03/25/2023

Jira Vs. Azure DevOps: comparația supremă

În lumea dezvoltării software și a managementului de proiect, două instrumente au apărut ca lideri în domeniile lor respective: Jira și Azure DevOps. Ambele instrumente oferă o gamă largă de caracteristici și funcționalități, dar ca și în cazul oricăror două produse, diferențe distincte le deosebesc.

În acest articol, ne vom scufunda în profunzimile Jira și Azure DevOps, explorând caracteristicile și funcționalitățile unice ale fiecărui instrument și evidențiind diferențele cheie dintre ele.

Indiferent dacă sunteți un dezvoltator de software experimentat sau abia începeți în domeniu, acest articol vă va oferi o înțelegere cuprinzătoare a Jira și Azure DevOps și vă va ajuta să determinați care instrument este potrivit pentru echipa dvs.

Ce este Jira?

Jira este o familie de software colaborativ pentru planificarea, structurarea și monitorizarea proiectelor și sarcinilor. Inițial, Jira a fost un instrument de urmărire a erorilor și a articolelor; cu toate acestea, acum este folosit de echipe agile.

Jira gestionează proiecte de dezvoltare software, resurse umane, marketing, design, vânzări, finanțe și IT, printre multe altele.

Folosind Jira, puteți stabili obiective pentru un alt departament, puteți crea fluxuri de lucru automate, fără cod pentru a le atinge și, în continuare, puteți conecta toate domeniile afacerii pentru a oferi transparență asupra rezultatelor și pentru a menține pe toți aliniați.

Jira ajută, de asemenea, la distribuirea omogenă a sarcinilor, la prioritizarea cererilor și la prognozarea dezavantajelor pentru acțiunea predictivă. Instrumentul folosește panouri pentru a ajuta la organizarea muncii echipelor, facilitând monitorizarea activităților și permițând gestionarea tuturor acțiunilor echipei într-un singur loc.

Prin urmare, un panou Jira este locul în care veți enumera și descrie pașii pentru fiecare dintre proiectele dvs. În acesta, puteți organiza, delega, vizualiza și partaja sarcini cu toată lumea din echipă.

Cu întreaga echipă accesând aceeași platformă de management de proiect, este mai ușor să detectați și să rezolvați problemele care pot apărea în timpul execuției. Puteți crea o tablă Jira folosind două șabloane:

 • Scrum Board: creat pentru ca echipa ta să planifice munca pe baza sprinturilor, adică în cicluri de lucru pe termen scurt, având ca scop îmbunătățirea proceselor sau crearea unui proiect;
 • Kanban Board organizează acțiuni și le distribuie în etape pentru a monitoriza mai bine starea producției fiecărei sarcini. O tablă Kanban se împarte de obicei în: „a face”, „a face” sau „terminat”.
 • Vă puteți susține fluxul de lucru pe unul dintre aceste două modele de placă – optând pentru cel care favorizează cel mai mult progresul proiectului dumneavoastră agil.

  Cazuri de utilizare Jira

  Management de proiect

  Jira este folosit în principal pentru managementul proiectelor. Echipele pot crea și urmări proiecte, pot stabili termene limită și pot atribui sarcini membrilor echipei. Platforma oferă panouri vizuale pentru a gestiona fluxurile de lucru și un stoc de sarcini care trebuie finalizate.

  Dezvoltare software agilă

  Jira este utilizat pe scară largă pentru dezvoltarea de software Agile, cu suportul său nativ pentru metodologiile Scrum și Kanban.

  Urmărirea problemelor

  Jira oferă un sistem centralizat pentru ca echipele să urmărească, să gestioneze și să rezolve problemele. Problemele pot fi raportate de membrii echipei, prioritizate, atribuite anumitor membri ai echipei și urmărite până la rezolvare.

    Cum să eliminați un PPA din Ubuntu

  Urmărirea erorilor

  Jira oferă o modalitate eficientă pentru echipele de dezvoltare de a urmări erorile. Puteți clasifica erorile, le puteți prioritiza și le puteți atribui membrilor echipei pentru rezolvare. Platforma oferă, de asemenea, un istoric al remedierii erorilor, permițând echipelor să urmărească progresul rezolvării erorilor în timp.

  Managementul cazurilor de testare

  Jira poate fi folosit și pentru managementul cazurilor de testare. Puteți crea și gestiona cazuri de testare, puteți urmări progresul testării și puteți înregistra erori și probleme descoperite în timpul testării.

  Beneficiile Jira

  Jira oferă o gamă largă de caracteristici și beneficii pentru a ajuta echipele să planifice, să urmărească și să lanseze software într-un mod organizat și eficient.

