Puteți pune un afișaj inteligent deasupra cuptorului cu microunde?

Afișaje inteligente sunt însoțitori minunați de bucătărie: puteți urma cu ușurință o rețetă, puteți suna video pe cineva în timp ce pregătiți masa sau puteți să vă distrați în timp ce curățați lucrurile. Dar, în funcție de locul în care ați plasat afișajul inteligent sau alte componente electronice, ați putea avea unele probleme.

Ecranul cu microunde, explicat

Cuptoarele cu microunde funcționează prin încălzirea alimentelor cu unde radio scurte. Aceste unde radio se deplasează printr-un canal mic, cunoscut sub numele de „ghid de undă”, către compartimentul alimentar. Placa turnantă vă învârte alimentele, astfel încât să poată fi gătite cât mai uniform posibil, iar metalul din care este făcut cuptorul cu microunde face ca semnalele radio să sară în interiorul compartimentului pentru alimente. Moleculele din interiorul alimentelor încep să vibreze rapid, ceea ce vă încălzește masa.

Șasiul metalic acționează și ca un scut electromagnetic. Cuptorul cu microunde emite undele radio, iar ecranul păstrează cea mai mare parte a acestora în interiorul compartimentului pentru alimente, dar ecranul se degradează în timp. Dacă ați avut vreodată rețea fără fir activată când încălziți niște gustări, cel mai probabil este pentru că aveți un cuptor cu microunde mai vechi, iar ecranarea a devenit mai puțin eficientă.

Cum se testează protecția cu microunde

Cel mai bun mod de a testa ecranul cuptorului cu microunde este prin descărcarea unei aplicații de analiză Wi-Fi. Iată ce aveți nevoie:

  Puterea progreselor tehnologice asupra educației

Un desktop sau laptop cu Windows 10, setat să se conecteze la frecvența de 2,4 GHz
Analizor WiFi din Microsoft Store

Pasul unu: Forțați Windows să se conecteze la 2,4 GHz

Forțarea dispozitivului să se conecteze la Wi-Fi peste 2,4 GHz este importantă pentru test, deoarece aceasta este frecvența la care funcționează și cuptoarele cu microunde. Cele mai multe dispozitive și rețele moderne comută automat între frecvența de 2,4 Ghz și frecvența mai rapidă de 5 Ghz. Microundele nu provoacă interferențe cu spectrul de 5 GHz, așa că trebuie să scăpăm de această opțiune dacă vrem să testăm ecranarea.

Pentru a forța dispozitivul Windows să utilizeze frecvența de 2,4 GHz, începeți prin a face clic pe sigla Windows din stânga jos. Tastați „dispozitiv” și apoi selectați „Manager dispozitiv”.

Selectați săgeata derulantă de lângă intrarea „Adaptoare de rețea”. Faceți clic dreapta pe numele adaptorului dvs. wireless. Acesta va avea de obicei „Adaptor AC fără fir” sau ceva similar în nume. Adaptorul wireless din computerul meu se numește „Intel(R) Dual Band Wireless-AC 8265”. În meniul contextual care se deschide, selectați „Proprietăți”.

În fereastra Proprietăți, selectați fila „Avansat”. Deschideți meniul derulant „Valoare”, selectați una dintre valorile care încep cu „2,4 Ghz”, apoi faceți clic pe „OK”.

Nu trebuie să reporniți sau altceva. Cardul dvs. Wi-Fi ar trebui să se conecteze acum doar pe frecvența de 2,4 Ghz.

Pasul doi: utilizați WiFi Analyzer pentru a vă testa rețeaua

Deschideți Analizorul WiFi. Veți vedea detaliile rețelei în partea de sus. Ar trebui să vedeți frecvența listată în intervalul de 2,4 Ghz. Selectați „Analizați” în stânga sus.

Selectați „Graph” în dreapta jos.

Graficul arată starea în timp real a rețelei dvs. și va afișa interferențele (dacă există) care provin din utilizarea cuptorului cu microunde.

