12/05/2022

Implementarea SDDC utilizând VMware Cloud on AWS Services

VMware Cloud on AWS (VMC on AWS) este un serviciu pay-as-you-go (la cerere) care permite întreprinderilor mici, mijlocii și chiar foarte mari să ruleze sarcini de lucru în medii cloud bazate pe VMware vSphere folosind o gamă largă de Servicii AWS.

VMware Cloud on AWS este alimentat de VMware Cloud Foundation (VCF) care integrează VMware vSphere, vCenter Server, VMware vSAN și VMware NSX pentru a rula și optimiza aplicațiile pe infrastructura AWS dedicată, elastică și bare-metal.

VMC pe AWS le permite administratorilor IT să gestioneze fără probleme resursele cloud bazate pe VMware către cloudul AWS, fără a efectua conversii complexe sau re-arhitecturi și, de asemenea, le permite să modernizeze infrastructura IT folosind seturi și instrumente interesante.

Permite companiilor să beneficieze de beneficii precum:

 • Flexibilitate și scalabilitate
 • Disponibilitatea resurselor la cerere
 • Disponibilitate ridicată (HA)
 • Cloud Security
 • Facturare pe bază de utilități
 • Extindere la diferite locații geografice

În acest articol, vom învăța cum să construim un centru de date definite de software (SDDC) bazat pe VMware, găzduit pe cloud-ul public AWS.

Să presupunem că utilizați un mediu virtual bazat pe VMware în centrul dvs. de date local și că doriți să migrați aplicațiile și sarcinile de lucru în cloud; VMware Cloud on AWS ar putea fi o soluție excelentă pentru afacerea dvs. Puteți profita de unele caracteristici cheie ale tehnologiilor cloud, cum ar fi disponibilitatea resurselor la cerere, flexibilitate, scalabilitate, disponibilitate ridicată, securitate și migrare.

Cazuri de utilizare pentru VMware Cloud pe AWS

VMC pe AWS are o capacitate remarcabilă de a extinde centrele de date de la local la cloud. Următoarele sunt câteva cazuri de utilizare care o fac cea mai cuprinzătoare soluție pentru fiecare tip de afacere:

Recuperare în caz de dezastru ca serviciu (DRaaS)

VMware Cloud on AWS este destul de potrivit pentru recuperarea în caz de dezastru. Multe întreprinderi mijlocii și mari și-au stabilit centrele de date primare pentru a rula aplicații și co-locații pentru a face față oricărei situații de urgență în timp ce folosesc VMware Site Recovery Manager (SRM) pentru a replica, a testa failover-ul și pentru a efectua failover-uri de producție și migrare către co-locații sau centre de date secundare .

VMware Cloud on AWS poate fi o soluție mai excelentă pentru stabilirea de locații comune pentru replicare, recuperare în caz de dezastru și migrarea datelor critice pentru a reduce răcirea, costul infrastructurii, forța de muncă și mulți alți factori.

Extensia centrului de date

VMware Cloud oferă un mediu cloud hibrid unificat cu infrastructură și operațiuni fiabile, de la un centru de date local la un cloud AWS, unde companiile pot accesa și extinde resursele de care au nevoie.

Migrare în cloud

VMC on AWS oferă organizațiilor flexibilitate maximă pentru a migra cu ușurință încărcăturile de lucru bazate pe VMware vSphere în cloud AWS, cu viteză și încredere, utilizând în același timp instrumentele și seturile de abilități VMware existente.

  Cum să rulezi Mac OS Monterey pe Ubuntu

De asemenea, puteți accelera migrarea de la on-premises la cloud cu ușurință, fără timpi de nefuncționare, puteți profita de mediul potrivit pentru fiecare sarcină de lucru, puteți reduce costurile de hardware și operaționale și puteți îndeplini cerințele de afaceri cu o mai mare vizibilitate, securitate și control.

