05/24/2022

Remediați volumul Windows 10 prea scăzut

Uneori, puteți analiza că nivelurile de volum ale Windows 10 sunt la vârf, dar totuși, volumul este foarte scăzut. Aceasta este o problemă foarte frecventă care trebuie rezolvată inteligent. În acest articol, avem o listă de motive și metode care rezolvă problema cu volumul Windows prea scăzut. Sper că acest lucru funcționează pentru tine! Deci, continuați să citiți pentru a remedia volumul computerului prea scăzut pe Windows 10.

Cum să remediați volumul Windows 10 prea scăzut

Dacă vă confruntați cu volumul laptopului prea scăzut pe Windows 10 în timp ce vă bucurați de conținutul audio al computerului, cel mai probabil motiv ar fi din cauza setărilor audio incompatibile. Iată câteva motive comune care contribuie la volumul laptopului prea scăzut în problema Windows 10.

 • Volum redus sau dezactivat.
 • Funcțiile de îmbunătățire audio sunt activate pe PC.
 • Drivere audio învechite în computere.
 • Cabluri, mufe și difuzoare deteriorate.
 • Accesul la microfon nu este permis.
 • Sistem de operare Windows învechit.
 • Drivere audio învechite/incompatibile.
 • Prezența fișierelor corupte pe computer.
 • Câteva servicii esențiale Windows Audio nu sunt activate.

Acum, treceți la următoarea secțiune pentru a remedia volumul laptopului prea scăzut problema Windows 10. Vom discuta despre metodele de depanare care vă vor ajuta să remediați problema de volum prea scăzut Windows 10. Implementați metodele în aceeași ordine pentru a obține rezultate perfecte.

Verificări preliminare

Înainte de a vă îndrepta către metodele avansate de depanare, câteva trucuri simple vă vor ajuta să remediați volumul prea scăzut al computerului Windows 10 în doar câteva clicuri. Dacă nu obțineți nicio remediere, treceți la secțiunea următoare.

1. Reporniți computerul și orice erori temporare asociate computerului vor fi rezolvate.

2. Asigurați-vă o conexiune adecvată la internet, deoarece conținutul audio de înaltă calitate necesită o limită adecvată a lățimii de bandă. Este posibil să vă confruntați cu probleme audio atunci când vă aflați în mijlocul oricărui fișier video/audio dacă unele dintre pachetele de date sunt pierdute din cauza lățimii de bandă insuficiente.

3. Asigurați-vă că utilizați un microfon de înaltă calitate și este fixat ferm cu computerul.

4. Asigurați-vă că nu vă aflați într-un mediu zgomotos, cu sunete de trafic sau zgomote de mulțime în fundal. Acest lucru va preveni estomparea vocii tale.

Metoda 1: Înlocuiți cablurile deteriorate

Este timpul să verificați dacă există daune externe la difuzoarele externe, microfonul și alte dispozitive audio care contribuie la problemă.

1. Verificați cablurile pentru conexiuni slăbite și dacă toate celelalte cabluri sunt conectate sau nu.

2. Asigurați-vă că toate celelalte cabluri și cabluri sunt conectate la mufa corectă. Dacă nu sunteți sigur de mufele corecte, contactați producătorul hardware.

3. Verificați nivelurile volumului și dacă alimentarea este pornită.

4. Dacă ați conectat și căștile, deconectați-le și verificați dacă vă ajută.

Metoda 2: Selectați Dispozitiv de redare corect

Dacă utilizați mai mult de un dispozitiv de ieșire audio, asigurați-vă că verificați când dispozitivul este utilizat ca dispozitiv de ieșire. Urmați pașii menționați mai jos pentru a verifica ieșirea audio.

1. Faceți clic pe pictograma Difuzoare din colțul din dreapta jos al ecranului.

2. Faceți clic pe pictograma săgeată pentru a extinde lista de dispozitive audio conectate la computer.

  Cum să descărcați un fișier APPX din magazinul Microsoft pe Windows 10

3. Selectați dispozitivul audio (preferiți) și asigurați-vă că sunetul este redat prin dispozitivul selectat.

Treceți la următoarea metodă dacă aceasta nu vă rezolvă problema.

Metoda 3: Activați dispozitivul de sunet

În această metodă, trebuie să verificați dacă setările de sunet sunt corecte și compatibile cu dispozitivul audio pe care îl utilizați. Acest lucru vă ajută să remediați problema volumului prea scăzut al laptopului Windows 10, pe măsură ce urmați pașii indicați mai jos.

