08/10/2022

Remediați eroarea de imprimare în Windows 10

Dacă te afli într-un mediu de birou sau într-o instituție de învățământ, atunci trebuie să știi cât de importante sunt imprimantele! În aceste locuri, imprimantele vă ajută să faceți copii pe hârtie ale documentelor și fișierelor, după cum este necesar. Acest proces de imprimare nu este foarte ușor așa cum credeți. Pentru un proces de imprimare fără probleme, serviciul de imprimare și spooling trebuie să ruleze pe PC-ul cu Windows 10. Serviciul de spooling de imprimare va adăuga hârtia la coada de imprimare. Și, imprimanta conectată va prelua sarcina și va finaliza procesul prin imprimarea conținutului pe hârtie. Aceste date sunt transferate pentru imprimare printr-un cablu USB, Ethernet sau o conexiune Wi-Fi. Când imprimanta dvs. nu imprimă hârtie, veți ajunge cu o eroare la imprimarea mesajului Windows 10. Dacă vă confruntați cu cum să continuați cu acest mesaj de eroare de imprimare pe computerul dvs. cu Windows 10, acest ghid vă va face o lumină asupra acestuia. Deci, continuă să citești!

Cum să remediați erorile de imprimare în Windows 10

Mesajul de eroare la imprimare este cauzat, în general, de o conexiune slabă sau de drivere de imprimantă învechite. Când această casetă de dialog apare pe ecran, ar putea fi însoțită de un cod de eroare pentru referință sau fără cod. Asigurați-vă că nu confundați această problemă cu erorile de cartuş de cerneală lipsă sau deteriorate. Aceștia sunt pașii diferiți pe care îi puteți folosi pe computerul cu Windows 10 pentru a rezolva erorile mesajelor de tipărire de eroare.

Ce cauzează mesajul de eroare la imprimare?

Am enumerat posibilele motive care pot cauza mesajul de eroare menționat pe computer.

 • Eroare de imprimantă de rețea Windows 10
 • Windows nu se poate conecta la imprimantă
 • Eroare de stare de imprimare
 • Imprimantă în stare de eroare
 • Eroare la imprimarea imprimantei fără fir
 • Eroare de imprimantă 0x00000709 în Windows 10
 • Eroare la imprimarea HP/Brother/Canon/Epson
 • Eroare la imprimarea Windows 10/11/7
 • Probleme de imprimare cu actualizarea Windows 10
 • Eroare la imprimarea PDF-ului Windows 10
 • Eroare la imprimare la repornirea Windows 10

Ce cauzează imprimarea erorilor de stare a imprimantei pe Windows 10?

Iată câteva motive indispensabile care provoacă mesaje de eroare de tipărire pe computerul tău cu Windows 10. Citiți-le cu atenție pentru a afla care vă deranjează.

 • Imprimanta nu este pornită
 • Imprimanta nu este conectată la computer
 • Conexiunea Wi-Fi sau USB nu este setată corect
 • O conexiune slabă sau drivere USB învechite cauzează, de asemenea, probleme
 • Puține servicii esențiale nu rulează pe computerul dvs

Iată câteva trucuri uimitoare care vă vor ajuta să remediați mesajul de eroare de imprimare. Dar, înainte de a urma metodele menționate mai jos, reporniți computerul cu Windows 10 pentru a rezolva eventualele erori temporare asociate dispozitivului. Dacă nu ați remediat problema după repornirea computerului, urmați metodele menționate mai jos.

Metoda 1: Depanați problemele hardware

Hârtia și cerneala sunt două componente esențiale în procesul de imprimare. Trebuie să puneți hârtia pe tavă și aceasta va fi scoasă din dispozitiv. Odată ce hârtia este imprimată, aceasta va fi scoasă din nou din dispozitiv. Dacă oricare dintre acești factori nu se întâlnesc, atunci te vei confrunta cu problema discutată.

 • Dacă există vreo deteriorare a tăvii de hârtie, dispozitivul nu va reuși să tragă hârtia și va avea ca rezultat o eroare la imprimarea mesajului Windows 10. Verificați dacă tava de hârtie este goală și ruptă. Înlocuiți tava de hârtie dacă este ruptă.
 • Dacă descoperiți că tava este doborâtă din poziție, puteți remedia acest lucru cu ușurință așezând tava de hârtie în poziția corectă. Pe de altă parte, dacă tava este spartă, solicitați ajutor profesional pentru a o repara.
  Cum să dezactivați navigarea InPrivate în Microsoft Edge pe Windows 10

Metoda 2: Depanați conexiunea la imprimantă

Când vă confruntați cu o eroare de tipărire cu eroare de stare a imprimantei, dispozitivul dorește să spună utilizatorilor că există ceva în neregulă cu comunicarea stabilită între imprimantă și sistem prin cablul USB sau conexiunea la rețea. Pentru a rezolva eroarea de stare a imprimantei Windows 10, asigurați-vă că următorii pași sunt îndepliniți sau nu.