Avantajele VMware Cloud pe AWS

VMC on AWS oferă servicii cloud dedicate, pentru un singur locatar, bazate pe VMware, pe infrastructura AWS bare-metal, care acceptă până la 16 gazde per cluster, cele mai recente instanțe de I/O ridicate optimizate pentru stocare Amazon EC2 și memorie non-volatilă cu latență redusă. SSD-uri bazate pe Express (NVMe). Poate fi pornit cu minim 2 gazde pe cluster SDDC și scalat până la 16 gazde.

Puteți rula stiva de software VMware SDDC direct pe serverele AWS fără virtualizare imbricată și puteți muta sarcinile de lucru existente din mediul virtual VMware local în VMware Cloud on AWS prin migrarea șablonului VM, migrarea la rece și vMotion.

Următoarele sunt câteva avantaje ale VMware Cloud on AWS:

 • Mediu vSphere SDDC elastic și la cerere în AWS
 • Nicio cerință specifică de pregătire a personalului sau angajare de talente speciale
 • Guvernare, securitate și operațiuni consistente
 • Acces la peste 200 de servicii AWS
 • Disponibilitate globală în 17 regiuni AWS globale

Cerințe preliminare și limitări pentru VMWare Cloud pe AWS

Următoarele sunt câteva cerințe preliminare pe care va trebui să le țineți cont înainte de a implementa VMware Cloud pe AWS:

Contul MyVMware: acest profil va trebui completat complet înainte de a putea începe chiar implementarea inițială.

Cont AWS: acest cont trebuie să aibă privilegii administrative din unele dintre motivele implementării.

Link de activare: Acest link va fi trimis la adresa de e-mail corelata cu profilul dvs. MyVMware.

VMC pe AWS oferă multe capabilități care au unele limitări la niveluri maxime și minime, iar aceste limite sunt considerate limite stricte (nu pot fi modificate) dacă nu se indică altfel. Următoarele sunt câteva limitări importante pentru VMware Cloud on AWS care trebuie luate în considerare înainte de implementare:

Configurație maximă
Descriere
Organizare

Numărul de gazde per organizație
32 (limită soft)

Adrese IP publice (IP-uri elastice)
75 (limită soft)
Numărul maxim de adrese IP per organizație
SDDC

Numărul de SDDC per organizație
2 (limită soft)

Numărul de VPC-uri conectate
1
Numărul maxim de VPC-uri AWS conectate per SDDC.
Gazde minime pe cluster pentru SLA complet
2
Acesta este numărul minim de ESXi per cluster vSphere care trebuie acceptat la SLA complet.
Numărul maxim de gazde pe cluster (inclusiv clustere extinse)
16
Numărul maxim de gazde ESXi per cluster vSphere. Această limită se aplică atât clusterelor cu un singur AZ, cât și clusterelor întinse.
Clustere maxime
10 (limită soft); 20 (limită grea)
Numărul maxim de clustere vSphere per SDDC.
SDDC per regiune
5 (limită soft)

vCPU SDDC mari
68

RAM mare SDDC
240 GB

Rețele și securitate

Numărul de clienți VPN L2
1

Tunel VPN IPSec
16

Porturi logice
2048 per segment logic – 4000 în întregul SDDC

SDDC-uri per grup SDDC
20 (versiunea 1.12+)

Grupuri SDDC per organizație
5 (versiunea 1.12+)

Pentru o listă completă a celor mai recente limitări în VMC pe AWS, puteți vedea Maxime de configurare VMware.

Arhitectura VMware Cloud pe AWS

VMware Cloud on AWS se bazează pe o stivă de software VMware, cum ar fi vSphere, vCenter, vSAN, NSX-T, conceput pentru a rula pe infrastructura dedicată AWS bare-metal. Acesta permite companiilor să gestioneze resursele și instrumentele bazate pe VMware pe AWS cu integrare perfectă cu alte servicii Amazon, cum ar fi Amazon EC2, Amazon S3, Amazon Redshift, Amazon Direct Connect, Amazon RDS și Amazon DynamoDB.

