03/01/2024

Microsoft Office (Word, Excel și PowerPoint) pentru iPad [Review]

Microsoft s-a bucurat de un timp plăcut pentru a fi la curent cu tehnologia concurenților săi și, mai ales, pentru ca compania Redmond să admită că o mare majoritate a utilizatorilor de produse Microsoft se bucură și de iPad-ul de mare succes al Apple. De fapt, Microsoft pare să fi luat atât de mult timp pentru a îmbrățișa această mică realitate încât o mulțime de alternative bine construite la produsele Microsoft sunt disponibile în iTunes App Store, care funcționează poate mai bine decât inspirațiile lor originale. Microsoft Office a fost un astfel de exemplu clasic de ceva timp. Există mai multe alternative de înaltă calitate disponibile pentru iPad, care poate vă permit să faceți mai mult decât suita originală de birou și chiar și suita iWork de la Apple se poate descurca bine cu toate astfel de sarcini. Acum, chiar ieri, Microsoft a dezvăluit în sfârșit Word, Excel și PowerPoint pentru iPad, dar cu o captură. Cu toate acestea, mergem la mână, imediat după săritură.

Sincer, înainte să fii entuziasmat de faptul că MS Office (oficial) a ajuns în sfârșit pe iPad, gândește-te din nou – aplicațiile Word, Excel și PowerPoint, care sunt gratuite, apropo, oferă capacități de vizualizare numai atunci când sunt descărcate, cu excepția cazului în care aveți un abonament Office365. Pentru acesta din urmă, obțineți o suită completă de aplicații de birou care este pe deplin capabilă să ofere iWork o rulare pentru banii săi și chiar și o mare parte de soluții terțe. Să aruncăm o privire la aplicațiile individuale.

Microsoft Word pentru iPad

Primul este Microsoft Word pentru iPad. Aplicația, când este lansată, oferă câteva diapozitive introductive, după care vă solicită să vă conectați cu contul Microsoft. Nu este obligatoriu, dar dacă aveți documente stocate în One Drive, ar putea fi o idee bună să faceți acest lucru. Dincolo de asta, cu excepția cazului în care aveți un abonament profitabil Office365, ceea ce obțineți este doar un vizualizator pentru fișierele dvs. DOC și DOCX. De îndată ce deschideți un document, în partea de sus apare o bară persistentă care vă cere să activați sau să continuați să operați în modul Numai citire.

  11 Analizor de jurnal bazat pe cloud pentru informații operaționale IT

Nu sunt sigur dacă este un teaser sau Microsoft încearcă de fapt să te tenteze să obții Office365, dar, practic, poți crea orice fișier pe iPad folosind șabloanele disponibile, deși nu editați nimic. Oricum, este foarte limitat fără funcțiile de editare. Interfața Word pentru iPad seamănă cu UI Ribbon a produselor Microsoft, deși au fost respectate îndeaproape Ghidurile pentru interfața umană iOS 7. În general, aplicația este bine lustruită și plăcută pentru ochi.

Microsoft Excel pentru iPad

Următorul în linie este Microsoft Excel pentru iPad. Această aplicație, asemănătoare cu Word, funcționează pe același principiu – afișați câteva pagini introductive, oferiți-vă conectarea contului Microsoft și, în final, activați.

Interfața seamănă îndeaproape cu cea a Word pentru iPad, cu filele Acasă, Inserare, Formule, Revizuire și Vizualizare deasupra, în timp ce singura care are setări funcționale este fila Vizualizare care vă permite să afișați/ascundeți bara de formule, filele foilor, titlurile. și linii de grilă. Geamurile pot fi și înghețate. Restul opțiunilor devin disponibile cu abonamentul Office365.

Ca atare, opțiunile disponibile sunt suficient de puternice pentru a satisface majoritatea nevoilor dvs. de gestionare și editare a foilor de calcul. Suportul pentru formule este fantastic și unul care poate depăși cu ușurință ceea ce Apple oferă în aplicația sa Numbers.

Microsoft PowerPoint pentru iPad

Închiderea incursiunii este PowerPoint, care nu este nimic diferit de primele două. Urmează aceeași schemă și oferă aceeași funcționalitate „numai vizualizare” pentru versiunea gratuită. Șabloanele sunt abundente pentru a crea prezentări noi, dacă aveți privilegii speciale pentru a face acest lucru.

Ceea ce este diferit în aplicația PowerPoint este că poate reda prezentările de diapozitive exact așa cum au fost create pe omologul desktop al aplicației, chiar și cu animațiile Office 2013. Cu toate acestea, nu puteți modifica setările niciunei diapozitive cu versiunea gratuită. Filele disponibile în partea de sus sunt Acasă, Inserare, Tranziții, Prezentare de diapozitive, Revizuire și Formă – toate suficiente pentru a crea prezentări impresionante din mers.

  5 instrumente de testare a camerei web pentru a vă verifica camera

Concluzie și verdict

Sincer, sunt complet dezamăgit de suita Microsoft Office pentru iPad. Nu pentru că aplicațiile nu sunt bine gândite și lustruite, ci din cauza abordării pe care a luat-o Microsoft. Era deja prea târziu până când compania și-a dat seama că rămâne în urmă în a-și pune aplicațiile disponibile pentru platformele concurente și, chiar și atunci când a făcut-o, acestea sunt grav handicapate. O populație foarte mică de utilizatori deține un abonament Office365 și limitarea abilităților unei aplicații în acest mod înseamnă doar lăsarea unui gust prost în gura potențialilor utilizatori. Eu unul nu pot înțelege de ce să trec la Office pentru iPad în loc să mă bazez pe iWork, pe care nu numai că l-am primit gratuit cu iPad Air, dar este pe deplin capabil și utilizabil imediat. Mulți utilizatori preferă să plătească un cost inițial și apoi să aibă aplicația pe deplin utilizabilă pentru restul timpului lor, dar să ceară 99 USD pe an pentru a folosi ceva care are concurenți solidi pur și simplu nu are sens.

Într-o notă de încheiere, Microsoft pare să fi realizat că a mers puțin greșit în modul în care abordează Office pentru iPad, dar pașii pe care îi face compania sunt pur și simplu ridicoli. Ei au făcut ca suita Office pentru iPhone și Android (nu iPad) să fie complet utilizabilă gratuit și oferă acum abonamente Office365 gratuite utilizatorilor care – așteptați – intră într-un magazin Microsoft cu iPad-ul cu aplicațiile Office instalate. Dacă nu ar fi de ajuns, mai e o captură; oferta se aplica doar primilor 50 de clienti. Având în vedere numărul limitat de magazine Microsoft care există, șansele sunt mici să poți fi unul norocos, dar hei, asta este tot ce face compania Redmond. Dacă nu intensifică jocul, lansarea acestor aplicații ar putea să nu ajute atât de mult Microsoft.

  Revizuire amănunțită a Managerului de drepturi de acces SolarWinds

Microsoft Word, Excel și PowerPoint pentru iPad necesită iOS 7.0 sau o versiune ulterioară pentru a funcționa și pot fi preluate de la linkurile de mai jos.

Instalați Microsoft Word pentru iPad din App Store

Instalați Microsoft Excel pentru iPad din App Store

Instalați Microsoft PowerPoint pentru iPad din App Store

x