Top 7 convertizor DXF în DWG pentru grafica dvs. vectorială

Modul în care tehnologia progresează, multe lucruri care erau cândva prea bune pentru a fi adevărate ne înconjoară sub forma realității.

Progresele au atins și spațiul de design, iar evoluțiile sale au fost demne de remarcat. Unul dintre reperele recente pe care nu am vrut să trec neobservat este designul 3D.

Pentru cei nefamiliarizați, proiectarea 3D se referă la crearea de modele tridimensionale cu ajutorul diferitelor programe software pentru o reprezentare mai realistă a obiectelor.

Acest concept a devenit curând foarte popular din mai multe motive. Cu toate acestea, unul dintre cele mai mari avantaje ale sale este o imagine realistă a ceea ce să vă așteptați de la un produs în mod atractiv și interactiv.

Design-urile 3D sunt adesea mai mari decât natura și sunt ușor de corectat și executat în câteva minute. Cu toate acestea, oricât de cool ar suna, acest tip de design necesită mult efort și timp.

Ca să nu mai vorbim de diferitele tipuri de fișiere cu care trebuie să lucrați. Dacă în prezent lucrați cu fișiere DXF și doriți să le convertiți în DWG, veți avea nevoie de un convertor.

Vom trece în revistă unele dintre cele mai bune convertoare care vă permit să faceți acest lucru. Înainte de a trece în listă, să facem corect elementele de bază.

Ce este un fișier DXF?

Cunoscut ca format de schimb de date sau format de schimb de date, un fișier DXF este un format de fișier de date CAD dezvoltat de AutoDesk. Pentru a explica în termeni simpli, este un format de fișier vectorial utilizat de designeri și arhitecți pentru a-și partaja design-urile 2D și 3D.

Aceste fișiere pot fi partajate cu ușurință pe platformele CAD comune. Deoarece acesta este un format de fișier open-source, nu este obligatoriu să utilizați o platformă bazată pe AutoDesk pentru a-l accesa.

  Codurile cadou State of Survival: Valorificați acum

Mai mult decât orice, acesta este utilizat pe scară largă pentru transferurile de date.

Ce este un fișier DWG?

Un format de fișier DWG este folosit pentru a crea desene tehnice și schițe pe AutoCAD, care este un software CAD faimos. Designerii și inginerii lucrează de obicei la proiecte 2D și 3D cu ajutorul acestuia.

Aceste fișiere conțin de obicei imagini vectoriale și metadate pentru a sprijini denumirile imaginilor vectoriale.

Ca să nu mai vorbim de faptul că fișierele DWG sunt compacte, ceea ce le face ușor de stocat și partajat.

Citește și: Cel mai bun software de randare 3D pentru profesioniști

Diferența dintre DXF și DWG

În timp ce ambele fișiere sunt utilizate pe scară largă pe platformele CAD, există unele diferențe izbitoare între cele două. Să ne uităm la aceste diferențe pentru a le înțelege mai bine.

Fișierele DXFDWGDXF sunt în principal pentru partajare. Fișierele DWG sunt în principal pentru desen. Fișierele DXF sunt sursă deschisă. Puteți utiliza fișiere DWG numai cu programe Autodesk. Fișierele DXF folosesc codare bazată pe text (ASCII), ceea ce înseamnă că pot stoca o varietate mai mare de fișiere Fișierele DWG folosesc cod binar și sunt mai mult compact pentru stocare Nu puteți captura date 3D folosind un fișier DXF Veți avea nevoie de un fișier DWG pentru a captura date 3D Fișierele DXF sunt mai versatileNu toate programele pot citi fișiere DWG

După cum sugerează tabelul de mai sus, există o șansă mare la un moment dat; va trebui să convertiți aceste fișiere conform cerințelor dvs.

Aici intră în joc instrumentele de conversie. Aceste instrumente sunt rapide și urmează practica standard care este urmată în întreaga industrie.

Cu toate acestea, există prea multe opțiuni care vă pot lăsa confuz. Am compilat cele mai bune convertoare DXF în DWG de acolo pentru a fi mai ușor.

  Cum să rezervați un Uber în Google Maps

Cloudconvert

Unul dintre cele mai populare site-uri de pe internet, Cloudconvert acceptă mai mult de 200 de formate, inclusiv DXF/DWG, și vă permite să convertiți fișiere fără a descărca nimic pe sistem.

