Google și Amazon distrug Smarthome Hub și asta e grozav

Încă din zorii casei inteligente, hub-ul inteligent a fost creierul în centrul operațiunii. Dar, datorită Google și Amazon, hub-urile sunt mai puțin necesare și pot deveni în curând un lucru din trecut.

Huburile au fost creierele casei inteligente

Pentru o lungă perioadă de timp, dacă ați dorit să controlați toate dispozitivele dvs. smarthome într-un singur loc dintr-o aplicație, un hub smarthome era calea de urmat. Hub-urile Smarthome au făcut cea mai bună treabă de a conecta totul, de la prize Wi-Fi la încuietori inteligente Z-wave. Au introdus rutine, automatizare și un tablou de bord la îndemână pentru a controla totul într-un singur loc dedicat. Dispozitivele fabricate de diferiți producători ar putea funcționa în tandem atunci când sunt conectate la un hub. Nu ai fost limitat la o singură marcă sau nu ai avut noroc dacă marca ta preferată nu a făcut un anumit tip de dispozitiv.

De asemenea, huburile Smarthome au făcut ca dispozitivele Z-wave și Zigbee să fie cu adevărat inteligente. Fără unul, nu puteai controla o încuietoare inteligentă de la distanță, iar gestionarea codurilor era mult mai dificilă. Puteai monitoriza un dispozitiv Z-wave sau Zigbee și îl gestionai local dintr-o aplicație dedicată de la producător, dar aveai nevoie de un hub pentru a extinde capacitatea în continuare.

Hub-urile au dezavantaje

Din păcate, afacerea cu hub-uri pentru smarthome nu a fost deosebit de stabilă. Lowe’s are și-a abandonat platforma Iris în întregime și există o mulțime de alte hub-uri pe care probabil nu ar trebui să le utilizați. Cei doi cei mai mari jucători din business-ul hub-ului smarthome, Wink și SmartThings, au trecut prin achiziții care nu au avut un succes răsunător.

  Cum să ștergeți contul țintă

SmartThings necesită în prezent două aplicații diferite pentru a ajunge la toate caracteristicile sale și a ști ce aplicație să folosești atunci când este adesea confuz, ceea ce învinge linia de gândire „o aplicație pentru a le controla pe toate”.

Istoria lui Wink poate fi chiar mai încărcată, Quirky a deținut anterior afacerea, dar a dat faliment și l-a vândut lui Flex. Flex, la rândul său, i-a vândut Wink eu sunt+, care a fost fondată de Will.iam.

Wink nu a anunțat noi integrări de produse terțe din septembrie 2017, iar ultimul produs nou anunțat de Wink (Lookout) a apărut. octombrie 2017. Pentru a înrăutăți lucrurile, stocul scăzut al hub-urilor este o problemă frecventă, așa cum se vede în multiplu Reddit fire.

Google și Amazon au negat necesitatea huburilor

Din fericire, Google și Amazon au introdus o nouă alternativă pentru hub-uri. Nu numai că Asistentul Google și Alexa oferă un control vocal al dispozitivelor dvs., dar reproduc aproape toate caracteristicile oferite de hub-urile inteligente. Puteți seta rutine în aplicația Google și Amazon; puteți conecta dispozitive de la diferiți producători, puteți crea grupări, fluxuri și alte sarcini automatizate.

Acești asistenți vocali se pot conecta, de asemenea, la o varietate de dispozitive, prin Wi-Fi sau prin integrarea unei aplicații terță parte. Dacă aveți un Echo Show sau Echo Plus, vă puteți conecta și la dispozitivele ZigBee. În esență, în afară de Z-Wave și Zigbee (pentru dispozitivele Asistent vocal nemenționate mai sus), este foarte probabil ca dispozitivul dvs. Google Home sau Amazon Alexa să funcționeze cu oricare dintre dispozitivele dvs. smarthome.

Veți primi aceleași beneficii de control unic al accesului și automatizare și veți primi bonusul controlului vocal. Având în vedere dimensiunea și puterea Google și Amazon, teama de închidere este minimă. Acea putere s-a arătat la CES 2019. Aproape fiecare dispozitiv smarthome a anunțat compatibilitatea cu aceste platforme. Ce lipsea? Z-wave, ZigBee (în afara Philips Hue), Wink, Smartthings.

  Cum funcționează și impactul lor asupra rețelelor

Principala problemă de îngrijorare într-un viitor fără Hub-uri este însă Wi-Fi și problemele pe care le prezintă.

Wi-Fi este dificil, dar devine mai ușor

Dacă fiecare dispozitiv inteligent pe care îl conectați la rețea este Wi-Fi, veți întâmpina rapid câteva probleme. Wi-Fi nu are intervalul absolut pe care un set de dispozitive ZigBee sau Z-Wave o poate atinge. De asemenea, nu este prietenos cu bateriile și cu cât conectați mai multe dispozitive, cu atât puteți provoca mai multă congestie în rețea.

Următorul standard Wi-Fi 6 ajută la rezolvarea majorității acestor probleme. Wi-Fi 6 este mai ușor cu durata de viață a bateriei, îmbunătățește viteza pe spectrul de 2,4 GHz și ar trebui să reducă problemele generale de congestie.

Dar acesta este un standard care vine și nu rezolvă în totalitate toate problemele. Google și Amazon știu asta și s-au pregătit pentru viitor, sărind în rețelele Mesh. Google avea deja un sistem de router mesh propriu, iar Amazon doar a anunțat că va cumpăra Eero, compania care a pus bazele Mesh.

Cu routerele Mesh, dispozitivele dumneavoastră vor avea toată gama de care au nevoie, iar congestia va fi o problemă a trecutului. În plus, nu va trebui să vă faceți griji despre rularea unei rețele de 2,4 GHz și a unei rețele de 5 GHz și despre ce să utilizați când. Rețelele mesh rulează ambele pentru dvs. și fac acest lucru fără probleme, alegând pentru dvs. care este cea mai potrivită, ceea ce poate fi de ajutor, deoarece multe dispozitive inteligente funcționează doar pe rețelele de 2,4 GHz.

Hub-urile par să ajungă încet la o moarte dureroasă, iar Asistentii vocali sunt gata să le ia locul triumfător. În general, acesta este un lucru bun, deoarece Google și Amazon sunt suficient de mari pentru a trece prin vremuri grele și sunt capabile să promoveze adoptarea și să lucreze spre prețuri mai mici. Au încorporat deja toate cele mai bune caracteristici ale hub-urilor, aducând în același timp capabilitățile lor unice, fie că este vorba despre un afișaj care vă arată cele mai bune poze, sau un sistem de interfon fără toate cablurile.

  11 cele mai bune software-uri și aplicații pentru editor foto bazat pe inteligență artificială pentru profesioniști

Implementarea Smarthomes este într-o stare constantă de flux, iar viitorul hub-urilor este doar un exemplu în plus al cât de repede se schimbă lucrurile. Și cât de multă durere trebuie să fiți dispus să acceptați pentru a avea o casă inteligentă acum, în loc să așteptați până când standardele sunt cu adevărat standarde, și nu doar promisiuni uriașe.