06/26/2022

Remediați setările utilizatorului la Driver eșuat în Windows 10

O eroare ciudată de dialog care susține că Setarea setărilor utilizatorului la driver a eșuat a fost raportată de mulți utilizatori Windows, în special cei care folosesc laptopuri Lenovo și Sony. Problema apare de obicei în timpul pornirii, deși poate apărea și în momente ciudate. Dispozitivul touchpad de pe laptop este de vină pentru această problemă. Hardware-ul Alps Pointing este dispozitivul care afișează în mod obișnuit această eroare și este obișnuit pe computerele Lenovo. Problema observată se întâmplă la întâmplare, dar cel mai frecvent în timpul pornirii.

Cum să remediați Setările utilizatorului la Driver eșuat în Windows 10

Eroarea Setați setările utilizatorului la driver eșuat poate fi cauzată de o varietate de dificultăți legate de touchpad. Această problemă a fost raportată chiar și pe un computer desktop fără touchpad. Există mai multe cauze pentru această problemă pe Windows 10.

  • Instalarea driverelor touchpad pe un computer desktop: puteți observa cu ușurință această eroare pe computer dacă aparatul dvs. nu are nici măcar un touchpad și ați încărcat cumva aceste drivere.

  • Nu este nevoie de drivere Alps: dacă întâmpinați probleme cu primul scenariu sau dacă utilizați drivere alternative de touchpad, distrugeți executabilul principal, blocați-l să pornească sau dezactivați serviciul pentru a evita ca problema să se repete.

  • Driverele nu sunt instalate corect: dacă utilizați driverele Alps Pointing Device și vă dau această problemă, încercați să reinstalați driverul pentru a vedea dacă rezolvă problema.

În acest articol, vă vom arăta în detaliu cum să rezolvați problema Setați setările utilizatorului la driverul eșuat pe mașinile Windows. Asigurați-vă că urmați cu atenție pașii de mai jos pentru a rezolva corect această problemă pe computer.

Metoda 1: Redenumiți fișierul problematic

Dacă aveți drivere de touchpad concurente, puteți încerca să schimbați executabilul apoint.exe în subdirectorul corespunzător pentru a rezolva problema Setați setările utilizatorului la driverul eșuat. Poate fi la îndemână deoarece driverele de touchpad ale multor utilizatori sunt incompatibile. Iată o prezentare generală de bază.

1. Accesați acest computer și faceți dublu clic pe discul local.

2. Faceți clic pe Program Files sau Program Files (x86).

3. Faceți dublu clic pe folderul Apoint2K pentru a-l deschide.

Notă: Puteți utiliza procedurile menționate mai jos dacă nu găsiți acest folder sau dacă l-ați instalat în altă parte.

4. Permiteți afișarea notificării de eroare. Când apare, apăsați simultan tasta Ctrl + Shift + Esc pentru a deschide Managerul de activități.

5. Faceți clic pe Mai multe detalii.

6. Faceți clic dreapta pe elementul de proces Alps Pointing-device și selectați Deschideți locația fișierului.

7. Faceți clic dreapta pe aceeași intrare din nou odată ce folderul s-a deschis și selectați End task.

8. Găsiți fișierul apoint.exe în folderul Apoint2K, faceți clic dreapta pe el și selectați Redenumire din meniul contextual care apare.

9. Redenumiți-l în apoint old.exe și verificați din nou modificările.

Notă: Unii utilizatori au susținut că metodele de mai sus nu au funcționat deoarece necesitau proprietatea și gestionarea completă a folderului Apoint2K din Fișiere de program. Dacă vedeți mesaje de eroare legate de permisiuni, asigurați-vă că încercați pașii de mai jos pentru a remedia setările utilizatorului la eroarea eșuată a driverului.

1. Trebuie mai întâi să identificați folderul de instalare înainte de a continua.

2. Ar trebui să fie folderul care s-a deschis când vi s-a oferit în Manager de activități și ați ales opțiunea Deschideți locația fișierului.

3. Puteți căuta, de asemenea, în folderul C:, care este locul implicit pentru toate programele de pe computer.

4. După ce l-ați găsit, faceți clic dreapta pe folderul Apoint2K care conține fișierul executabil defect și selectați Proprietăți din meniul contextual care apare.

5. Selectați fila Securitate din caseta Proprietăți.

6. În partea de jos, faceți clic pe opțiunea Avansat.

7. În caseta Setări avansate de securitate care apare pe ecran, faceți clic pe Modificare de lângă intrarea de proprietate.

8. Tastați Everyone în caseta Introduceți numele obiectului de selectat și apoi faceți clic pe butonul Verificare nume. Textul Toată lumea trebuie evidențiat.

9. Pentru a face ca Toți să fie proprietarul folderului, faceți clic pe opțiunea OK.

10. Pentru a adăuga permisiuni suplimentare la folder, faceți clic pe butonul Adăugare din caseta Setări avansate de securitate.

11. În partea de sus, faceți clic pe butonul Selectați un principal.

12. Tastați Toți încă o dată și faceți clic pe Verificare nume.

13. Selectați opțiunea OK.

14. Asigurați-vă că Permiteți este selectat ca Tip.

15. Bifați caseta de lângă Control total în panoul Permisiuni de bază. Pentru a adăuga drepturi complete, faceți clic pe butonul OK.

16. Faceți clic pe OK încă de două ori pentru a închide toate ferestrele care apar, apoi reporniți computerul pentru a vedea dacă problema Setează setările utilizatorului la driver eșuat rămâne.