1. Pentru a reporni imprimanta, opriți sursa de alimentare a imprimantei și apoi porniți-o din nou.

2. Acum verificați din nou conexiunea imprimantei dvs.

3. Dacă ați conectat imprimanta folosind un cablu USB, asigurați-vă că cablul funcționează corect și că conexiunile la porturi sunt bine fixate. De asemenea, puteți comuta portul USB pentru a vedea dacă acest lucru rezolvă problema.

4. Dacă v-ați conectat imprimanta prin rețele cu fir, verificați dacă conexiunea la cablu este efectuată corect sau nu. De asemenea, puteți verifica dacă semnalul către imprimantă clipește sau nu.

5. Dacă conexiunea sistemului dumneavoastră cu imprimanta se realizează printr-o rețea fără fir, asigurați-vă că imprimanta este conectată la rețeaua computerului și pictograma wireless se va aprinde pentru a arăta că sunteți conectat.

Metoda 3: rulați depanarea imprimantei

Cea mai simplă și rapidă modalitate de a rezolva orice problemă cu un dispozitiv sau o funcție este să rulați instrumentul de depanare asociat acestuia. Windows 10 include un instrument de depanare pentru o mare varietate de probleme, iar problemele imprimantei sunt, de asemenea, una dintre ele. Instrumentul de depanare a imprimantei efectuează automat mai multe acțiuni, cum ar fi repornirea serviciului de spooler de imprimare, ștergerea fișierelor spooler corupte, verificarea dacă driverele de imprimantă existente sunt învechite sau corupte etc. Consultați pașii menționați în articolul nostru pentru a rula Depanatorul de imprimantă.

Notă: Selectați Imprimantă din meniul Pornire și rulare și urmați instrucțiunile de pe ecran pentru a rula instrumentul de depanare a imprimantei.

Verificați dacă ați remediat problema de imprimare Windows 10.

Metoda 4: Verificați setările portului imprimantei

Puțini utilizatori au sugerat că eroarea de stare a imprimantei Windows 10 poate fi rezolvată prin modificarea unor setări ale portului imprimantei, conform instrucțiunilor de mai jos.

1. Apăsați tasta Windows și tastați Panou de control. Apoi, faceți clic pe Deschidere.

2. Setați Vizualizare după > Categorie, apoi faceți clic pe opțiunea Vizualizare dispozitive și imprimante.

3. Acum, faceți clic dreapta pe imprimantă și selectați Proprietăți.

4. Comutați la fila Porturi și găsiți portul la care este conectat dispozitivul dvs.

5. Apoi, faceți clic pe caseta de selectare care găzduiește pinul USB al imprimantei.

6. Salvați modificările făcând clic pe Aplicare și OK.

Notă: este, de asemenea, foarte posibil ca imprimanta dvs. să funcționeze bine, dar ați trimis cererea de imprimare către o imprimantă greșită. Acesta ar putea fi cazul dacă există mai multe imprimante instalate pe computerele dvs. Setați-o pe cea pe care încercați să o utilizați ca imprimantă implicită pentru a rezolva problema. Prin urmare, faceți clic dreapta pe imprimanta dvs. și selectați Setare ca imprimantă implicită.

Metoda 5: Dezactivați serviciul Print Spooler

Un spooler de imprimare este un fișier/instrument de mediere care coordonează între computer și imprimantă. Spooler-ul gestionează toate lucrările de imprimare pe care le trimiteți către imprimantă și vă permite să ștergeți o lucrare de imprimare care este încă în curs de procesare. Pot apărea probleme dacă serviciul Print Spooler este corupt sau dacă fișierele temporare ale spoolerului devin corupte. Repornirea serviciului și ștergerea acestor fișiere temporare ar trebui să ajute la remedierea erorilor de imprimare Windows 10 pe computer.

1. Înainte de a șterge fișierele de tip spooler de imprimare, va trebui să oprim serviciul Print Spooler care rulează constant în fundal. Pentru a face acest lucru, apăsați tasta Windows și tastați Servicii. Apoi, faceți clic pe Deschidere.

2. Scanați lista de servicii locale pentru a găsi serviciul Print Spooler. Odată găsit, faceți clic dreapta pe serviciul Print Spooler și selectați Proprietăți din meniul contextual (sau faceți dublu clic pe un serviciu pentru a accesa Proprietățile acestuia)

  Cum să afișați panourile de performanță flotante ascunse din Windows 10

3. Faceți clic pe butonul Stop pentru a opri serviciul.

Notă: Minimizați fereastra Servicii în loc să o închideți, deoarece va trebui să repornim serviciul după ștergerea fișierelor temporare.

