09/25/2022

Începeți-vă cariera de designer grafic independent cu aceste platforme

Înainte de Covid-19, totul era complet normal. Dar acest scenariu a avut un impact enorm asupra culturii muncii.

Oamenii încă nu se pot întoarce la locurile de muncă în deplină siguranță. Munca de acasă (WFH) a devenit noua normalitate pentru toți angajații. Companiile au început să adopte această nouă normalitate în sistemele lor.

Munca de la distanță nu este singurul lucru care a avut o creștere în timpul acestei pandemii globale. Companiile chiar au început să caute mai mult spre angajarea de independenți și lucrători contractuali. Pandemia a acționat ca catalizatorul perfect pentru creșterea economiei independenților, cu o mulțime de freelanceri de calitate pe piață.

O creștere a economiei freelancing

În 2020, am văzut cel mai mare val de freelanceri de pe piață. În al doilea trimestru al anului 2020, aproximativ 400 de milioane de oameni și-au pierdut locurile de muncă. Acesta a fost momentul în care milioane de oameni au decis să considere freelancing-ul ca o alternativă de încredere la joburile lor tradiționale de 9-5.

Un motiv major pentru nebunia crescândă a freelancing-ului este că mai multe companii angajează freelanceri chiar acum. Potrivit unui raport, se observă că postările de locuri de muncă independente au crescut cu 41% în timpul celui de-al doilea trimestru al anului 2020 în SUA.

Acest lucru arată că vă puteți câștiga cu siguranță un trai decent lucrând ca freelancer cu normă întreagă dacă aveți abilități bune. Mulți oameni sunt văzuți trecând de la joburi cu normă întreagă la activități independente sau afaceri secundare. Un alt motiv din spatele acestei schimbări este că oamenii caută un echilibru mai bun între viața profesională și viața privată.

Așadar, freelancing-ul înregistrează un impuls și există o mulțime de oportunități pentru fiecare rol de pe piață.

De exemplu, vom vorbi despre cum vă puteți începe propria carieră de freelancer ca designer grafic. Există o mulțime de joburi de design grafic independent pe diferite platforme.

În primul rând, să discutăm mai multe despre munca și rolul unui designer grafic.

Ce face un designer grafic independent?

Munca unui designer grafic este de a comunica mesajul oricărui brand prin elemente vizuale precum culori, simboluri și imagini. Nicio afacere nu poate supraviețui fără elemente vizuale precum logo-uri și imagini. Acesta este motivul pentru care designerii grafici sunt mereu în căutare.

Unele dintre rolurile cheie ale unui designer grafic independent sunt:

  • Crearea unei identități vizuale pentru brand cu ajutorul cărților de vizită, broșuri, logo-uri și multe altele.
  • Proiectarea de imagini pentru platformele de social media, precum și reclame tipărite și web.
  • Un designer grafic calificat ar putea chiar să creeze site-uri web și șabloane.
  Activați Pagina de pornire, folderele și informațiile despre aplicație în Lansatorul de aplicații Chrome

Companiile angajează adesea designeri grafici independenți pe bază de proiect pentru a obține talentul potrivit pentru fiecare cerință.

De ce abilități aveți nevoie pentru a deveni un designer grafic independent?

Designerii grafici trebuie să stăpânească diverse forme de tehnologie și să lucreze la abilitățile lor dure și abilitățile soft.

Designerii grafici independenți trebuie să posede unele abilități tehnice cheie, cum ar fi tipografia, selecția fonturilor, respectarea liniilor directoare de branding, înțelegerea principiilor de design, proiectarea UI/UX, lucrul la tehnologia digitală precum HTML, CSS și editare foto. Aceste abilități tehnice îl ajută pe un designer grafic independent să realizeze proiecte de calitate.

În afară de asta, trebuie să posezi și diverse abilități soft, cum ar fi inteligența emoțională, abilitățile de colaborare, creativitatea și povestirea.

Povestirea este cu siguranță o abilitate crucială, deoarece aceasta ajută fiecare designer grafic să se conecteze cu clienții prin conținut vizual. Deci, aceasta este o abilitate necesară pentru fiecare designer grafic.

Cum să înveți eficient designul grafic?

Odată ce aveți toate abilitățile pentru a deveni designer grafic, trebuie să vă construiți portofoliul. Unele dintre cele mai bune modalități de a învăța proiectarea grafică sunt:

  • Urmați cursuri online
  • Găsiți un mentor de design grafic (Alăturați-vă comunităților pentru a intra în legătură cu mentori)
  • Lucrați la dezvoltarea de proiecte auto-inițiate pentru construirea portofoliului dvs

Acum, permiteți-ne să explorăm câteva platforme care vă vor ajuta să vă impulsionați cariera de proiectant grafic independent.

Dacă vă începeți cariera de proiectant grafic ca freelancer și doriți să aveți niște joburi de designer independent, ar trebui să parcurgeți platformele menționate mai jos.

Upwork

Upwork este cel mai bun, precum și cel mai mare loc pentru a începe cu cariera ta de proiectant grafic independent. În calitate de freelancer pe Upwork, veți putea alege dintre o mulțime de postări de locuri de muncă de la diferiți clienți.

Upwork se referă mai mult la urcarea în rândurile cu mai multe recenzii. Clienții de pe Upwork preferă să angajeze orice freelancer pe baza recenziilor și prețurilor lor. Deci, dacă începeți și doriți să obțineți niște joburi de designer grafic, atunci acesta este locul potrivit pentru a fi. Inițial, puteți percepe un pic mai puțin și puteți construi credibilitate pe platformă.

