Monitorul PC-ului nu va dormi automat (Windows 10)

Windows 10 are o funcție încorporată în care, dacă sistemul dvs. este inactiv pentru prea mult timp, va începe să pună anumite componente în stare de repaus. Acest proces de repaus începe cu blocarea ecranului la inactivitate, urmată de oprirea monitorului, adică intrarea în repaus, și se termină cu intrarea întregului sistem în modul de repaus.

Monitorul nu va dormi automat

Utilizatorii pot alege când unele dintre componentele sistemului lor sunt puse în stare de repaus. Atât afișajul, cât și sistemul pot fi setate să intre în repaus după o perioadă de inactivitate pe care un utilizator o poate alege. Setarea este aplicată în funcție de planul de alimentare și pe baza stării de alimentare, adică dacă sistemul funcționează pe baterie sau dacă este conectat la priză.

Modul de repaus monitorizat, explicat

Funcția de somn pentru monitor este automată. Dacă un utilizator nu o modifică niciodată, va folosi setarea implicită și va intra în modul de repaus în consecință. Setările implicite au, în general, o perioadă mică de time-out, astfel încât monitorul dvs. va intra în stare de repaus în 2-5 minute.

Monitorul nu va dormi automat

Monitorul nu va dormi automat (Soluții)

Dacă Windows 10 nu va pune monitorul în stare de repaus, pot exista mai multe motive în spatele acestuia. Încercați remediile de mai jos pentru a determina ce împiedică monitorul să intre în somn.

  „Cod de eroare 0xC004F050” în Windows 11 în cel mai scurt timp

1. Verificați setările planului de alimentare

Este posibil ca monitorul dvs. să nu dorm, deoarece nu este timpul să intre în modul de repaus. Este posibil ca perioada de expirare să fi fost setată prea mult și este posibil să vă așteptați ca monitorul să intre în somn mai devreme.

Deschideți File Explorer.
Lipiți următoarele în bara de locație și atingeți Enter.

Control PanelHardware and SoundPower Options

În coloana din stânga, selectați „Alegeți când să opriți afișajul”.
Deschideți meniul derulant sub Baterie și conectat pentru Oprire afișaj și alegeți o perioadă de timp mai scurtă.
Faceți clic pe Salvați modificările.

2. Verificați aplicațiile active/în rulare

Unele aplicații vor bloca Windows 10 să nu reactiveze afișajul și sistemul, chiar dacă utilizatorul a fost inactiv. Exemple comune ale acestor tipuri de aplicații sunt playerele media, clienții torrent și managerii de descărcare.

Verificați ce aplicații rulează pe sistemul dvs. și dacă vreuna dintre ele ar putea fi responsabilă pentru blocarea somnului pentru afișaj.

Orice sarcină sau script în desfășurare poate, de asemenea, să blocheze monitorul să intre în somn.

3. Blocante de somn ale sistemului

În timp ce repausul sistemului și repausul monitorului sunt două lucruri diferite, este posibil ca o aplicație care blochează sistemul dvs. să vă blocheze și monitorul să intre în repaus. Pentru a afla ce aplicație blochează somnul, urmați acest pas.

Deschideți linia de comandă cu drepturi de administrator.
Rulați această comandă: powercfg /requests.
Lista de aplicații pe care o returnează comanda blochează sistemul de a reactiva.

4. Forțați monitorizarea somnului

Puteți forța monitorul să intre în somn setând butonul de pornire pentru a opri afișajul.

  Cum să remediați distorsiunea sunetului și statica în Windows 10

Deschideți File Explorer.
Lipiți acest lucru în bara de locație Panou de control Opțiuni hardware și SoundPower și atingeți Enter.
În coloana din stânga, faceți clic pe Alegeți ce face închiderea capacului.
Deschideți meniurile derulante pentru Când apăs pe butonul de pornire și selectați Opriți afișajul atât pentru opțiunile Baterie, cât și pentru conectat.
Apăsați butonul de pornire pentru a activa monitorul.

5. Scoateți alte dispozitive

Unele dispozitive conectate la sistemul dvs., de ex. este posibil ca un hard disk extern să împiedice sistemul să intre în repaus. Dacă hard diskul are propria sa sursă de alimentare, este cu atât mai probabil să împiedice somnul pe monitor sau pe sistem. Deconectați dispozitivele și vedeți dacă sistemul intră în repaus.

6. Dezactivați suspendarea selectivă USB

Încercați să dezactivați suspendarea selectivă USB. Ar trebui să economisească energie prin dezactivarea selectivă a porturilor USB care nu sunt utilizate, dar poate interfera cu funcția de repaus.

Deschideți File Explorer.
Lipiți acest lucru în bara de locație Panou de control Opțiuni hardware și SoundPower și atingeți Enter.
Faceți clic pe Modificați setările planului de lângă planul activ în prezent.
Faceți clic pe Modificați setările avansate.
În fereastra care se deschide, extindeți setările USB.
Setați Suspendarea selectivă USB la Dezactivare.
Reporniți sistemul pentru o măsură bună.

Concluzie

Monitorul poate fi oprit manual, dar funcția de repaus încorporată este evident mai bună, deoarece automatizează funcția. Dacă monitorul nu va dormi, cel mai probabil este o aplicație care îl împiedică. Parcurgeți toate aplicațiile dvs. care rulează în prezent și veți putea afla care dintre ele blochează somnul sistemului.

  Cum să încerci Edge bazat pe Chromium pe Windows 10