08/18/2022

Remediați codul de eroare Roku 018

Roku este un renumit player media digital hardware care oferă streaming online de emisiuni TV, emisiuni online și filme. Nu doar computerele, ci și Roku funcționează bine cu alte dispozitive, cum ar fi telefoanele mobile, tabletele și alte dispozitive care suportă media. De asemenea, este grozav pentru cei cărora le place să se bucure de cele mai recente emisiuni TV și filme. Deși este un dispozitiv de streaming grozav, s-a văzut că se confruntă cu probleme precum eroarea Roku 018. Dacă sunteți cineva care se confruntă cu aceeași problemă, atunci suntem aici pentru a vă ajuta cu un ghid perfect care vă va familiariza cu modalitățile de remediați codul de eroare Roku 018. Să ne aprofundăm direct în motivele din spatele erorii de conexiune la internet Roku și în metodele legitime de a ajuta cu aceasta.

Cum se remediază codul de eroare Roku 018

Roku funcționează pe Internet, la fel ca alte platforme media digitale precum Netflix, Amazon Prime, Disney Hotstar și altele. De asemenea, este de încredere în rețeaua de bandă largă. Prin urmare, dacă rețeaua dvs. este lentă sau slabă, puteți întâlni codul de eroare 018 pe ecran.

Cel mai frecvent motiv pentru care apare eroarea de conexiune la internet Roku, așa cum sa discutat mai sus, este problemele legate de Roku și conexiunea wi-fi. În afară de aceasta, alte motive din spatele acesteia sunt enumerate mai jos:

  • Detalii de acreditare incorecte ale lui Roku
  • Firewall-uri de la terți
  • Probleme de software
  • O problemă cu modemul sau routerul
  • Conexiune defectă a firului

Deși erorile tehnice și problemele de internet duc adesea la codul de eroare de conectivitate Roku 016, acesta poate fi totuși rezolvat cu ușurință folosind metodele enumerate mai jos într-o manieră ordonată pentru a le încerca pe dispozitivul dvs. Roku. Deci, să începem cu prima metodă:

Metoda 1: Depanați conexiunea la Internet

Deoarece conectivitatea la internet este principalul motiv din spatele erorii Roku, este important să o verificați mai întâi. Dacă internetul dvs. arată un semnal slab sau nu există conectivitate, îl puteți verifica conectându-l la un alt dispozitiv. Dacă problema persistă, rețeaua dvs. este cu siguranță defectă și trebuie fie să o reconectați folosind un cablu Ethernet, fie să așteptați ca semnalul să devină puternic.

  Funcționează robinetele Bitcoin/Crypto? – Geekflare

Metoda 2: Ciclul de alimentare Roku

Următoarea metodă de a rezolva viteza slabă de descărcare a internetului Roku este prin pornirea Roku și a routerului. Există momente în care routerul dvs. ar putea să nu poată furniza o conexiune la internet suficientă pentru Roku. Acest lucru se întâmplă din cauza supraîncălzirii dispozitivului sau din cauza unei rețele ocupate. Prin urmare, este necesară deconectarea alimentării pentru a șterge datele din cache. Urmați pașii de mai jos pentru a ști cum să încercați această metodă:

1. Deconectați atât Roku, cât și routerul.

2. Acum, așteptați 5-6 minute.

3. Conectați Roku și routerul la sursa de alimentare.

4. Porniți dispozitivul și vedeți dacă codul de eroare 018 este rezolvat.

Metoda 3: Îndepărtați obiectele electromagnetice

Această metodă poate să nu fie prima alegere pentru mulți utilizatori Roku, dar este cu siguranță una foarte importantă. Dacă v-ați verificat conexiunea la internet și ați deconectat Roku și nu v-a oferit niciun rezultat pozitiv, verificați dacă vreun obiect electromagnetic încearcă să absoarbă semnalele wireless, dacă da, atunci eliminați-le. Aceste obiecte pot fi sub orice formă, cum ar fi difuzoare, generatoare și multe altele, care tind să absoarbă foarte mult semnalele. Puteți fie să eliminați obiectele, fie să le plasați la distanță de router și dispozitivul Roku.

Metoda 4: Utilizați datele mobile

Dacă încă întâmpinați codul de eroare Roku 018 pe dispozitivul dvs. media după îndepărtarea posibilelor obiecte electromagnetice, atunci conexiunea la internet pentru a rula Roku pare să fie destul de scăzută. În acest caz, puteți încerca să schimbați rețeaua de internet cu hotspot-ul dvs. mobil. Furnizarea unui hotspot ajută la conectarea Roku la internet rapid și, astfel, la rezolvarea codului de eroare. De asemenea, asigurați-vă că datele dvs. mobile sunt activate pentru această metodă.

Notă: Următorii pași sunt efectuati pe iPhone 13.

1. Deschide Setări pe mobil.

  Ce este Arhivarea automată în Outlook și cum funcționează?

2. Apăsați pe Personal Hotspot.

3. Comutați pe Permite altora să se alăture.

4. Acum, conectați Roku la hotspot-ul dvs. mobil. Odată conectat, rulați din nou Roku și verificați dacă problema eroare 018 Roku este rezolvată.