1. Faceți clic dreapta pe pictograma Difuzoare din colțul din dreapta jos al ecranului și faceți clic pe Open Volume Mixer.

2. Acum, un set de comenzi de volum va fi deschis. Asigurați-vă că toate nivelurile de volum nu sunt dezactivate. Dacă găsiți vreun cerc roșu cu o linie, activați nivelul volumului.

3. Acum, apăsați și mențineți apăsate tastele Windows + I împreună pentru a deschide Setările Windows.

4. Faceți clic pe System.

5. Apoi, faceți clic pe Sunet din panoul din stânga și faceți clic pe Proprietăți dispozitiv din meniul Ieșire.

6. Asigurați-vă că caseta Dezactivare nu este bifată.

7. Repetați pașii 5-6 pentru dispozitivele de intrare așa cum este prezentat.

Verificați dacă ați rezolvat problema cu volumul prea scăzut Windows 10.

Metoda 4: Rulați Instrumentul de depanare audio

PC-ul dvs. conține un instrument de depanare încorporat pentru a remedia orice probleme și erori care apar automat. Dispozitivele audio care sunt conectate la computer și dispozitivele audio încorporate vor fi scanate. Urmați ghidul nostru Cum să rulați Instrumentul de depanare hardware și dispozitive pentru a remedia problemele pentru a remedia toate problemele hardware legate de audio de pe computer. De asemenea, puteți rula instrumentul de depanare audio individual, conform instrucțiunilor din ghidul nostru Cum să rulați depanatorul de actualizare Windows, dar asigurați-vă că selectați opțiunea Redare audio așa cum este descris.

Metoda 5: Închideți programele folosind audio

Pentru a rezolva problema, dacă utilitarul audio este utilizat de alte programe de pe computerul tău cu Windows 10, vi se recomandă să închideți toate celelalte programe sau aplicații care rulează în fundal unul câte unul sau să le forțați să se închidă utilizând Managerul de activități. Pentru a face acest lucru, urmați ghidul nostru despre Cum să terminați sarcina în Windows 10.

Metoda 6: Permiteți accesul audio

Dacă aplicația prin care auziți sunetul nu este pe listă, nu puteți auzi niciun conținut audio. Prin urmare, asigurați-vă că setările audio sunt activate pentru aplicația dvs. de pe computer, urmând pașii menționați mai jos.

1. Lansați Setări Windows apăsând împreună tastele Windows + I.

2. Faceți clic pe Confidențialitate.

3. Aici, derulați în jos panoul din stânga și faceți clic pe opțiunea Microfon. Asigurați-vă că opțiunea Permiteți aplicațiilor să vă acceseze microfonul este activată.

Notă: Lansați Setări sunet din meniul de căutare și selectați dispozitivul de intrare corect (Microfon (2-Dispozitiv audio de înaltă definiție)) ca implicit.

Verificați dacă ați remediat volumul laptopului meu este prea scăzut problema Windows 10.

Metoda 7: Setați dispozitivul audio implicit

Asigurați-vă că verificați dacă dispozitivul audio, cum ar fi căștile sau difuzoarele, este setat ca dispozitiv implicit. Să presupunem că conectați un monitor extern (care nu are difuzoare încorporate) la computer. Dacă acest monitor este setat ca dispozitiv de ieșire implicit, nu veți putea auzi niciun sunet. Setați dispozitivul audio ca dispozitiv implicit, așa cum se indică mai jos, pentru a remedia problema cu volumul prea scăzut al laptopului Windows 10.

1. Faceți clic dreapta pe pictograma Difuzoare din colțul din dreapta jos al ecranului și selectați opțiunea Sunete.

2. Comutați la fila Redare și faceți clic dreapta pe dispozitivul audio pe care doriți să îl setați ca implicit.

3. Selectați opțiunea Set as Default Device așa cum este evidențiată și faceți clic pe Aplicare și OK pentru a salva modificările.

Metoda 8: reactivați placa de sunet

Puteți remedia cu ușurință problema cu volumul prea scăzut din Windows 10 repornind placa de sunet conform instrucțiunilor de mai jos.

