Remediere: Camera mea web nu funcționează pe Windows 10

Este posibil ca camera web să nu funcționeze pe Windows 10 din mai multe motive. Se aplică pașii obișnuiți de depanare, dar Windows 10 are o nouă opțiune la nivelul întregului sistem care dezactivează complet camera web în toate aplicațiile.

Verificați opțiunile camerei Windows 10

Pe Windows 10, aplicația Setări are câteva comutatoare care dezactivează camera web în toate aplicațiile. Dacă vă dezactivați camera web aici, nici măcar aplicațiile desktop nu o vor putea folosi.

Acest lucru este puțin confuz. În general, opțiunile de permisiuni ale aplicației din Setări > Confidențialitate afectează în mare parte noile aplicații Windows 10 din Magazin, cunoscute și ca aplicații UWP. Dar opțiunile camerei web afectează și aplicațiile desktop.

Dacă camera web nu funcționează, accesați Setări > Confidențialitate > Cameră.

În partea de sus a ferestrei, asigurați-vă că scrie „Accesul la cameră pentru acest dispozitiv este activat”. Dacă spune că accesul la cameră este dezactivat, faceți clic pe butonul „Modificați” și setați-l la „Activat”. Dacă accesul la cameră este dezactivat, Windows și aplicațiile de pe sistemul dvs. nu vor putea folosi camera web. Nici măcar conectarea la Windows Hello nu va funcționa.

Mai jos, asigurați-vă că „Permiteți aplicațiilor să vă acceseze camera” este, de asemenea, setat la „Activat”. Dacă este setat pe Dezactivat, nicio aplicație de pe sistemul dvs., inclusiv aplicațiile desktop, nu vă poate vedea sau utiliza camera. Cu toate acestea, sistemul de operare Windows poate utiliza în continuare camera pentru funcții precum Windows Hello.

  Remediați eroarea Steam VR 306 în Windows 10

Această opțiune a fost schimbată odată cu lansarea actualizării din aprilie 2018 pentru Windows 10. Anterior, a afectat doar aplicațiile UWP și nu a afectat aplicațiile desktop tradiționale.

Sub „Alegeți aplicațiile care vă pot accesa camera”, asigurați-vă că aplicația care dorește să vă acceseze camera nu este listată și setată la „Dezactivată”. Dacă apare în această listă, setați-l la „Activat”.

Rețineți că aplicațiile desktop tradiționale nu apar pe această listă. Aici apar doar aplicațiile din magazin. Aplicațiile tradiționale pentru desktop vă pot accesa oricând camera web, atâta timp cât ați activat opțiunile „Permiteți accesul la camera pe acest dispozitiv” și „Permiteți aplicațiilor să vă acceseze camera” la nivel de sistem.

Atâta timp cât opțiunile de mai sus sunt setate corect, Windows 10 nu ar trebui să stea în cale. Acest lucru lasă doar pașii tradiționali de depanare a camerei web.

Asigurați-vă că camera dvs. web nu este dezactivată în alte moduri

Am acoperit și alte modalități de a vă dezactiva camera web în trecut. Pe lângă pur și simplu deconectarea acesteia, puteți dezactiva camera web în ecranul de setări firmware BIOS sau UEFI pe unele laptop-uri. Această opțiune se găsește mai des pe laptopurile de afaceri, deoarece oferă companiilor o modalitate de a dezactiva în siguranță accesul la webcam. Dacă ați dezactivat anterior camera web în firmware-ul BIOS sau UEFI, va trebui să o reactivați de acolo.

De asemenea, este posibil să dezactivați dispozitivul webcam din Windows Device Manager. Acest lucru îl va împiedica să funcționeze până când îl reactivați. Dacă ați dezactivat anterior camera web în acest fel, va trebui să reveniți la Managerul de dispozitive și să reactivați dispozitivul.