  Colaborare și comunicare îmbunătățite în echipă

  Jira oferă o platformă centralizată pentru ca membrii echipei să comunice și să colaboreze la sarcinile proiectului.

  Urmărirea și gestionarea eficientă a sarcinilor

  Jira permite echipelor să urmărească și să gestioneze cu ușurință sarcinile, să prioritizeze munca și să monitorizeze progresul în timp real.

  Personalizare și flexibilitate

  Jira oferă o gamă de opțiuni de personalizare și integrări pentru a satisface nevoile și cerințele specifice ale echipei.

  Integrare cu alte instrumente și tehnologii

  Jira se integrează cu o gamă largă de instrumente și tehnologii, facilitând echipelor să lucreze cu instrumentele pe care le folosesc deja.

  Raportare robustă și vizualizare a datelor

  Jira vă oferă o suită cuprinzătoare de funcții de raportare și vizualizare a datelor pentru a ajuta echipele să monitorizeze progresul și să ia decizii informate.

  Vizibilitatea și responsabilitatea proiectului îmbunătățite

  Jira oferă o transparență completă în progresul proiectului, permițând echipelor să-și tragă la răspundere reciprocă și să îmbunătățească performanța.

  Ce este Azure DevOps?

  Soluție DevOps unică pentru a se potrivi cu sistemul intern Microsoft Azure, Azure DevOps combină conducte personalizabile și automate și surse deschise pentru a se potrivi sarcinii de lucru și a se potrivi perfect cu cloud-ul.

  Diferențiându-se de alții prin promovarea unor eficiențe semnificative în toate etapele și procesele de creare și implementare a programului, Azure DevOps ajută în continuare la reducerea cantității totale de erori pentru investiția sa mare în automatizare.

  Servicii Azure DevOps

  Azure DevOps Services este, după cum sugerează și numele, toate serviciile oferite pentru a completa și îmbunătăți fluxurile de lucru. Având în vedere aceste caracteristici, puteți înțelege importanța Azure DevOps pentru a completa cloud-ul datorită mobilității și scalabilității sale. Sunt:

  #1. Placi Azure

  Planificați, urmăriți și monitorizați activitatea din foile de lucru prin instrumente Agile, tablouri de bord partajate în echipă, panouri Kanban, liste de activități și rapoarte personalizate.

  #2. Conducte Azure

  Ideal pentru automatizarea proceselor și economisirea timpului la detalii tehnice, serviciul, care funcționează în orice limbă, platformă și/sau cloud, permite compilarea, testarea și implementarea continuă cu CI/CD prin conectarea la GitHub.

  #3. Azure Repos

  Dedicat să furnizeze versiuni mai bune și alăturarea codului cu solicitări de extragere și întreținere avansată a fișierelor. De asemenea, responsabil pentru oferirea de găzduire în cloud privată, nelimitată a depozitelor Git și suport pentru TFVC (Team Foundation Version Control).

  #4. Planuri de testare Azure

  Conceput pentru a îmbunătăți calitatea codului, cu teste exploratorii și manuale planificate pentru aplicațiile dvs.

  #5. Artefacte Azure

  Special conceput pentru a crea, gestiona, partaja și găzdui pachete cu echipa ta, adăugând artefacte unice la conductele CI/DI cu un singur clic.

  Server Azure DevOps

  Azure DevOps Server este o suită de instrumente de dezvoltare software și colaborare la nivel local, integrate și găzduite.

  Conceput pentru a funcționa în mediul de dezvoltare integrat (IDE) sau editor, serverul permite colaboratorilor din toate departamentele să lucreze împreună la proiecte de toate dimensiunile mai eficient.

  Pe lângă toate beneficiile și caracteristicile speciale oferite de server, achiziționarea Azure DevOps Server garantează utilizarea serviciilor cloud. Mai presus de toate, asigură că migrarea către acesta poate fi efectuată în ritmul dorit de companie.

  Cazuri de utilizare ale Azure DevOps

  Integrare continuă și implementare continuă (CI/CD)

  Azure DevOps oferă o platformă pentru automatizarea procesului de dezvoltare a software-ului. Puteți configura conducte CI/CD pentru a automatiza construirea, testarea și implementarea modificărilor codului, asigurându-vă că modificările codului sunt testate temeinic și implementate rapid și eficient.

  Managementul codului sursă

  Azure DevOps oferă un depozit centralizat pentru ca echipele să stocheze, să gestioneze și să controleze versiunea codului sursă. Puteți colabora cu ușurință la modificările codului cu solicitări de extragere și politici de filială.

    Cum să dezactivați sugestiile Siri pe ecranul de blocare al iPhone-ului dvs

  Management agil de proiect

  Azure DevOps acceptă metodologii de management de proiect Agile, cum ar fi Scrum și Kanban. Puteți să creați și să gestionați elemente de lucru, să urmăriți progresul și să prioritizați munca într-o platformă centralizată.

