05/24/2022

Remediați toate camerele sunt Eroare de rezervă 0xA00f4288 în Windows 10

În prezent, întâlnim mai multe platforme online care raportează eroare Toate camerele sunt rezervate însoțite de codul de eroare 0xA00f4288. Această eroare este asociată cu aplicația dvs. pentru cameră și trebuie remediată cel mai devreme. După ce vedeți acest mesaj de eroare, puteți decide că eroarea se datorează faptului că alte aplicații folosesc camera în PC-ul cu Windows 10. Nu-i rău! Deși acesta este motivul major care contribuie la problemă, există câțiva alți factori în plus față de acest lucru care contribuie la codul de eroare 0xA00f4288. Așadar, dacă primiți și același mesaj de eroare și vă confruntați cu dificultăți pentru a le rezolva, suntem aici pentru a vă ajuta să scapi de necaz. Aici, prezentăm o listă de motive și metode de depanare care vă vor ajuta să înțelegeți și să remediați codul de eroare 0xA00f4288. Deci, continuă să citești!

Cum să remediați toate camerele sunt Eroare de rezervă 0xA00f4288 în Windows 10

Eroarea exactă pare să fie așa:

Închideți alte aplicații. Se pare că o altă aplicație folosește deja camera. Dacă aveți nevoie, iată codul de eroare: 0xA00F4288

Iată câteva motive valide care contribuie la problema Toate camerele sunt rezervate. Vi se recomandă să analizați motivele în profunzime, astfel încât să puteți urma metode adecvate de depanare pentru a rezolva problema atât de ușor.

 • Drivere de cameră lipsă, învechite sau incompatibile.
 • Fișierele și memoria cache din aplicația pentru cameră sunt corupte sau incompatibile cu sistemul dvs. de operare.
 • Accesul la cameră nu este permis în Windows 10.
 • Un program antivirus restricționează accesul la cameră.
 • Aplicație de cameră coruptă.
 • Alte programe vă folosesc camera.
 • Setările camerei nu sunt adecvate.
 • Windows Defender Firewall blochează accesul la cameră.
 • Politicile de securitate antivirus contribuie la eroare.
 • Actualizări problematice instalate pe computer.
 • Aplicații învechite în Microsoft Apps.
 • Interferență incompatibilă cu serverul proxy.

Am investigat mai multe forumuri tehnice cu privire la codul de eroare 0xA00f428 și, prin urmare, am analizat hack-urile de depanare pentru a remedia problema.

Notă: Asigurați-vă că creați un punct de restaurare a sistemului pentru a vă restaura computerul atunci când ceva nu merge bine.

Metode de bază de depanare

Iată câteva metode de bază de depanare pe care le puteți urma înainte de a trece prin metodele avansate.

1. Reporniți computerul

Pentru a rezolva eventualele erori temporare asociate cu camera, încercați să reporniți computerul. Acest lucru va rezolva toată memoria cache coruptă din computerul dvs., reparând astfel problema discutată.

1. Navigați la Desktop apăsând simultan tastele Windows + D.

2. Acum, apăsați simultan tastele Alt+ F4. Veți vedea o fereastră pop-up, așa cum se arată mai jos.

3. Acum, faceți clic pe caseta derulantă și selectați opțiunea Restart.

4. În cele din urmă, apăsați tasta Enter pentru a reporni computerul.

2. Verificați Motivele

Mai întâi, să stabilim dacă există o problemă cu aplicația sau cu computerul dvs. Pentru aceasta, deschideți Camera pe computerul dvs. cu Windows 10 și începeți înregistrarea.

Cazul 1: Dacă nu există nicio problemă cu o cameră încorporată, veți avea orice formă de înregistrare pe dispozitiv. În acest caz, atunci trebuie să depanați pașii asociați cu aplicația în care vă confruntați cu problema. Luați în considerare actualizarea/reinstalarea aplicației în acest caz.