  Integrare perfectă cu continuitate și transfer explicat [OS X]

Entitatea de bază a soluției VMware Cloud on AWS este un SDDC și are câteva componente importante, inclusiv:

Calcul: VMC pe AWS poate conține până la 10 clustere vSphere cu 4 până la 32 de gazde în fiecare cluster, iar fiecare gazdă bare-metal este echipată cu 512 GB RAM și două procesoare Intel Xeon din seria E5-2600. Mai multe gazde pot fi adăugate printr-o interfață administrativă sau prin API.

Stocare: clusterele SDDC acceptă VMware vSAN cu o configurație all-flash pentru stocare folosind stocarea flash NVMe, cea mai rapidă și de înaltă performanță de stocare. Un cluster de gazdă ESXi instalat cu peste 4 unități vSAN oferă mai mult de 20 TB de spațiu de stocare utilizabil, protejând în același timp toate mașinile virtuale de la o singură defecțiune a gazdei. Datele în repaus sunt criptate automat, iar discurile virtuale sunt utilizate utilizând Managementul bazat pe politici de stocare (SPBM).

Rețea: capabilitățile și politicile de rețea sunt gestionate prin VMware NSX-T în cluster SDDC, unde sunt create rețele virtuale cu mai multe niveluri pentru a separa resursele rețelei de echipamentele fizice. Acesta permite utilizatorilor VMC pe AWS să creeze rețele logice, definite de software (SDN). Fiecare cluster are două rețele logice standard: una pentru nivelul de management și cealaltă pentru nivelul de calcul, iar comunicarea între diferite rețele logice are loc prin gateway-uri.

VMware NSX-T oferă un gateway de gestionare (accepta IPSEC VPN și DNS) care oferă acces la serverul vCenter.

Disponibilitate ridicată: HA este acceptată prin VMware HA în SDDC și, dacă o gazdă eșuează, aplicațiile și sarcinile de lucru sunt migrate către o altă gazdă, iar VM-urile sunt repornite pe alte gazde din cluster. Și vindecarea este gestionată și de VMware vSphere în VMware Cloud on AWS.

Pași înainte de implementarea SDDC în VMware Cloud on AWS

Pasul 1: Conectați-vă la contul AWS

 • Pentru a implementa primul centru de date definit de software (SDDC) pe VMware Cloud on AWS, conectați-vă la cont AWS cu un utilizator IAM cu permisiunile necesare.
 • Asigurați-vă configurația corectă a contului dvs. AWS.
 • Acum veți defini Amazon VPC-ul care se va conecta la SDDC în timpul fazei de integrare.

Notă: Dacă ați configurat deja un VPC și doriți să îl utilizați, puteți sări peste Pasul 2 și să continuați de la Pasul 3.

Pasul 2: Crearea unui nou VPC

Alegeți regiunea corectă pentru a vă implementa VMware Cloud pe AWS SDDC.

Deschide Amazon Consola VPC. Selectați VPC-urile dvs. > VPC-uri.

Faceți clic pe Creare VPC.

Introduceți detaliile VPC, cum ar fi Eticheta de nume, blocarea CIDR IPv4, Închirierea implicită și faceți clic pe Creare.

Apoi, faceți clic pe Închidere.

Pasul 3: Crearea unei subrețele private

Acum veți crea o subrețea privată pentru Elastic Network Interface (ENI) pentru fiecare zonă de disponibilitate și este recomandată o subrețea fără un gateway de internet atașat.

Deschide Consola Amazon VPCși selectați Subrețele.

Selectați Creare subrețea.

În ecranul Creare subrețea, furnizați o etichetă de nume, selectați Zona de disponibilitate dorită, blocul CIDR IPv4 și faceți clic pe Creare.

Repetați pașii pentru a crea subrețele dorite pentru fiecare zonă de disponibilitate rămasă din regiune și faceți clic pe Închidere.