  Manager de parole bun, care face bine elementele de bază

Acest grafic arată puterea semnalului rețelei în timp. Linia albastră care are un simbol Wi-Fi în stânga este conexiunea dintre routerul nostru și computer, în timp ce fiecare dintre celelalte linii corespunde altor dispozitive de 2,4 Ghz din apropiere. Puterea semnalului este măsurată în decibeli miliwați (dBm), iar cu cât numărul este mai mic, cu atât semnalul este mai bun.

Bancul meu de testare constă din desktop-ul meu plasat în locul său obișnuit pe birou, cuptorul meu cu microunde plasat în partea stângă a biroului și routerul meu plasat la aproximativ 6 metri de cuptorul cu microunde. Cu cuptorul cu microunde între desktop și router, vom putea vedea dacă cuptorul cu microunde dăunează rețelei mele de 2,4 GHz.

Graficul WiFi Analyzer arată aproximativ două minute, așa că am făcut o captură de ecran cu două minute de activitate normală, fără ca cuptorul cu microunde să funcționeze. Iată cum arată:

Apoi, mi-am setat cuptorul cu microunde pentru două minute, am apăsat Start și apoi am urmărit culorile frumoase de pe grafic. Iată cum arată cu cuptorul cu microunde în funcțiune:

Am mai rulat cuptorul cu microunde de câteva ori, toate cu rezultate comparabile. Acesta este un cuptor cu microunde nou-nouț, așa că ecranarea nu s-a degradat suficient pentru a provoca îngrijorare.

Și această îngrijorare se aplică doar pentru câteva dintre dispozitivele dvs. Dacă utilizați un afișaj inteligent, o tabletă de ultimă generație sau un laptop pentru a urma rețetele, probabil că are suport pentru 5 GHz. Asta înseamnă că chiar dacă ecranul cuptorului cu microunde începe să se clatine, dispozitivul va putea folosi cealaltă frecvență pentru a transmite rețete și filme. Dacă aveți un dispozitiv mai vechi (și chiar și câteva tablete noi de gamă scăzută), cipul Wi-Fi din interiorul acestuia poate permite doar conexiuni de 2,4 GHz, ceea ce ar face să intre în joc ecranarea cuptorului cu microunde.

  12 cele mai bune instrumente de extragere a datelor pentru a vă simplifica procesele de afaceri

Dacă ecranul cuptorului cu microunde este defect, nu vă va distruge neapărat gadgetul. Dar, interferența care vine de la cuptorul cu microunde poate însemna că gadgetul tău nu primește un semnal Wi-Fi la fel de puternic, astfel încât rețeta, apelul video sau alt conținut ar putea fi întrerupt.

Încă nu ar trebui să puneți ecranul inteligent lângă cuptorul cu microunde

Lăsând la o parte potențialele interferențe, un alt motiv excelent pentru a nu ține electronicele în apropierea cuptorului cu microunde este că cuptorul cu microunde poate deveni cu ușurință groaznic. Cuptorul cu microunde are orificii de ventilație și nu este neobișnuit să găsiți grăsime și particule de mâncare deasupra și în jurul lui. Plasarea unui ecran inteligent sau a unei tablete deasupra înseamnă doar că dispozitivul este acoperit de murdărie, ceea ce în cel mai bun caz este pur și simplu neplăcut și, în cel mai rău caz, dispozitivul tău ar putea fi ruinat.

Cel mai bun loc pentru a-ți păstra gadgetul

Restul blatului din bucătărie poate acumula grăsime, așa că s-ar putea să nu fie cel mai bun loc pentru a pune un afișaj. Puteți pune o tabletă pe frigider dacă are magneți nebun-puternici (sau dacă nu te deranjează să cumperi o montură magnetică), sau urmați rețetele de pe televizorul din camera de zi, dacă este posibil. Sau, ați putea doar să plasați afișajul pe o secțiune a tejghelei despre care știți că nu va zbura în jurul ei alimente.

Așezarea ecranului inteligent sau a unui alt gadget în locul său în bucătărie necesită o anumită atenție, dar atunci când găsești acea poziție perfectă, vei putea să urmărești și să faci rețete uimitoare, să faci un spectacol bun în timp ce coaceți și multe altele!