08/11/2022

Remediați problema lipsă a profilului de rețea Windows 10

Indiferent dacă se conectează la un dispozitiv cu fir, cum ar fi o tastatură sau un difuzor, sau un dispozitiv fără fir, cum ar fi un mouse, o imprimantă sau un afișaj, computerul și dispozitivul sunt conectate printr-o legătură de rețea și funcționează cu ajutorul unui mediu precum un port USB (Universal Serial Bus), Bluetooth, Wi-Fi sau frecvență radio și prin profilul de rețea, adaptor de rețea fără fir. Conectarea unui nou dispozitiv la un computer poate fi uneori incredibil de dureroasă, deoarece afișează mesajul că Windows nu are un profil de rețea pentru acest dispozitiv. Dacă și tu ai de-a face cu aceeași problemă, ești la locul potrivit. Vă oferim un ghid perfect care vă va ajuta să remediați problema lipsei profilului de rețea Windows 10. Înainte de asta, să înțelegem rapid puțin despre Profilul de rețea.

Cum să remediați problema lipsă a profilului de rețea Windows 10

Profilurile de rețea sunt folosite pentru a configura modul în care mașinile se conectează prin rețele. Pentru a stabili o conexiune cu alte dispozitive, este necesar un profil de rețea care interacționează cu celelalte dispozitive și stochează setările esențiale de rețea, securitatea și alte date relevante.

Mai jos sunt enumerate câteva dintre motivele din spatele problemei erorii lipsă:

  • Șofer învechit sau defect
  • Modificarea tipului de profil de rețea
  • Problema ar putea fi dispozitivul în sine sau portul USB

Dar nu vă faceți griji, avem câteva soluții pentru a remedia profilul de rețea Windows 10 lipsă. În primul rând, asigurați-vă că dispozitivul la care încercați să vă conectați este compatibil cu sistemul dvs. De exemplu, dispozitivele USB 3.0 nu vor funcționa corect cu porturile USB 2.0 mai vechi. Prin urmare, verificați site-ul web al dispozitivului pentru cerințele de sistem.

  Cum să joci PUBG Mobile pe Windows 10

Acum, am arătat metodele de depanare pentru a remedia Windows nu are un profil de rețea pentru această problemă a dispozitivului.

Metoda 1: Comutați la Profilul de rețea privată

PC-ul este ascuns de alte dispozitive din aceeași rețea atunci când se utilizează profilul de rețea publică. Profilurile de rețea privată, pe de altă parte, permit vizibilitatea altor dispozitive din apropiere. Iată cum vă puteți face profilul de rețea vizibil:

1. Apăsați simultan tastele Windows + I pentru a lansa Setări.

2. Faceți clic pe Setări Rețea și Internet.

3. Selectați rețeaua conectată și apoi faceți clic pe Proprietăți.

4. Comutați de la Profilul de rețea public la cel privat.

5. În cele din urmă, reporniți computerul.

Metoda 2: Actualizați driverul dispozitivului

Dacă apare același mesaj de eroare în cazul în care Windows nu are un profil de rețea pentru acest dispozitiv, problema s-ar putea afla și în driverul de dispozitiv specific. Pentru a remedia profilul de rețea Windows 10 lipsă, încercați să actualizați driverul dispozitivului specific. Citiți ghidul nostru despre cum să actualizați driverele de dispozitiv pe Windows 10.

Metoda 3: rulați instrumentul de depanare a adaptorului de rețea

Încă vă confruntați cu problema lipsei profilului de rețea Windows 10, puteți încerca instrumentul de depanare a adaptorului de rețea. Citiți ghidul nostru despre Cum să depanați problemele de conectivitate la rețea pe Windows 10.

Metoda 4: rulați instrumentul de depanare hardware și dispozitiv

Dacă după rularea depanatorului de rețea, problema menționată încă persistă, atunci puteți rula instrumentul de depanare adecvat pentru dispozitivul la care încercați să vă conectați. De exemplu, dacă întâmpinați probleme la conectarea la o tastatură, selectați instrumentul de depanare a tastaturii, care va identifica și rezolva problema. Scăpați de mesajul de eroare Windows nu are un profil de rețea pentru acest dispozitiv prin efectuarea acestei metode. Citiți ghidul nostru Rulați instrumentul de depanare pentru hardware și dispozitive pentru a remedia problemele.