4. Acum, deschideți Windows File Explorer apăsând împreună tastele Windows + E și navigați la următoarea cale.

C:WINDOWSsystem32spoolprinters

Notă: De asemenea, puteți lansa caseta de comandă de rulare, tastați comanda %WINDIR%system32spoolprinters și apăsați tasta Enter pentru a ajunge direct la destinația dorită.

5. Apăsați simultan tastele Ctrl + A pentru a selecta toate fișierele din folderul imprimante și apăsați tasta ștergere de pe tastatură pentru a le șterge.

6. Maximizați/reveniți la fereastra aplicației Servicii și faceți clic pe butonul Start pentru a reporni serviciul Print Spooler.

Acum ar trebui să puteți remedia mesajul de eroare de tipărire a stării imprimantei și să puteți imprima documentele fără probleme.

Metoda 6: Schimbați opțiunile de recuperare a serviciului Print Spooler

Orice configurație incorectă a setărilor de recuperare a serviciului spooler de imprimare poate cauza, de asemenea, imprimarea cu dispozitivul dvs. de eroare de starea imprimantei. Prin urmare, trebuie să vă asigurați că setările de recuperare sunt corecte, altfel spoolerul imprimantei nu va porni automat.

1. Deschideți fereastra Servicii așa cum ați făcut în metoda anterioară.

2. Localizați Print Spooler, apoi faceți clic dreapta pe el și selectați Proprietăți.

3. Comutați la fila Recuperare și asigurați-vă că trei file de eșec sunt setate pentru a Reporni serviciul.

4. Faceți clic pe Aplicare urmat de OK pentru a salva setările. Acum vedeți dacă puteți remedia eroarea de stare a imprimantei Windows 10.

Metoda 7: Actualizați driverele de imprimantă

Fiecare periferic de computer are un set de fișiere software asociate pentru a comunica eficient cu computerul și sistemul de operare. Aceste fișiere sunt cunoscute ca drivere de dispozitiv. Aceste drivere sunt unice pentru fiecare dispozitiv și producător. De asemenea, este important să aveți instalat setul corect de drivere pentru a utiliza un dispozitiv extern fără a vă confrunta cu probleme. De asemenea, driverele sunt actualizate constant pentru a rămâne compatibile cu noile versiuni de Windows. Dacă driverele dvs. nu sunt actualizate la cele mai recente versiuni, actualizați-le urmând ghidul nostru Cum să actualizați driverele de dispozitiv pe Windows 10.

Metoda 8: Derulați înapoi actualizările driverelor de imprimantă

Uneori, versiunea actuală a driverelor de imprimantă poate provoca conflicte și, în acest caz, trebuie să restaurați versiunile anterioare ale driverelor instalate. Acest proces se numește derulare înapoi a driverelor și puteți derula cu ușurință driverele computerului la starea lor anterioară, urmând ghidul nostru Cum să derulați înapoi driverele pe Windows 10.

Așteptați până când versiunile anterioare ale driverelor sunt instalate pe computerul dvs. cu Windows 10. După ce ați terminat, verificați dacă ați remediat problema de imprimare Windows 10.

Metoda 9: Reinstalați driverele de imprimantă

Driverele incompatibile trebuie reinstalate pentru a rezolva problemele de tipărire a mesajelor de eroare. Vi se recomandă să reinstalați driverele de dispozitiv numai dacă nu puteți obține nicio remediere prin actualizarea acestora. Pașii de reinstalare a driverelor sunt foarte simpli și puteți face acest lucru utilizând o aplicație terță parte sau implementând pașii manual, conform instrucțiunilor din ghidul nostru Cum să dezinstalați și să reinstalați driverele pe Windows 10

După reinstalarea driverelor de imprimantă, verificați dacă auziți sunetul de la difuzoarele Logitech.

Metoda 10: Reinstalați driverele de imprimantă în modul de compatibilitate

Puțini utilizatori au sugerat că reinstalarea driverelor de imprimantă în modul de compatibilitate i-a ajutat să remedieze problema de tipărire a erorii de stare a imprimantei. Iată câteva instrucțiuni referitoare la același lucru.

1. Faceți clic pe tasta Windows și tastați Manager dispozitive. Apoi, faceți clic pe Deschidere.

2. Extindeți Cozile de imprimare, apoi faceți clic dreapta pe dispozitivul dvs. de imprimantă și selectați Dezinstalare.

3. Dacă vi se solicită să confirmați, faceți din nou clic pe butonul Dezinstalare.

4. Acum accesați pagina web de descărcare a driverului de imprimantă (de exemplu, HP) și descărcați cele mai recente drivere pentru imprimanta dumneavoastră.

5. Faceți clic dreapta pe fișierul de configurare și selectați Proprietăți.

Notă: Dacă driverele sunt într-un fișier zip, asigurați-vă că ați extras toate fișierele și apoi faceți clic dreapta pe fișierul .exe.