Cazul 2: Dacă nu puteți înregistra niciun videoclip, atunci problema este cu o cameră sau o cameră web încorporată. Depanarea problemelor hardware și dispozitivului pentru a remedia toate camerele sunt probleme rezervate.

3. Verificați hardware-ul camerei

Asigurați-vă că camera externă (dacă există) este conectată corect la computer și că camera încorporată nu este deteriorată extern. În caz de deteriorare externă gravă, luați în considerare înlocuirea camerei.

  Ghidul complet și exhaustiv pentru gesturi în Windows 10

Metoda 1: rulați instrumentul de depanare hardware și dispozitive

Dacă descoperiți că computerul dvs. cu Windows 10 se confruntă cu probleme legate de hardware, acesta poate fi sortat cu ușurință rulând Instrumentul de depanare hardware și dispozitive. Toate problemele identificate de instrumentul de depanare vor fi rezolvate automat chiar de instrumentul de depanare. De exemplu, dacă există setări corupte în computerul dvs. și dacă există modificări specifice care urmează să fie făcute, instrumentul de depanare vă ajută foarte mult. Urmați ghidul nostru Cum să rulați instrumentul de depanare hardware și dispozitive pentru a remedia problemele și a implementa pașii conform instrucțiunilor.

După ce ați remediat toate sugestiile menționate la sfârșitul procesului de depanare, verificați dacă ați remediat codul de eroare 0xA00f4288 pe computer.

Metoda 2: Închideți programele folosind camera

Camera de pe dispozitivul dvs. poate fi utilizată doar de o singură aplicație la un moment dat. Dacă ghiciți că alte aplicații folosesc camera, vi se recomandă să închideți toate aplicațiile de fundal care sunt active pe dispozitivul dvs. Puteți fie să ieși din toate programele închizându-le pe toate unul câte unul sau prin Task Manager. Pentru a face acest lucru, urmați ghidul nostru despre Cum să încheiați sarcina în Windows 10.

În plus, vi se recomandă să dezactivați programele de pornire de pe computerul dvs. cu Windows 10. Pentru a implementa sarcina, urmați ghidul nostru despre 4 moduri de a dezactiva programele de pornire în Windows 10

După ce ați dezactivat aplicațiile de fundal și ați pornit programe în computer, verificați dacă ați remediat codul de eroare 0xA00f4288 pe computer.

Metoda 3: Permiteți accesul la cameră

Dacă întâmpinați un cod de eroare Toate camerele sunt rezervate pe computerul dvs. cu Windows 10, există unele șanse ca accesul pentru cameră să nu fie acordat în mod corespunzător. De asemenea, puteți remedia cu ușurință această problemă permițând accesul camerei în Setările Windows. Iată câțiva pași pentru a acorda permisiuni pentru camera de pe computer.

1. Lansați Setări Windows apăsând simultan tastele Windows + I.

2. Apoi, selectați opțiunea Confidențialitate.

3. Apoi, în panoul din stânga, căutați și selectați opțiunea Cameră.

Notă: asigurați-vă că opțiunea Permiteți aplicațiilor să vă acceseze camera este activată așa cum este ilustrat.

Odată ce sunteți sigur că camera dvs. are acces la toate aplicațiile și programele dvs., verificați dacă ați remediat eroarea Toate camerele sunt rezervate.

Metoda 3: Activați driverul dispozitivului camerei

Dacă ați dezactivat accidental camera web sau camera în setările dispozitivului, vă veți confrunta cu codul de eroare 0xA00f4288. Deci, dacă ați dezactivat camera web pe dispozitivul dvs., activați-o pe computer conform instrucțiunilor de mai jos.