Lansat în 2012, acest instrument online a adunat popularitate pentru serviciile sale de top și funcțiile de securitate.

Puteți opta pentru conversii de înaltă calitate, totul datorită partenerilor lor furnizori, care permit ajustări în momentul descărcării. Este echipat cu un API puternic și este, de asemenea, în conformitate cu integrarea Amazon S3.

AnyDWG

AnyDWG este o opțiune uimitoare de descărcat pe computer pentru a converti fișierele DFX în DWG și invers.

Unele dintre numeroasele caracteristici utile ale acestui instrument includ:

 • Nu necesită AutoCAD pentru a funcționa
 • Convertește DFX în DWG și invers în loturi
 • Ieșiri – DWG, ASCII DXF și DXF binar
 • Acceptă toate versiunile de fișiere DWG/DFX
 • Interfață intuitivă și simplu de utilizat

Trebuie pur și simplu să descărcați și să instalați software-ul pentru a începe. Rețineți că funcționarea fără probleme necesită cel puțin CPU Windows 98 300 MHz, 128 MB spațiu liber pe disc și 256 MB spațiu RAM.

Miconv

Acest convertor gratuit, numit Miconv, funcționează complet online, așa că nu trebuie să îl descărcați pe computer.

Acceptă o varietate de formate din care puteți alege pentru a vă converti fișierele și, desigur, aceasta include fișiere DXF și DWG.

Tot ce trebuie să faci este:

 • Faceți clic pe butonul „alege fișierele” și selectați fișierele pe care doriți să le convertiți
 • Selectați DWG ca opțiune de format
 • Faceți clic pe „conversie” și ați terminat
 • Miconv este rapid, ușor și complet sigur de utilizat. Vă șterge fișierele la 2 ore după conversie, ceea ce înseamnă că nu păstrează jurnalele prea mult timp.

  AnyConv

  AnyConv este un convertor de fișiere versatil pentru dispozitive Windows, Mac, Linux, iPhone și Android. Este susținut cu un suport excelent și îl puteți folosi în mod absolut gratuit pentru a converti fișiere în câteva secunde.

    Cum să ștergeți Continuați vizionarea în HBO Max

  În timpul procesului, dacă vă simțiți blocat din cauza barierelor lingvistice, puteți utiliza instrumentul în peste 12 limbi diferite.

  În plus, AnyConv vă ajută să convertiți alte fișiere, cum ar fi MP3, MP4, CAD, Arhivă etc.

  Online-convert.com

  Absolut fără costuri și simplu de utilizat, Online-convert.com vă ajută să convertiți instantaneu fișierele DXF în DWG.

  Are o scădere ușoară și un mecanism de conversie pentru a reduce timpul de conversie. De asemenea, puteți încărca fișiere din Dropbox și Google Drive sau puteți introduce adresa URL a fișierului.

  O caracteristică interesantă a acestui instrument este că vă permite să schimbați fișierul de ieșire într-o versiune diferită. De exemplu, dacă versiunea curentă a fișierului este veche, o puteți schimba cu o versiune mai nouă.

  Conversie online gratuită

  Acest convertor bazat pe cloud numit Online Convert Free este o opțiune excelentă dacă aveți nevoie de o conversie rapidă. Este echipat cu criptare SSL și poate converti fișiere în mai mult de 250 de formate fără niciun filigran sau înregistrare.

  AutoDWG

  AutoDWG este o alegere populară printre designeri. Acest convertor bi-director este dotat cu câteva caracteristici excelente, cum ar fi:

  • Convertiți DWG în DXF
  • Convertiți DXF în DWG
  • Convertiți de la scăzut la mare și de la mare la scăzut în ambele formate
  • Conversii în lot

  De asemenea, puteți utiliza caracteristica de linie de comandă de asistență dacă faceți upgrade la versiunea lor premium, care vă permite să convertiți fișiere în tăcere, fără interferențe.

  Nota autorului

  Convertoarele de fișiere de mai sus sunt unele dintre cele mai bune opțiuni pe care le aveți atunci când doriți să vă convertiți fișierele DXF în DWG.

  Personal, aș recomanda să utilizați unul dintre instrumentele care vă permit să convertiți online fără a fi nevoie să descărcați software pe computer. În acest fel, este mult mai rapid și accesibil de oriunde.

  Apoi, consultați cel mai bun software de animație și design 3D pentru profesioniști.