  Cum să remediați dispozitivele de rețea care nu sunt afișate în File Explorer pe Windows 10

Metoda 5: Reinstalați driverul dispozitivului

Unele probleme rămân nedetectate din cauza fișierelor de date corupte sau din cauze necunoscute. Vă recomandăm să reinstalați driverul cu setări noi utilizând această metodă. Pentru a dezinstala și a reinstala driverul, citiți ghidul nostru despre cum să dezinstalați și să reinstalați driverele pe Windows 10.

Metoda 6: Modificați profilul de rețea

Dacă profilul dvs. de rețea nu s-a schimbat încă sau nu puteți găsi opțiunea de a face acest lucru, iată o metodă alternativă de a trece de la un profil public la unul privat.

Opțiunea I: Prin Editorul Registrului

1. Apăsați tasta Windows, tastați editor de registry și faceți clic pe Executare ca administrator.

2. Faceți clic pe Da în promptul User Account Control.

3. Faceți dublu clic pe folderul HKEY_LOCAL_MACHINE.

4. Extindeți folderul SOFTWARE și apoi faceți clic pe folderul cheie Microsoft.

5. Derulați în jos și accesați folderul Windows NT > CurrentVersion key.

6. Derulați din nou în jos și extindeți folderul cheie NetworkList. Apoi extindeți folderul Profiluri și faceți clic pe numele profilului.

7. Faceți dublu clic pe valoarea Categorie.

8. Modificați datele valorii de la 0 la 1. Apoi, faceți clic pe OK.

Opțiunea II: Prin Windows PowerShell

Similar cu metoda de mai sus, aceasta este, de asemenea, o metodă alternativă de a trece de la un profil public la unul privat pentru a remedia problema lipsei profilului de rețea Windows 10.

1. Apăsați tasta Windows, tastați PowerShell și faceți clic pe Deschidere.

2. Tastați comanda Get-NetConnectionProfile și apăsați tasta Enter pentru a vă verifica profilul de rețea.

3. Pentru a-l schimba în privat, tastați următoarea comandă și apăsați tasta Enter.

Set-NetConnectionProfile -Name Network -InterfaceIndex 10 -NetworkCategory Private

Notă: Înlocuiți numărul InterfaceIndex din comandă în funcție de sistemul dvs.

  Ne amintim de Windows 2000, capodopera uitată a Microsoft

4. În cele din urmă, verificați dacă Windows nu are un profil de rețea pentru această problemă a dispozitivului este rezolvată.

Opțiunea III: Prin Politica Locală de Securitate

1. Apăsați tasta Windows, tastați local și faceți clic pe Politică de securitate locală.

2. Faceți clic pe Network List Manager Policy.

3. Selectați rețeaua conectată și faceți dublu clic pe ea.

4. Accesați secțiunea Locație în rețea.

5. Alegeți opțiunea Privat.

6. Faceți clic pe Aplicare și apoi pe OK.

Metoda 7: Modificați setările serviciului SNMP

SNMP (Simple Network Management Protocol) oferă managerilor de rețea informații despre dispozitivele care sunt conectate la rețea. Pentru a rezolva problema lipsei profilului de rețea Windows 10, vom folosi această metodă pentru a verifica starea SNMP și a activa pornirea automată.

1. Apăsați simultan tastele Windows + R pentru a deschide caseta de dialog Run.

2. Tastați Services.msc și apăsați tasta Enter pentru a deschide fereastra Servicii.

3. Faceți clic dreapta pe captarea SNMP și apoi faceți clic pe Proprietăți.

4. Din meniul derulant Tip de pornire, comutați de la Manual la Automat.

6. Faceți clic pe Aplicare și apoi pe OK.

***

Sperăm că acest ghid a fost util și că ați reușit să remediați problema lipsei profilului de rețea Windows 10. Spune-ne care metodă a funcționat cel mai bine pentru tine. Dacă aveți întrebări sau sugestii, atunci nu ezitați să le trimiteți în secțiunea de comentarii de mai jos.