1. Apăsați tasta Windows și tastați Manager dispozitive, apoi faceți clic pe Deschidere.

2. De îndată ce se deschide fereastra Device Manager, faceți dublu clic pe secțiunea Camere pentru a o extinde.

3. Acum, faceți clic dreapta pe dispozitivul dvs. cu cameră și selectați opțiunea Activare dispozitiv.

Metoda 4: Rulați Scanarea malware

Mai mulți experți Microsoft sugerează că, scanarea computerului vă va ajuta să vă mențineți fără amenințări computerizate. Dacă există vreo intruziune de viruși sau malware în computerul dvs., nu puteți utiliza dispozitive hardware externe și interne. Astfel, este posibil să vă confruntați cu codul de eroare 0xA00f4288 în Windows 10. Prin urmare, vi se recomandă să vă scanați computerul conform instrucțiunilor din ghidul nostru Cum rulez o scanare antivirus pe computerul meu?

De asemenea, dacă doriți să eliminați programele malware de pe computer, consultați ghidul nostru Cum să eliminați programele malware de pe computer în Windows 10.

Metoda 5: Actualizați Windows

De asemenea, dacă există erori în computerul dvs., acestea pot fi remediate numai după o actualizare Windows. Microsoft lansează actualizări regulate pentru a remedia toate aceste erori, sortând astfel codul de eroare Toate camerele sunt rezervate. Prin urmare, asigurați-vă că ați actualizat sistemul de operare Windows și dacă există actualizări în așteptare, utilizați ghidul nostru Cum să descărcați și să instalați ultima actualizare Windows 10

După actualizarea sistemului de operare Windows, verificați dacă vă puteți accesa camera.

Metoda 6: Dezactivați serverul proxy

Dacă aveți setări de rețea neadecvate pe computerul cu Windows 10, vă veți confrunta cu codul de eroare Toate camerele sunt rezervate 0xA00f4288. Dacă ați instalat orice serviciu VPN sau utilizați servere proxy pe computer, citiți Cum să dezactivați VPN și Proxy pe Windows 10 și implementați pașii conform instrucțiunilor din articol.

  Cum să schimbați numele ecranului de conectare pe Windows 10

După dezactivarea clientului VPN și a serverelor proxy, verificați dacă ați remediat codul de eroare discutat. Totuși, dacă vă confruntați cu aceeași problemă, încercați să vă conectați la un hotspot mobil.

Metoda 7: Dezactivați temporar antivirusul (dacă este cazul)

Programul dvs. antivirus poate împiedica din greșeală instalarea oricăror noi actualizări recente pe computer. Multe probleme de compatibilitate sunt identificate de mai mulți utilizatori Windows, acestea fiind greu de tolerat și de corectat. Software-ul antivirus precum Norton și Avast poate împiedica orice cea mai recentă actualizare Windows și vi se recomandă să dezactivați temporar orice software antivirus încorporat sau terță parte pentru a rezolva problema. Citiți ghidul nostru despre Cum să dezactivați temporar Antivirusul pe Windows 10 și urmați instrucțiunile pentru a vă dezactiva temporar programul Antivirus de pe computer.

După ce remediați eroarea Toate camerele sunt rezervate pe computerul dvs. cu Windows 10, asigurați-vă că reactivați programul antivirus, deoarece un sistem fără o suită de securitate este întotdeauna o amenințare.

Metoda 8: Dezactivați paravanul de protecție Windows Defender (nu este recomandat)

În plus, Windows Defender Firewall de pe computer ar putea împiedica accesul la cameră, din anumite motive de securitate. Dacă, în caz, camera a fost blocată de Windows Defender Firewall, trebuie să o activați sau să dezactivați temporar securitățile Firewall de pe computer. Dacă nu știți cum să dezactivați paravanul de protecție Windows Defender, ghidul nostru Cum să dezactivați paravanul de protecție Windows 10 vă va ajuta să faceți acest lucru.

După accesarea camerei, asigurați-vă că activați din nou suita Firewall, deoarece un computer fără program de securitate este întotdeauna o amenințare.

Metoda 9: Actualizați sau derulați înapoi driverele camerei

Dacă în computerul dvs. există drivere de cameră incompatibile sau învechite, vă veți confrunta cu codul de eroare Toate camerele sunt rezervate 0xA00f4288. Pentru a remedia problema, fie actualizați driverele camerei, fie returnați-le înapoi, dacă este necesar.