Metoda 5: Actualizați Roku

O altă metodă de a rezolva eroarea de conexiune la internet Roku este actualizarea Roku. Roku viteză scăzută de descărcare pe internet, poate pentru că dispozitivul dvs. nu este actualizat. Multe probleme, în afară de conexiunea la internet, pot apărea și din utilizarea unei versiuni învechite. Astfel, actualizarea acestuia cu cea mai nouă versiune este eficientă.

1. Pentru a deschide ecranul de pornire pe Roku, apăsați butonul de pornire de pe telecomandă.

2. Acum, selectați System pentru a opta pentru actualizarea sistemului în continuare.

3. În Actualizare sistem, selectați Verificare acum pentru a căuta actualizări disponibile.

4. Dacă este disponibilă o actualizare pentru dispozitivul dvs. Roku, aceasta va fi instalată automat. Odată ce ați terminat, reporniți dispozitivul și verificați dacă problema codului de eroare de conexiune Roku 016 este rezolvată.

Metoda 6: Modificați setările DNS

Dacă cablul ethernet este conectat la Roku și încă nu arată nicio conexiune la internet care duce la eroarea Roku 018, atunci trebuie să modificați unele setări DNS. Această problemă poate apărea din cauza cache-ului DNS, prin urmare modificarea serverului DNS este importantă pentru a o rezolva.

1. Deconectați routerul pentru a opri accesul la internet la Roku.

2. Deschide Setări pe Roku și selectează Setări sistem.

3. Selectați Setări avansate de sistem și alegeți Resetare din fabrică.

4. Acum, deschideți panoul routerului și selectați Setări DNS.

5. Setați 8.8.8.8 ca adresă serverului DNS 1 și 8.8.4.4 ca adresă serverului DNS 2.

6. Acum că ați ajustat setările DNS, porniți dispozitivul dvs. Roku pentru a vedea dacă viteza slabă de descărcare a internetului Roku a fost rezolvată.

Metoda 7: Contactați furnizorul de servicii de internet

Dacă hotspot-ul mobil nu este o opțiune pentru a face față vitezei scăzute de descărcare a internetului Roku, atunci puteți încerca să contactați furnizorul dvs. de servicii de internet. Lățimea de bandă a internetului dvs. poate mai mică de 6 MBPS, ceea ce provoacă eroarea. În acest caz, puteți cere ISP-ului să o crească până la 10 MBPS pentru ca Roku să funcționeze.

Metoda 8: Contactați asistența pentru clienți Roku

Dacă încă vă confruntați cu codul de eroare Roku 018 pe dispozitivul dvs. media după ce ați încercat toate metodele menționate mai sus, atunci ar trebui să contactați asistența Roku pentru ajutor suplimentar. Este posibil ca, din cauza unor erori interne necunoscute, codul de eroare de conectivitate Roku 016 să fie afișat pe ecran. Prin urmare, explicați problema profesioniștilor pentru o ieșire mai bună.

  Cum să deblochezi statistici detaliate de streaming pe Apple TV

Întrebări frecvente (FAQs)

Î1. Ce înseamnă codul de eroare Roku 018?

Ans. Codul de eroare 018 pe Roku apare din cauza unei probleme cu conexiunea la internet. Această problemă poate fi fie o conexiune slabă la internet, fie probleme cu routerul.

Q2. Cum se verifică conexiunea Roku?

Ans. Puteți verifica conexiunea dvs. Roku folosind dispozitivul dvs. Roku. În Setări, găsiți Rețea și verificați puterea rețelei.

Q3. Cum pot face față unei conexiuni lente la internet pe Roku?

Ans. Vă puteți asigura o conexiune puternică la internet contactând furnizorul dvs. de servicii de internet. În afară de asta, puteți contacta și asistența Roku pentru mai mult ajutor.

Î4. Cum pot remedia viteza slabă de descărcare a internetului pe Roku?

Ans. Pentru a face față vitezei scăzute de descărcare a internetului pe Roku, asigurați-vă că numai Roku este conectat la wi-fi și că toate celelalte dispozitive sunt deconectate în mod pozitiv. De asemenea, încercați să plasați routerul mai aproape de dispozitivul dvs. Roku pentru o rețea mai bună.

Î5. De ce nu pot conecta Roku la internet?

Ans. Problema conectării Roku la internet poate apărea din cauza aplicațiilor Roku sau a problemelor cu telecomanda Roku. În acest caz, verificați bateriile telecomenzii sau activați aplicațiile mobile pe Roku.

***

Erorile tehnologice din dispozitivele media sunt inevitabile. Fie că este vorba de probleme tehnologice sau de erori interne, erorile pe dispozitivele media online sunt destul de frecvent văzute ca apar. Același lucru este și cazul codului de eroare Roku 018, pe care majoritatea utilizatorilor l-au întâlnit din cauza problemelor de internet. Sperăm că ghidul nostru v-a ajutat într-un fel sau altul în rezolvarea acestei probleme. Spune-ne care dintre metode s-a dovedit a fi productivă pentru tine. Dacă aveți alte întrebări despre codul de eroare 018 sau sugestii de oferit, vă rugăm să le lăsați mai jos.