Pentru a menține calitatea freelancerilor, Upwork are un proces strict de revizuire. Dacă mulți designeri grafici sunt deja pe platformă, ar putea chiar să vă refuze aplicația. Dar dacă sunteți selectat, vă puteți aștepta la muncă regulată de acolo, deoarece concurența este mai puțin acerbă.

  Cum să încărcați fișiere în Microsoft Teams

Toptal

Toptal este similar cu Upwork, dar procesul de screening aici este destul de intens. Dacă sunteți foarte experimentat și aveți un portofoliu divers, Toptal v-ar fi binevenit pe platforma lor.

Vor exista mai multe runde de interviuri, teste de îndemânare și chiar verificări ale referințelor pe platformă. Procesul poate părea puțin mai mult inițial, dar merită. Odată ce sunteți acceptat, veți găsi câteva postări de locuri de muncă de înaltă calitate, cu plăți generoase.

Dacă doriți să găsiți online joburi de design grafic de înaltă calitate, aceasta este cea mai bună platformă pentru dvs.

Fiverr

Fiverr este o altă platformă independentă celebră. Chiar dacă există o mulțime de servicii listate pe Fiverr, serviciile de design alcătuiesc o mare parte dintre ele. Mulți designeri grafici independenți încearcă să obțină câteva concerte pe Fiverr.

Veți găsi tone de joburi de designer grafic pe platformă. Anterior, Fiverr a început cu intenția de a angaja servicii low-cost la aproximativ 5 USD. În acest moment, Fiverr le permite utilizatorilor să-și listeze serviciile chiar și pentru 995 USD.

Vă puteți optimiza profilul Fiverr pentru a obține mai multe concerte când începeți. Odată ce obțineți un concert, recenziile vă vor ajuta să vă construiți credibilitatea. Deci, nu este nevoie să petreceți timp promovând serviciile dvs., deoarece crearea profilului dvs. pe Fiverr poate face acest lucru pentru dvs.

99designs

99designs este o altă platformă de freelancing concentrată mai mult pe design. Există două opțiuni diferite pentru a obține concerte. Puteți fie să concurați în diverse concursuri de design pentru a câștiga clienți noi, fie să începeți să lucrați individual cu diferiți clienți.

Dacă creați un portofoliu atractiv, veți găsi destul de ușor să obțineți noi concerte de design grafic, deoarece 99designs vă va potrivi cu clienți noi. Puteți face parte din 99designs cu un nivel atribuit în funcție de performanța dvs. După fiecare 6 luni, poți aplica pentru creșterea nivelurilor pentru a-ți demonstra abilitățile.

În plus, puteți chiar să vă aduceți clienții existenți pe această platformă. Acest lucru vă va ajuta, deoarece platforma se va ocupa de gestionarea proiectelor și de facturare pentru dvs.

Dribla

Dribla este o platformă de freelancing excelentă, construită special pentru designeri grafici. Platforma seamănă mai mult cu rețelele sociale pentru construirea unei comunități de proiectare. Dar, vă puteți aștepta și la oferte grozave de muncă de la platformă.

Deoarece platforma este construită special pentru designeri grafici, veți găsi o mulțime de clienți potențiali și proiecte noi în fiecare lună. Puteți începe cu planul gratuit, dar va trebui în cele din urmă să faceți upgrade la planul Pro Business de 15 USD pe lună pentru rezultate mai bune și conduce pe linie.

  8 instrumente gratuite de compresie a imaginilor pentru a crește viteza site-ului

Oamenii care caută designeri grafici independenți de înaltă calitate vin adesea pe Dribble pentru a găsi talentul potrivit. Deci, vă puteți aștepta la o cantitate bună de muncă de partea dumneavoastră în fiecare lună.

PeoplePerHour

PeoplePerHour este o altă platformă populară atunci când vine vorba de angajarea freelanceri. Există o mulțime de concerte de freelancing, inclusiv joburi de proiectare grafică. Pentru a deveni parte a acestei platforme, va trebui să completați un formular de cerere și să fiți aprobat.

Majoritatea freelancerilor care au folosit acest site i-au acordat evaluări ridicate. Acesta este un alt motiv pentru care oamenii preferă această platformă pentru a obține concerte de proiectare grafică.

Puteți trimite gratuit până la 15 propuneri în fiecare lună. Pentru credite suplimentare, va trebui să faceți o achiziție. De îndată ce sunteți acceptat pe platformă, vă puteți construi profilul și vă puteți prezenta abilitățile prin împărtășirea lucrărilor dvs. anterioare. Acest lucru va ușura obținerea de noi clienți.

Liber profesionist

Dacă începi în domeniul designului grafic, atunci Liber profesionist merită verificat. Cel mai bun lucru la această platformă este că nu este nevoie să aplici sau să fii acceptat. Chiar dacă nu aveți un portofoliu existent, veți putea să licitați pentru proiecte și să obțineți un client.

Pe măsură ce obțineți mai mulți clienți, vă puteți prezenta ca un designer grafic experimentat și credibil. Acest lucru va face mai ușor să atragi clienții cu bilete mari pe linie.

Cu planul gratuit, puteți pune 15 oferte pentru propuneri diferite într-o singură lună. Deoarece există o mulțime de proiecte postate în fiecare zi pe Freelancer, vă va fi ușor să obțineți un concert după ce vă optimizați complet profilul.

Concluzie

În prezent, există o mulțime de piețe independente pentru găsirea de concerte. Ca începător, ar trebui să vă gândiți să treceți prin mai multe platforme în funcție de experiența și abilitățile dvs. Acest lucru vă va ajuta să obțineți joburi de design grafic independent de bună calitate.

x