Opțiunea I: Actualizați driverul camerei

Dacă aveți un driver de cameră învechit, atunci vă puteți confrunta și cu eroarea menționată. Deci, urmați ghidul nostru pentru a vă actualiza driverele în Windows 10.

Opțiunea II: Revenire la actualizările driverelor

Dacă actualizarea driverului nu remediază eroarea, puteți urma ghidul nostru pentru a retrage actualizările driverului.

Metoda 10: Actualizați aplicațiile

Trebuie să vă asigurați că toate aplicațiile asociate cu Microsoft Store sunt actualizate la cea mai recentă versiune. Acest lucru va asigura dacă toate aplicațiile interdependente sunt la cea mai recentă versiune, reparând astfel codul de eroare Toate camerele sunt rezervate 0xA00f4288. Urmați pașii conform instrucțiunilor.

1. Apăsați tasta Windows, tastați Microsoft Store și faceți clic pe Deschidere.

2. Apoi, în fereastra Microsoft Store, faceți clic pe pictograma Bibliotecă așa cum se arată.

3. Acum, faceți clic pe butonul Obțineți actualizări, așa cum se arată.

4. Apoi, faceți clic pe butonul Actualizați toate.

5. Așteptați până când primiți mesajul Aplicațiile și jocurile dvs. sunt actualizate.

Metoda 11: Modificați cheile de registru

Puțini utilizatori au confirmat că modificarea unor chei de registry de pe computer a remediat eroarea Toate camerele sunt rezervate în PC-ul cu Windows 10. Urmați instrucțiunile de mai jos pentru a face același lucru.

1. Apăsați tasta Windows și tastați Registry Editor, apoi faceți clic pe Run as administrator.

2. Acum, mergeți la calea dosarului cheie dată în Editorul Registrului.

ComputerHKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindows Media FoundationPlatform

3. Acum, faceți clic dreapta pe Platformă și apoi selectați opțiunea Nouă urmată de Valoarea Dword (32 de biți), așa cum se arată.

4. Apoi, setați numele ca EnableFrameServerMode, după cum se arată.

5. Apoi, faceți dublu clic pe cheia nou creată EnableFrameServerMode și setați datele Valoare la 1 și faceți clic pe OK.

6. În cele din urmă, închideți toate ferestrele și reporniți computerul. Verificați dacă ați remediat eroarea Toate camerele sunt rezervate.

Metoda 12: Dezinstalați actualizările recente

Dacă observați o problemă Toate camerele sunt rezervate după actualizarea sistemului de operare Windows, fișierele și configurațiile programului dvs. de sistem pot fi incompatibile cu noua actualizare și, în acest caz, dezinstalați actualizările recente de pe computer. De asemenea, veți obține stabilitatea computerului dvs. după dezinstalarea unei actualizări defectuoase. Iată cum să o faci.

  Cum să eliminați obiectele 3D din Exploratorul de fișiere pe Windows 10

1. Apăsați tasta Windows, tastați Control Panel și faceți clic pe Open.

2. Acum, faceți clic pe Dezinstalați un program din meniul Programe, așa cum se arată.

3. Acum, faceți clic pe Vizualizare actualizări instalate în panoul din stânga, așa cum se arată aici.

4. Acum, selectați cea mai recentă actualizare și faceți clic pe opțiunea Dezinstalare, așa cum se arată mai jos.

5. Apoi, confirmați solicitarea, dacă există, și reporniți computerul.

Verificați dacă ați remediat eroarea 0xA00f4288 pe computer.

Metoda 13: Reinstalați aplicațiile cu probleme

Pentru probleme legate de aplicație care vă cauzează codul de eroare Toate camerele sunt rezervate, nu aveți alte opțiuni decât să le reinstalați. Iată câteva instrucțiuni pentru a reinstala aplicațiile problematice în Microsoft Store.

Notă: În acest ghid, Zoom este luat ca exemplu.

