Tastați rapid caractere speciale în Windows folosind comenzile rapide de la tastatură

Windows vă permite să utilizați o mulțime de caractere speciale diferite, care nu apar pe o tastatură QWERTY standard, printr-o hartă de caractere integrată. Cu toate acestea, dacă deseori găsiți nevoia să introduceți caractere speciale în text, atunci copierea acestora de pe harta caracterelor de fiecare dată s-ar putea dovedi a fi plictisitoare și consumatoare de timp. Faceți cunoștință cu WinCompose, un instrument desktop open-source care vă scutește de acest proces de sarcini, permițându-vă să introduceți rapid caractere speciale folosind combinații simple de taste.

Procesul de inserare a caracterelor speciale folosind WinCompose este foarte simplu. Puteți introduce un caracter special combinând o tastă rapidă la alegere cu două sau mai multe taste predefinite de pe tastatură. De exemplu, în mod implicit, apăsând tasta Alt din dreapta urmată de „A” și „E” va insera caracterul „Æ”. La fel, Alt + C + O intră în „©”.

După instalare, aplicația se adaugă în tava de sistem Windows. Puteți face clic dreapta pe pictograma barei de sistem pentru a dezactiva sau reporni instrumentul, puteți specifica „Compose Key” (modificatorul care este utilizat pentru a iniția secvența combinației de taste; de ​​exemplu, tasta Alt dreapta sau tasta Win stânga etc.), Intervalul „Timeout” (timpul în care instrumentul ar trebui să aștepte ca o secvență de scriere să fie introdusă după ce a fost apăsată tasta de scriere) și vizualizați o hartă a tuturor secvențelor de scriere.

Fereastra „Lista de secvențe” vă permite să vizualizați toate combinațiile de taste pe care le aveți la dispoziție, împreună cu caracterele speciale, unicodele și descrierile acestora. De asemenea, puteți găsi o anumită secvență introducând-o în „Filtrul de căutare” din partea de jos a ferestrei.

  5 moduri de a remedia eroarea „Nerecunoscută ca comandă internă sau externă” în Windows

În timp ce editați un document sau aveți un câmp de text focalizat, apăsați tasta Alt din dreapta (sau tasta de compunere specificată) pentru a iniția secvența de compunere. Pictograma barei de sistem a instrumentului se va schimba în verde, indicând faptul că o secvență de combinație de taste este în curs.

Deoarece ar putea fi necesar să utilizați tasta Alt pentru alte comenzi rapide de la tastatură utilizate în mod obișnuit, vă recomandăm să utilizați tasta Inserare sau tilde (`).

După aceea, tot ce aveți nevoie este să apăsați tastele necesare pentru secvența de compunere. Aplicația vine cu peste 1000 de reguli de scriere. Dacă nu găsiți un caracter pe care îl utilizați în mod regulat, puteți defini secvențe noi sau edita pe cele existente din fișierul compose.txt care vine cu aplicația.

WinCompose este o aplicație open-source care funcționează pe Windows XP, Windows Vista, Windows 7 și Windows 8. Sunt acceptate atât sistemele de operare pe 32 de biți, cât și pe 64 de biți.

Descărcați WinCompose