii smarthome.

  Cum să eliminați fotografia de profil din contul dvs. Microsoft

Conectați dispozitivele împreună

O altă caracteristică excelentă a dispozitivelor smarthome este că, de obicei, le puteți lega împreună pentru a avea mai multe lucruri să se întâmple simultan.

De exemplu, în loc să fii nevoit să controlezi manual luminile, termostatul și alte dispozitive individual, poți iniția o singură comandă și ca totul să se întâmple odată. De exemplu, ai putea configura o singură rutină care configurează totul așa cum îți dorești atunci când pleci de acasă sau mergi în pat pentru noapte.

Unele dispozitive acceptă în mod nativ integrarea cu alte produse, dar puteți utiliza un serviciu ca IFTTT sau Strinificați dacă vrei și mai multă flexibilitate. Cu aceste servicii, puteți conecta împreună dispozitive smarthome pe care în mod normal nu le-ați putea conecta și le puteți face împreună pentru a face anumite lucruri cu o singură comandă, cum ar fi să clipească luminile când temporizatorul Alexa se stinge sau să aprindă luminile. când camera dvs. Wi-Fi detectează mișcare.

Utilizați comenzile If/When

Aceasta este similară cu secțiunea anterioară; doar că nu trebuie neapărat să se bazeze pe dispozitivele în sine. Unele dispozitive smarthome vă permit să le controlați folosind diverse valori, cum ar fi ora din zi, temperatura de afară, temperatura setată pe termostat și așa mai departe.

Cu IFTTT, de exemplu, puteți să vă opriți automat termostatul inteligent atunci când temperatura exterioară atinge un anumit punct. Așadar, dacă ai AC-ul pornit, dar afară sunt 65 de grade (ceea ce cu siguranță este suficient de rece fără AC), poți să oprești termostatul și chiar să-ți trimită o notificare prin care să-ți spună să deschizi geamurile.

  11 cele mai bune resurse de învățare și tutoriale de copywriting

În mod similar, ați putea avea o lumină de verandă să se aprindă și să se stingă automat în funcție de momentul în care soarele apune și răsare. Nu orice dispozitiv smarthome poate face acest lucru, dar cel puțin cu Wink, vă va afla locația și va da seama când apune și răsare soarele în zona dvs. De acolo, acesta va aprinde și stinge becul inteligent în lumina de verandă în consecință.

În cele din urmă, există mult mai multe moduri de a controla dispozitivele smarthome decât ați putea crede – nu sunt doar dispozitive pe care le puteți controla de pe telefon, ci mai degrabă controlați un număr diferit de moduri. La naiba, uneori nu ai deloc control pe care trebuie să-l faci. Doar setați niște parametri și lăsați-l să automatizeze totul pentru dvs., ceea ce este cu adevărat locul în care tehnologia smarthome strălucește în primul rând.