1. Apăsați tasta Windows, tastați Panou de control și faceți clic pe Deschidere.

2. Acum, setați Vizualizare după > Pictograme mari, apoi faceți clic pe opțiunea Programe și caracteristici.

3. Acum, faceți clic pe Zoom și selectați opțiunea Dezinstalare.

4. Confirmați solicitarea dacă există și reporniți computerul după ce aplicația este complet dezinstalată.

5. Vizitați pagina oficială de descărcare Zoom și faceți clic pe butonul Descărcare așa cum este descris.

6. Acum, navigați la Descărcările mele și faceți dublu clic pe fișierul de configurare Zoom pentru al lansa.

7. Urmați instrucțiunile de pe ecran pentru a finaliza instalarea pe computer.

8. În cele din urmă, ați reinstalat Zoom pe computer. Acum verificați dacă puteți remedia codul de eroare 0xA00f4288.

Metoda 14: Reînregistrați camera

Dacă niciuna dintre metodele discutate mai sus nu v-a ajutat, atunci încercați să vă reînregistrați camera, conform instrucțiunilor de mai jos. Există două metode de implementare a sarcinii.

Opțiunea I: Prin Windows PowerShell

1. Apăsați tasta Windows, tastați Windows Powershell și faceți clic pe Run as Administrator.

2. Apoi, tastați următoarea comandă și apăsați tasta Enter.

Get-AppxPackage -allusers Microsoft.WindowsCamera | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)AppXManifest.xml"}

3. Așteptați până când execuția comună are succes și verificați dacă ați remediat eroarea Toate camerele sunt rezervate.

Opțiunea II: Prin Device Manager

1. Lansați Device Manager din Windows Search.

2. Acum, extindeți secțiunea Camere făcând dublu clic pe ea.

3. Apoi, faceți clic dreapta pe driverul camerei (HP TrueVision HD) și selectați opțiunea Dezinstalare dispozitiv.

4. Acum, comutați la fila Acțiune și selectați opțiunea Scanare modificări hardware.

Metoda 15: Resetați aplicația camerei

De asemenea, puteți încerca să vă resetați aplicația camerei pentru a remedia toate camerele cu codul de eroare rezervat. Urmați conform instrucțiunilor de mai jos.

1. Apăsați tasta Windows, tastați Camera și faceți clic pe Setări aplicație.

2. Apoi, faceți clic pe opțiunea Resetare așa cum este evidențiată.

3. Apoi, confirmați orice solicitare făcând clic pe Resetare.

4. În sfârșit, închideți fereastra și verificați dacă vă puteți accesa camera acum.

Metoda 16: Efectuați Restaurarea sistemului

Dacă există vreo actualizare Windows incompatibilă în computerul dvs., computerul dvs. nu va funcționa ca de obicei. Așadar, restabiliți computerul la o stare dacă totul a funcționat bine. Iată câteva instrucțiuni pentru a vă restaura computerul. Pentru a face acest lucru, urmați ghidul nostru despre Cum să utilizați Restaurarea sistemului pe Windows 10 și implementați instrucțiunile așa cum este demonstrat.

După restaurarea computerului cu Windows 10, verificați dacă vă puteți folosi camera.

Metoda 17: Resetați computerul

Dacă niciuna dintre metode nu v-a ajutat să remediați codul de eroare 0xA00f4288, atunci trebuie să vă instalați cu siguranță sistemul de operare Windows. Pentru a porni curățat computerul, implementați pașii conform instrucțiunilor din ghidul nostru Cum se face o instalare curată a Windows 10

***

Ar fi foarte frustrant să nu vă puteți accesa camera în ultimul minut al programelor întâlnirilor, dar acum ați fi remediat toate camerele sunt rezervate codul de eroare 0xA00f4288 în Windows 10. Continuați să vizitați pagina noastră pentru mai multe sfaturi și trucuri interesante și plecați comentariile tale de mai jos. De asemenea, dacă aveți întrebări/sugestii cu privire la acest articol, atunci nu ezitați să le trimiteți în secțiunea de comentarii.