  Cum să găsiți și să citiți fișierele jurnal de erori Windows

1. Apăsați tasta Windows și tastați Manager dispozitive și faceți clic pe Deschidere.

2. Extindeți controlerele de sunet, video și joc făcând dublu clic pe ele.

3. Faceți clic dreapta pe placa de sunet și selectați opțiunea Dezactivare dispozitiv.

4. Acum, confirmați solicitarea făcând clic pe Da și repornind computerul. Apoi, repetați pașii 1-2.

5. Apoi, faceți clic dreapta pe placa de sunet și selectați opțiunea Activare dispozitiv.

6. Acum, încercați să redați orice sunet din aplicația dvs. și verificați dacă problema este rezolvată sau nu.

Metoda 8: Dezactivați îmbunătățirile audio

Dacă sunetul pare a fi de calitate scăzută sau zgomotos, vă recomandăm să modificați rata de eșantionare. O frecvență de eșantionare de joasă frecvență va cauza volumul computerului prea scăzut probleme cu Windows 10, dar puteți selecta o frecvență mai mare de eșantionare urmând pașii menționați mai jos.

1. Faceți clic dreapta pe pictograma Difuzoare din colțul din dreapta jos al ecranului și selectați opțiunea Sunete.

2. Comutați la fila Redare și selectați dispozitivul audio, urmat de butonul Proprietăți.

3. Apoi, comutați la fila Avansat și din meniul derulant sub Format implicit, asigurați-vă că selectați cea mai înaltă gamă de frecvență (24 de biți, 48000 Hz).

Notă: asigurați-vă că opțiunea Dezactivare îmbunătățiri audio este debifată sub Îmbunătățiri de semnal.

6. Faceți clic pe Aplicare și apoi pe OK pentru a salva modificările. Verificați dacă vă confruntați cu volumul laptopului prea scăzut Windows 10 din nou. Dacă da, ajustați diferite niveluri de intervale de frecvență repetând acești pași și confirmați care interval rezolvă volumul computerului prea scăzut în problema Windows 10.

Metoda 9: Reparați fișierele corupte

Câteva fișiere și programe esențiale trebuie să funcționeze pe computerul dvs. Dar, dacă sunt corupte sau configurate greșit, te vei confrunta cu problemele Windows 10 cu volumul laptopului meu prea scăzut. Cu toate acestea, poate fi reparat utilizând utilitățile încorporate ale PC-ului cu Windows 10 și anume, System File Checker și Deployment Image Service and Management. Citiți ghidul nostru despre Cum să reparați fișierele de sistem pe Windows 10 și urmați pașii conform instrucțiunilor pentru a vă repara toate fișierele corupte.

Așteptați ca comenzile să fie executate și verificați dacă ați remediat volumul laptopului meu este prea scăzut problema Windows 10.

Metoda 10: Reporniți serviciile audio

Unele dintre serviciile audio esențiale Windows vă vor ajuta să preveniți problema cu volumul prea scăzut al Windows 10. Dacă, în caz, aceste servicii sunt dezactivate, este posibil să vă confruntați cu mai multe conflicte. Reporniți câteva servicii audio esențiale conform instrucțiunilor de mai jos pentru a rezolva această problemă.

1. Apăsați tasta Windows, tastați Servicii și faceți clic pe Executare ca administrator.

2. Derulați în jos și faceți dublu clic pe serviciul Windows Audio.

3. Acum, în noua fereastră pop-up, selectați tipul de pornire la Automat, așa cum este descris. Faceți clic pe Aplicare și OK pentru a salva modificările.

Notă: Dacă starea serviciului este Oprit, faceți clic pe butonul Start. Dacă starea serviciului este Running, faceți clic pe Stop și porniți-l din nou.

4. Repetați toți acești pași pentru alte servicii Windows, cum ar fi Windows Audio Endpoint Builder și Remote Procedure Call (RPC).

Metoda 11: Interziceți accesul exclusiv pentru dispozitivul audio

Totuși, dacă vă confruntați cu volumul computerului prea scăzut cu problema Windows 10, atunci trebuie să vă asigurați că niciun alt program nu preia controlul exclusiv al dispozitivului dvs. audio. Urmați pașii menționați mai jos pentru a dezactiva caracteristica discutată.

1. Faceți clic dreapta pe pictograma Difuzoare și selectați opțiunea Sunete.

2. Selectați dispozitivul dvs. audio și faceți clic pe butonul Proprietăți.

3. În fila General, asigurați-vă că opțiunea Utilizare dispozitiv este setată la Utilizați acest dispozitiv (activare), așa cum se arată. Faceți clic pe Aplicare și OK dacă ați făcut modificări.

  Cum se instalează OpenSSH pe Windows 10

4. Comutați la fila Avansat și, în meniul Mod Exclusiv, asigurați-vă că următoarele opțiuni sunt debifate.

 • Permite aplicațiilor să preia controlul exclusiv asupra acestui dispozitiv.