  Managementul Testelor

  Azure DevOps oferă o platformă cuprinzătoare de testare pentru ca echipele să își gestioneze procesul de testare. Echipele pot defini și rula teste automate, pot gestiona cazurile de testare și pot urmări rezultatele eforturilor lor de testare.

  Managementul lansărilor

  Azure DevOps oferă o platformă de gestionare a lansărilor care permite echipelor să automatizeze implementarea modificărilor codului în mai multe medii, cum ar fi dezvoltarea, testarea și producția. Puteți gestiona întregul proces de lansare de pe o platformă centralizată, inclusiv aprobări, derulări și monitorizare.

  Beneficiile Azure DevOps

  Accelerând și îmbunătățind productivitatea, lista de beneficii oferite în practică de Azure DevOps este destul de extinsă și nu se limitează la cele menționate mai jos. Unii dintre ei sunt:

  • Mediu de dezvoltare integrat (IDE): Azure DevOps se integrează cu multe IDE-uri pentru a oferi o experiență de dezvoltare fără probleme.
  • Colaborare și comunicare: Azure DevOps oferă o platformă centralizată pentru ca echipele să colaboreze și să comunice eficient, ajutând la îmbunătățirea eficienței generale a procesului de dezvoltare software.
  • Testare și asigurare a calității: cu gama sa largă de instrumente și servicii de testare, Azure DevOps ajută echipele să asigure calitatea și fiabilitatea codului lor.
  • Scalabilitate: Azure DevOps este proiectat să se extindă pe măsură ce echipele cresc și proiectele devin mai complexe, ceea ce îl face o soluție potrivită pentru organizațiile de orice dimensiune.
  • Securitate: Azure DevOps oferă o platformă sigură pentru ca echipele să dezvolte, să testeze și să implementeze software, asigurându-se că informațiile sensibile sunt protejate.

  Jira Vs. Azure DevOps

  Deși atât Jira, cât și Azure DevOps oferă unele caracteristici similare, există o serie de diferențe între cele două, dintre care unele sunt:

  Management de proiect: Jira oferă diverse funcții de management de proiect, inclusiv fluxuri de lucru personalizabile, panouri de proiect și panouri agile. Pe de altă parte, Azure DevOps oferă funcții precum instrumente Agile, instrumente de gestionare a proiectelor și urmărirea elementelor de lucru.

  Urmărirea problemelor: Jira are un sistem robust de urmărire a problemelor care permite echipelor să urmărească erori, solicitări de funcții și alte probleme. Azure DevOps oferă și urmărirea problemelor, dar sistemul său de urmărire a problemelor este mai puțin extins decât al lui Jira.

  Managementul codului sursă: Azure DevOps oferă un sistem robust de gestionare a codului sursă care se integrează cu diverse sisteme de control al versiunilor, inclusiv Git. Jira oferă, de asemenea, managementul codului sursă, dar este mai puțin integrat decât Azure DevOps.

  Testare și asigurare a calității: atât Jira, cât și Azure DevOps oferă instrumente pentru testare și asigurare a calității, dar Azure DevOps oferă un set mai cuprinzător de instrumente, inclusiv planuri de testare, cazuri de testare și suite de testare.

  Raportare și analiză: Jira și Azure DevOps oferă capabilități de raportare și analiză, dar Azure DevOps oferă un set mai cuprinzător de instrumente de raportare și analiză, inclusiv tablouri de bord și servicii de analiză.

  CaracteristicăJiraAzure DevOpsGestionarea proiectelorSprijină managementul agil al proiectelor, inclusiv Scrum și KanbanSprijină managementul agil al proiectelor, inclusiv Scrum și KanbanCI/CD PipelinesFuncționalități limitate CI/CD, de obicei integrate cu instrumente terțeCapacități solide CI/CD încorporate, cu integrare pentru mai multe instrumenteRaportare și analiză de bază Capabilități de raportare și analizăCapacități avansate de raportare și analiză cu perspective în timp real și tablouri de bord personalizateIntegrații Opțiuni extinse de integrare terță parteSe integrează cu o gamă largă de instrumente, inclusiv produse Microsoft și GithubPersonalizareFluxuri de lucru și câmpuri personalizabileFluxuri de lucru personalizabile, câmpuri și panouri de coduri personalizabile cu depozite multiple de coduri de depozitare integrate cu depozite multiple depozite, inclusiv Git și SVNTest ManagementCapacități de bază de gestionare a testelorCapacități avansate de gestionare a testelor, inclusiv planuri de testare și suite de testare Experiența utilizatorului Interfață ușor de utilizat, dar c a fi aglomerat cu multe caracteristici Interfață curată și intuitivă, dar poate avea o curbă de învățare mai abruptă

    9 cele mai bune soluții de rezervă pentru bateriile de acasă pentru întreruperi neașteptate

  Resurse de învățare pentru Jira

  #1. Învață JIRA cu exemple din lumea reală

  Jira cu exemple din lumea reală este un curs care învață cum să folosești Jira pentru dezvoltarea de software. Cursul este conceput pentru a oferi experiență practică cu Jira. Acesta acoperă urmărirea proiectelor și a problemelor, metodologii Agile, personalizarea Jira și integrarea Jira cu alte instrumente și tehnologii.