Metoda 2: Actualizați Windows

Înainte de a explora alte opțiuni, trebuie să actualizați Windows la cea mai recentă versiune. Potrivit dezvoltatorilor Microsoft, acesta a fost o eroare care a afectat multe versiuni de Windows. Citiți ghidul nostru despre Cum să descărcați și să instalați cea mai recentă actualizare Windows 10 pentru a remedia setările utilizatorului la eroarea eșuată a driverului.

Metoda 3: Reinstalați driverele pentru touchpad

Problema Setarea setărilor utilizatorului la driver eșuat se referă, de obicei, întotdeauna la driverele touchpad. Puteți încerca să reinstalați aceste drivere și să încercați să remediați problema din nou. Puteți fie să utilizați driverele de touchpad Microsoft implicite, fie să accesați online și să căutați site-ul web al producătorului pentru a obține driverele. Luați acțiunile prezentate mai jos.

1. În primul rând, trebuie să ștergeți toate driverele care sunt instalate în prezent.

2. Apăsați tasta Windows, tastați Manager dispozitive și faceți clic pe Deschidere.

3. Faceți dublu clic pe Mouse și alte dispozitive de indicare pentru a extinde driverele.

4. Faceți clic dreapta pe driver și selectați Uninstall device din meniul contextual care apare.

5. Debifați opțiunea Ștergere software-ul driverului pentru acest dispozitiv și faceți clic pe Dezinstalare.

6. În cele din urmă, reporniți computerul.

7. Acum, deschideți din nou Device Manager și faceți clic pe meniul Action, apoi selectați Scan for hardware changes.

Driverul touchpad-ului va fi apoi reinstalat.

Metoda 4: Actualizați driverele dispozitivului

Driverele de dispozitiv corupte sau învechite sunt unul dintre cele mai răspândite motive pentru această problemă. Deci, înainte de a face ceva mai complex, ar trebui să încercați să actualizați driverul touchpadului. Urmați ghidul nostru pentru a actualiza driverele de dispozitiv pe Windows 10.

Metoda 5: Dezactivați aplicația de pornire

Această problemă apare frecvent atunci când driverele de touchpad sunt instalate pe o mașină care nu are touchpad. De asemenea, poate fi dificil să eliminați driverele dispozitivului de indicare Alps. Deci, este de preferat să le interziceți deloc pornirea.

1. Apăsați simultan tastele Ctrl + Shift + Esc pentru a deschide Task Manager.

2. Accesați fila Pornire.

3. Căutați dispozitivul de indicare Alps din listă. După ce l-ați găsit, faceți clic dreapta pe el și selectați opțiunea Dezactivare din colțul din dreapta jos al ferestrei.

Verificați dacă setarea setărilor utilizatorului la eroarea eșuată a driverului persistă după repornirea computerului.

Metoda 6: Dezactivați serviciul Alps

Serviciile instalate pe computerul dvs. vor continua să funcționeze până când le cereți să se oprească. Acest lucru este valabil și în cazul produselor Alps. Orice ați face, serviciul său de bază va continua să funcționeze. Cel mai bine este să renunți să o faci. Ca rezultat, este posibil să încercați să dezactivați serviciul principal al dispozitivului Alps. Pentru a face acest lucru, urmați instrucțiunile de mai jos.

1. În primul rând, trebuie să ștergeți toate driverele care sunt instalate în prezent.

2. Apăsați împreună tastele Windows + R pentru a deschide caseta de dialog Run.

3. Tastați services.msc și apăsați tasta Enter pentru a lansa fereastra Servicii.

4. În listă, căutați Serviciul de monitorizare Alps SMBus.

5. Faceți clic dreapta pe el și selectați opțiunea Proprietăți din meniul care apare.

6. Dacă starea serviciului este deja în curs de rulare, selectați butonul Stop.

7. Faceți clic pentru a deschide meniul, apoi selectați Dezactivat din meniul derulant.

8. Verificați dacă problema Setați setările utilizatorului la driverul eșuat apare încă după repornirea computerului.

Metoda 7: Efectuați pornirea curată

O pornire curată vă poate ajuta la depanarea și la determinarea aplicației sau software-ului care cauzează problema. Citiți ghidul nostru despre cum să efectuați o pornire curată în Windows 10.

Întrebări frecvente (FAQs)

Î1. Ce înseamnă atunci când un driver de computer eșuează?

Ans. Problema Eșecul stării alimentării driverului din Windows 10 poate indica drivere defecte, hardware nepotrivit sau, în situații rare, setări incorecte de alimentare.

Q2. Ce cauzează funcționarea defectuoasă a șoferului?

Ans. Dacă hardware-ul computerului funcționează, probabil că întâmpinați probleme cu driverul de dispozitiv. Driverele lipsă, deteriorate sau învechite cauzează majoritatea dificultăților driverelor de dispozitiv Windows. Este doar unul dintre numeroasele motive pentru care ar trebui să țineți driverele de dispozitiv la zi.

***

Sperăm că ați găsit aceste informații utile și că ați reușit să rezolvați eroarea setării utilizatorului la eroarea eșuată a driverului pe Windows 10. Vă rugăm să ne spuneți care strategie a funcționat cel mai bine pentru dvs. Dacă aveți întrebări sau comentarii, vă rugăm să utilizați formularul de mai jos.

  Deschideți Google Keep sau Evernote din butonul Notă din Centrul de acțiuni [Windows 10]