 • Acordați prioritate aplicațiilor în modul exclusiv.

Notă: de îndată ce debifați Permite aplicațiilor să preia controlul exclusiv asupra acestei opțiuni de dispozitiv, opțiunea Acordați prioritate aplicațiilor în modul exclusiv va fi debifată automat.

5. În cele din urmă, faceți clic pe Aplicare și OK pentru a salva modificările. Acum, ați fi rezolvat problema volumului laptopului prea scăzut Windows 10.

Metoda 12: Actualizați driverele audio

Driverele audio învechite și incompatibile vor duce întotdeauna la o problemă de volum prea scăzută a Windows 10. Asigurați-vă că utilizați o versiune actualizată a driverelor audio și, dacă computerul dvs. nu are cele mai recente drivere, vi se recomandă să le actualizați conform instrucțiunilor din ghidul nostru Cum să actualizați driverele audio Realtek HD în Windows 10.

După ce v-ați actualizat driverele audio la cea mai recentă versiune, verificați dacă ați remediat problema cu volumul laptopului prea scăzut Windows 10.

Metoda 13: Actualizați Windows

Orice actualizări Microsoft noi care sunt în așteptare să fie instalate pe computerul dvs., apoi câteva erori și probleme nu pot fi rezolvate pe computer. Actualizarea computerelor cu Windows 10 vă va ajuta să rezolvați problema cu Windows 10 cu volumul prea scăzut al laptopului. Urmați ghidul nostru despre Cum să descărcați și să instalați cea mai recentă actualizare Windows 10.

Verificați dacă volumul computerului prea scăzut pe Windows 10 persistă sau nu.

Metoda 14: Derulați înapoi driverele audio

Uneori, versiunea actuală a driverelor audio poate provoca conflicte audio și, în acest caz, trebuie să restaurați versiunile anterioare ale driverelor instalate. Puteți restabili cu ușurință driverele computerului la starea lor anterioară, urmând ghidul nostru Cum să restabiliți driverele pe Windows 10.

Metoda 15: Reinstalați driverele audio

Vi se recomandă să reinstalați driverele de dispozitiv incompatibile numai dacă nu puteți obține nicio remediere prin actualizarea acestora. Folosind o aplicație terță parte, puteți reinstala driverele audio sau implementând pașii manual, conform instrucțiunilor din ghidul nostru Cum să dezinstalați și să reinstalați driverele pe Windows 10

După reinstalarea driverelor audio, verificați dacă auziți sunetul în Windows 10.

Metoda 16: Reparați și resetați aplicația aflată în conflict

Dacă niciuna dintre metode nu v-a ajutat să remediați problema de volum prea scăzut al Windows 10, dar puteți auzi sunetul în alte aplicații de pe computer, atunci există posibilitatea ca aplicația dvs. audio descărcată din Microsoft Store să intre în conflict undeva. Deci, în acest caz, reparați sau resetați aplicația, dacă este posibil, pentru a rezolva problema.

Notă: În acest ghid, sunt demonstrați pașii pentru a repara și a reseta lansatoarele Minecraft. Urmați pașii conform jocului dvs.

1. Apăsați tasta Windows și tastați Minecraft Launcher și faceți clic pe Setări aplicație.

3. Derulați în jos ecranul Setări și faceți clic pe opțiunea Reparare.

Notă: datele aplicației dvs. nu vor fi afectate în timpul reparației Minecraft Launcher.

4. Verificați dacă ați remediat problema audio. Dacă nu, faceți clic pe opțiunea Resetare.

Notă: Resetarea Minecraft Launcher va șterge datele aplicației.

5. În cele din urmă, reporniți computerul. Totuși, dacă vă confruntați cu același lucru, atunci încercați să reinstalați aplicația ca ultimă opțiune.

Metoda 17: Efectuați Restaurarea sistemului

Dacă niciuna dintre metode nu v-a ajutat, atunci singura opțiune rămasă este să vă restaurați computerul la versiunea anterioară. Pentru a face acest lucru, urmați ghidul nostru despre Cum să utilizați Restaurarea sistemului pe Windows 10 și implementați instrucțiunile așa cum este demonstrat.

După restaurarea PC-ului cu Windows 10, verificați dacă ați remediat volumul computerului prea scăzut problema Windows 10.

***

Sperăm că acest ghid a fost util și că ați putea remedia problema cu volumul prea scăzut al Windows 10. Nu ezitați să ne contactați cu întrebările și sugestiile dvs. prin secțiunea de comentarii de mai jos.