Instalați sau actualizați driverele camerei web

Windows 10 încearcă să instaleze drivere de dispozitiv ori de câte ori conectați un dispozitiv automat și, de obicei, funcționează. Dar nu întotdeauna funcționează corect. În unele cazuri, poate fi necesar să descărcați un pachet de instalare a driverului de dispozitiv de pe site-ul web al producătorului camerei web și să îl instalați singur.

  Cum să resetați setările de rețea pe Windows 10

Chiar dacă ați descărcat anterior drivere, încercați să accesați site-ul web al producătorului camerei web și să descărcați cel mai recent pachet de drivere pentru a vă actualiza driverele dispozitivului. Site-ul web al producătorului ar trebui să ofere instrucțiuni suplimentare de depanare și pentru camera dvs. web particulară.

Verificați de două ori conexiunile fizice

Dacă nicio aplicație nu vă poate vedea camera web, merită să verificați din nou dacă este conectată corect. Am încercat de multe ori să depanăm hardware-ul doar pentru a realiza că nu am conectat corect un cablu. S-a întâmplat.

Dacă aveți o cameră web USB, asigurați-vă că cablul USB al camerei web este conectat la portul USB al computerului. Deconectați-l și conectați-l înapoi pentru a vă asigura că este atașat în siguranță și nu este slăbit. Unele camere web au lumini care apar atunci când sunt conectate. Dacă da, observați dacă o lumină se aprinde după ce conectați camera web. De asemenea, merită să încercați un alt port USB pe computer, deoarece o problemă cu portul USB al computerului ar putea cauza ca camera web să nu funcționeze corect.

Dacă aveți o cameră web încorporată în laptop, nu există niciun cablu pe care îl puteți reinstala. Dar ar trebui să vă asigurați că nu ați acoperit accidental camera web. Laptopurile mai noi încep să includă huse încorporate pe care le puteți glisa peste camera web atunci când nu o utilizați.

Alegeți dispozitivul dvs. de cameră web

Bine, Windows nu vă blochează camera web, aveți driverele potrivite instalate și este conectată în siguranță. Ce ar putea fi în neregulă?

  Ce este ViVeTool? Cum se folosește pentru a activa funcțiile nelansate pe Windows

Ei bine, ar putea fi necesar să configurați setările camerei web în orice aplicație pe care încercați să o utilizați. Acest lucru este valabil mai ales dacă aveți mai multe dispozitive de captură video conectate la computer. Este posibil ca aplicația pe care încercați să o utilizați să o selecteze automat pe cea greșită.

În aplicația pe care o utilizați, accesați ecranul de setări și căutați o opțiune care vă permite să selectați camera web preferată. De exemplu, în Skype, faceți clic pe meniu > Setări > Audio și video și selectați camera web preferată din meniul „Cameră”.

Dacă nu puteți vedea deloc camera web într-o aplicație, este posibil ca acea aplicație să nu vă accepte camera web. De exemplu, aplicațiile Windows 10 Store (cunoscute și ca aplicații UWP) acceptă doar tipuri mai noi de camere web. După cum spune Microsoft, Este posibil ca camerele web Windows 7 să nu funcționeze în aplicațiile Store pe Windows 10. Dar aplicațiile desktop încă acceptă tipuri mai vechi de camere web. Dacă camera web nu apare în unele aplicații, dar apare în alte aplicații, este posibil ca aplicația să nu accepte camera web.

Skype este deosebit de ciudat. Pe Windows 10, versiunea descărcabilă de Skype și versiunea preinstalată de Skype sunt aproape aceleași, dar versiunea descărcabilă poate vedea mai multe tipuri de camere web. Asta pentru că versiunea descărcabilă este o aplicație desktop clasică, iar versiunea inclusă este o aplicație UWP.

Dacă încă nu funcționează

Dacă camera web încă nu funcționează în nicio aplicație, este posibil să fie doar stricata. Dacă este o cameră web externă USB, încercați să o conectați la alte computere și vedeți dacă funcționează.

Dacă vă aflați încă în perioada de garanție a laptopului (dacă este încorporat) sau a camerei web (dacă este un dispozitiv extern), contactați producătorul și vedeți dacă vă poate rezolva problema.