  Conținutul bonus Confluence acoperă elementele de bază ale Confluence și modul în care acesta poate fi utilizat pentru a colabora și a documenta proiecte software.

  #2. Jira pentru începători – Curs detaliat pentru a începe în Jira

  Jira pentru începători oferă o introducere în Jira pentru persoanele care sunt noi la instrument. Cursul acoperă elementele de bază ale Jira, inclusiv caracteristicile sale, cum să creați proiecte și probleme și cum să personalizați și să configurați instrumentul pentru a răspunde nevoilor specifice.

  Cursul este probabil destinat persoanelor care doresc să înceapă cu Jira pentru proiectele lor de dezvoltare, cum ar fi managerii de proiect și alți membri ai echipelor Agile.

  #3. Jira Advanced: gestionarea și administrarea Jira ca un profesionist

  Jira Advanced este un curs conceput pentru persoanele care sunt deja familiarizate cu Jira și doresc să-și ducă abilitățile la nivelul următor. Acest curs acoperă subiecte avansate în Jira, inclusiv administrarea și gestionarea instrumentului, personalizarea fluxurilor de lucru, raportarea și vizualizarea datelor și integrarea Jira cu alte instrumente și tehnologii.

  Cursul se adresează administratorilor Jira, managerilor de proiect și altora care doresc să-și optimizeze utilizarea Jira și să profite la maximum de instrument.

  Resurse de învățare pentru Azure DevOps

  #1. Fundamentele Azure DevOps pentru începători de Brian Culp

  Fundamentele Azure DevOps este un curs destinat persoanelor care au început să utilizeze Azure DevOps care doresc să învețe cum să folosească instrumentul în mod eficient.

  Cursul acoperă elementele de bază ale Azure DevOps, inclusiv caracteristicile sale, cum să creați proiecte, să lucrați cu codul sursă, să efectuați integrarea și implementarea continuă (CI/CD) și să efectuați testarea și asigurarea calității.

  Cursul oferă experiență practică cu Azure DevOps. Este probabil destinat dezvoltatorilor, managerilor de proiect și altora care doresc să învețe cum să folosească Azure DevOps pentru proiectele lor de dezvoltare.

  #2. Aflați DevOps: Docker, Kubernetes, Terraform și Azure DevOps

  Learn DevOps îi învață pe oameni despre diverse instrumente și tehnologii DevOps, inclusiv Docker, Kubernetes, Terraform și Azure DevOps. Cursul acoperă elementele de bază ale acestor instrumente și oferă experiență practică în utilizarea lor pentru a gestiona proiecte de dezvoltare.

  Cursul se adresează probabil dezvoltatorilor, inginerilor DevOps și altora care doresc să-și eficientizeze procesele de dezvoltare.

  #3. Curs de blocare Azure DevOps – Construiți conducte de lansare CI/CD

  Cursul de blocare Azure DevOps oferă o înțelegere cuprinzătoare a Azure DevOps și a modului de utilizare a instrumentului pentru a construi și gestiona conducte CI/CD eficiente. Acesta acoperă subiecte precum conductele CI/CD, activitățile de lansare, Docker, Code Repos și Project Boards, ceea ce îl face ideal pentru cei care doresc să înceapă să învețe despre Azure DevOps

  Concluzie

  Jira și Azure DevOps sunt ambele instrumente puternice pentru dezvoltarea de software și managementul proiectelor. Jira este o alegere excelentă pentru organizațiile care au nevoie de un sistem robust de urmărire a problemelor.

  În același timp, Azure DevOps este o soluție ideală pentru echipele care caută o platformă cuprinzătoare de dezvoltare software cu conducte solide CI/CD și capabilități de raportare și analiză.

  În cele din urmă, să decizi ce instrument să folosești va depinde de nevoile și cerințele specifice ale echipei tale. Luând în considerare cu atenție caracteristicile și funcționalitățile fiecărui instrument, organizațiile pot alege soluția potrivită pentru a le ajuta să-și atingă obiectivele de dezvoltare software și management de proiect.

  x