  Cum să porniți întotdeauna Google Chrome în modul incognito pe Windows 10

6. Comutați la fila Compatibilitate și faceți clic pe Run this program in Compatibility mode.

7. Din meniul drop-down selectați Windows 7 sau 8 și apoi faceți clic pe Run this program as an administrator.

8. În cele din urmă, faceți dublu clic pe fișierul de configurare și așteptați ca driverele să fie instalate pe dispozitivul dvs.

9. După ce ați terminat, reporniți computerul și vedeți dacă puteți remedia eroarea de stare a imprimantei Windows 10.

Metoda 11: Actualizați Windows

De asemenea, dacă există erori în computerul dvs., acestea pot fi remediate numai după o actualizare Windows. Microsoft lansează actualizări regulate pentru a remedia toate aceste erori, reparând astfel problema de imprimare a erorilor Windows 10. Prin urmare, asigurați-vă că ați actualizat sistemul de operare Windows și dacă există actualizări în așteptare, utilizați ghidul nostru Cum să descărcați și să instalați cea mai recentă actualizare Windows 10

După actualizarea sistemului de operare Windows, verificați dacă eroarea de stare a imprimantei Windows 10 este rezolvată.

Metoda 12: Reconectați imprimanta

Dacă toți acești pași nu funcționează pentru a remedia eroarea de stare a imprimantei Windows 10, poate fi necesar să dezinstalați complet driverele existente și imprimanta și apoi să le reinstalați. Procesul de a face același lucru este simplu, dar destul de lung, dar acest lucru pare să remedieze mesajul de eroare de tipărire pe computerul dvs. Windows. Oricum, mai jos sunt pașii pentru a elimina și a adăuga imprimanta înapoi.

1. Deschideți aplicația Setări apăsând împreună tastele Windows + I și selectați Setare dispozitive.

2. Treceți la setările Imprimante și scanere din panoul din stânga.

3. Găsiți imprimanta problematică în panoul din dreapta și faceți un singur clic pe ea pentru a accesa opțiunile acesteia. Selectați Eliminați dispozitivul, lăsați procesul să se termine, apoi închideți Setări.

4. Introduceți Print Management în bara de căutare Windows apăsând împreună tastele Windows + S și apăsați Enter pentru a deschide aplicația.

5. Faceți dublu clic pe Toate imprimantele (în panoul din stânga sau din dreapta, ambele sunt în regulă) și apăsați Ctrl + A pentru a selecta toate imprimantele conectate.

6. Faceți clic dreapta peste orice imprimantă și selectați Delete.

7. Acum, este timpul să adăugați imprimanta înapoi, dar mai întâi, deconectați cablul imprimantei de la computer și efectuați o repornire. Odată ce computerul pornește din nou, reconectați corect imprimanta.

8. Urmați pașii 1 și 2 de mai sus pentru a deschide setările Printer & Scanner.

9. Faceți clic pe butonul Adăugați o imprimantă și un scanner din partea de sus a ferestrei.

10. Windows va începe automat să caute orice imprimante conectate. Dacă Windows detectează cu succes imprimanta conectată, faceți clic pe intrarea acesteia din lista de căutare și selectați Adăugare dispozitiv pentru a o adăuga înapoi, altfel, faceți clic pe hyperlinkul Imprimanta pe care o doresc nu este listată.

11. În fereastra următoare, selectați opțiunea corespunzătoare făcând clic pe butonul radio al acesteia (De exemplu, selectați Imprimanta mea este puțin mai veche. Ajutați-mă să o găsesc dacă imprimanta dvs. nu folosește USB pentru conexiune sau selectați Adăugați un Bluetooth, wireless , sau imprimantă detectabilă în rețea pentru a adăuga o imprimantă fără fir) și faceți clic pe Următorul.

12. Urmați instrucțiunile de pe ecran pentru a reinstala imprimanta.

Acum că ați reinstalat cu succes imprimanta, încercați să imprimați o pagină de test pentru a vă asigura că totul este înapoi pe drumul cel bun.

1. Deschideți Setări Windows și faceți clic pe Dispozitive.

2. În pagina Imprimante și scanere, faceți clic pe imprimanta pe care tocmai ați adăugat-o și pe care doriți să o testați, urmat de un clic pe butonul Gestionare.

3. În cele din urmă, faceți clic pe opțiunea Print a test page. Înăbușiți-vă urechile și ascultați cu atenție sunetul imprimantei dvs. care imprimă o pagină și bucurați-vă.

***

Sperăm că acest ghid a fost util și ați putea remedia erorile de imprimare în Windows 10. Spuneți-ne care metodă a funcționat cel mai bine pentru dvs. De asemenea, dacă aveți întrebări/sugestii cu privire la acest articol, atunci nu ezitați să le trimiteți în secțiunea de comentarii.