Pasul 4: Activați serviciul VMware Cloud on AWS

Acum vă puteți activa serviciul VMware Cloud on AWS. Când achiziția este procesată, AWS trimite un e-mail de bun venit la adresa de e-mail specificată și începe procesul utilizând următorii pași:

 • Selectați linkul Activare serviciu după ce primiți e-mailul de bun venit de la AWS.
 • Conectați-vă cu acreditările MyVMware.
 • Consultați termenii și condițiile de utilizare a serviciilor și bifați caseta de validare pentru a accepta.
 • Selectați Următorul pentru a finaliza cu succes procesul de activare a contului și veți fi redirecționat către VMware Cloud pe consola AWS.
 • Creați o organizație care este conectată la contul MyVMware.
 • Introduceți numele și adresa organizației pentru o distincție logică.
 • Selectați Creare organizație pentru a finaliza procesul.
  PS5 și Xbox Series X: Ce sunt Teraflops?

Pasul 5: Managementul identității și accesului (IAM)

Atribuiți acces privilegiat anumitor utilizatori pentru a accesa serviciile Cloud și consola SDDC, SDDC și componentele NSX. Există două tipuri de Roluri ale organizației; Proprietarul organizației și membrul organizației disponibile.

Rolul organizației cu proprietarul organizației poate adăuga, modifica și elimina utilizatori și acces la VMware Cloud Services. Rolul organizației cu membru al organizației poate accesa serviciile cloud, dar nu poate adăuga, elimina sau modifica utilizatori.

Implementarea SDDC pe VMware Cloud pe AWS

#1. Conectați-vă la Cloud Services Portal (CSP) pentru a începe implementarea SDDC pe VMC pe AWS. Conectați-vă la Consola VMC.

#2. Selectați VMware Cloud on AWS Service din serviciile disponibile.

#3. Selectați Creare SDDC.

#4. Introduceți proprietățile SDDC, cum ar fi Regiunea AWS, Implementare (fie gazdă unică, multi-gazdă sau cluster extins), tip de gazdă, nume SDDC, număr de gazde, capacitate gazdă și capacitate totală și faceți clic pe Următorul.

#5. Conectați-vă la un nou cont AWS și faceți clic pe NEXT.

#6. Selectați VPC-ul și subrețeaua configurate anterior și NEXT.

#7. Introduceți blocul CIDR subrețea de gestionare pentru SDDC și faceți clic pe NEXT.

#8. Faceți clic pe cele două casete de selectare pentru a confirma că vă asumați responsabilitatea pentru costuri și faceți clic pe DEPLOY SDDC.

#9. Veți fi taxat când faceți clic pe DEPLOY SDDC și nu puteți întrerupe sau anula procesul de implementare odată ce începe și va dura ceva timp pentru a finaliza.

#10. Bazat pe VMware este gata pe AWS.

Încheiere 👩‍🏫

VMware Cloud on AWS sau VMC on AWS este un serviciu cloud care permite oricărui tip de companie să-și ruleze sarcinile de lucru bazate pe VMware cu componente VMware pe AWS folosind o gamă largă de servicii AWS.

Oferă caracteristici excelente, cum ar fi flexibilitate, scalabilitate, disponibilitate la cerere a resurselor, disponibilitate ridicată, securitate și multe alte funcții pentru a gestiona și migra cu ușurință aplicațiile dvs. de la local în cloud AWS.

Cu VMC pe AWS, îl puteți folosi ca site secundar pentru recuperarea în caz de dezastru, puteți extinde centrul de date în diferite locații geografice și puteți migra sarcinile de lucru între diferite cloud-uri.

Pentru a utiliza VMC pe AWS și a implementa un SDDC, ar trebui să aveți un cont MyVMware și un cont AWS. Puteți implementa SDDC cu o singură gazdă la preț redus pe AWS și puteți scala mediul fără probleme în funcție de nevoile dvs.

Dacă v-ați săturat să gestionați resursele și să faceți buget pentru hardware, VMware Cloud on AWS poate fi alegerea potrivită pentru nevoile dvs. de afaceri.

x