Partajați ecranul computerului dvs. cu orice computer prin WiFi sau LAN folosind ScreenTask

De obicei, prefer serviciile și aplicațiile de pe web care nu au proceduri complexe de înregistrare sau setări complicate de instalare. Din păcate, multe aplicații de partajare a ecranului disponibile pentru Windows suferă de ambele supărări, pe lângă faptul că sunt destul de costisitoare. ScreenTask este o aplicație open source de partajare a ecranului care simplifică această sarcină pentru utilizatorii care doresc doar să-și partajeze ecranele cu alții din rețeaua locală. Deoarece partajarea se face prin WiFi local sau LAN, elimină nevoia de înscrieri greoaie. Odată ce aplicația este pornită și rulează, vă oferă o adresă URL unică care poate fi partajată cu câte computere locale doriți. În plus, ScreenTask nu necesită instalare pe partea clientului. Adică, folosind adresa URL pe care ați partajat-o cu ei, alți utilizatori pot vizualiza ecranul computerului dvs. pe orice browser web și orice platformă fără software suplimentar. Detalii de urmarit.

Aplicația este foarte ușor de configurat. Singura ciudată – dacă aceasta se califică drept una – este că aplicația nu este portabilă, așa că dacă comutați constant între computere sau rețele, nu o puteți rula pur și simplu de pe o unitate flash. Va trebui să îl instalați pe sistemul pe care intenționați să îl utilizați pentru partajarea ecranului. Odată ce ați făcut asta, restul poate fi configurat în câteva clicuri de mouse.

Lansați aplicația și începeți prin a selecta dispozitivul de rețea pe care îl utilizați în prezent din meniul derulant IP. Apoi, trebuie să specificați numărul portului și timpul de reîmprospătare în milisecunde.

  Cum să controlezi luminile Philips Hue de pe Mac

Opțional, puteți face private sesiunea de partajare a ecranului cu un nume de utilizator și o parolă. Pentru a face asta, pur și simplu activați „Sarcina privată” și completați câmpurile goale „Utilizator” și „Parolă” din dreapta acestuia. Când ați terminat, faceți clic pe butonul „Start Server” pentru a începe sesiunea de partajare a ecranului.

Screen Task generează apoi adresa URL adecvată pentru dvs., pe care o puteți partaja cu alții din aceeași rețea. Link-ul cuprinde adresa IP a PC-ului și numărul portului care a fost setat. Destinatarii trebuie doar să introducă adresa URL în bara de adrese a browserelor lor web. Dacă sesiunea de partajare este privată, vor trebui să introducă numele de utilizator și parola asociate.

Interfața bazată pe web are trei opțiuni în partea de jos care permit destinatarilor să nu mai vizioneze sesiunea, să modifice timpul de reîmprospătare și să treacă la modul ecran complet.

Chiar dacă există destul de multe aplicații desktop pentru partajarea ecranului, dacă veți găsi vreodată nevoia de a vă partaja ecranul cu mai mulți utilizatori din aceeași rețea WiFi sau LAN, ScreenTask merită cu siguranță încercat.

Descărcați ScreenTask