03/01/2024

Gestionați OBD-ul mașinii dvs. de pe Android cu Dash

Toate vehiculele moderne – sau cel puțin cele care au fost fabricate după mijlocul anilor 90 – sunt echipate cu un sistem OBD (On Board Diagnostic) care ajută mecanicii sau pasionații de bricolaj să remedieze anumite probleme în cazul în care ceva nu merge bine. OBD-ul conține informații legate de diferiții senzori ai mașinii dvs., performanța motorului, starea frânelor, uzura și așa mai departe, ceea ce face mai ușor ca reparatorul auto să se uite la locul potrivit atunci când se strica ceva. Startup-ul din New York, Dash, a lansat o nouă aplicație Android care vă va ajuta să recuperați aceste informații pe cont propriu, conectând sistemul OBD al mașinii dvs. cu smartphone-ul sau tableta prin intermediul hardware-ului specializat pentru conectarea telefonului la OBD.

Fondată de Brian Langel și Jamyn Edis, Dash își propune să vă scutească de facturile uriașe de reparații auto, permițându-vă să urmăriți singur performanța mașinii dvs. în cel mai simplu mod. Nu te supăra, nici nu va trebui să ridici capota.

Funcționarea Dash implică practic un dispozitiv conector OBD care se conectează la un port din apropierea tabloului de bord al mașinii, de obicei sub volan. În timp ce multe dongle-uri OBD ieftine pot fi achiziționate online de la Amazon pentru aproximativ 10 USD, Dash oferă, de asemenea, OBD LINK LX premium, care este echipat cu Bluetooth încorporat pentru a le asocia cu telefonul, împreună cu câteva funcții suplimentare extrem de utile.

Aplicația va funcționa, de asemenea, cu majoritatea dispozitivelor OBD, dar având OBD LINK LX vă va oferi avantaj datorită capacităților mai bune de gestionare a energiei, a calității construcției și a fiabilității conexiunii cu sistemele OBD ale majorității mașinilor.

  Cum să deblochezi un telefon Android

Când vine vorba de aplicația în sine, are o interfață curată și decentă. Când este lansat, vă solicită să înregistrați un cont la serviciu fie prin e-mail, fie conectând rapid contul dvs. de Facebook cu acesta. Oricum, sunteți direcționat către un ecran de instrucțiuni unde puteți afla mai multe despre cum funcționează Dash sau unde să localizați portul ODB de pe mașina dvs. De asemenea, vi se cere să introduceți informațiile vehiculului dvs., cum ar fi marca, modelul, anul, tipul de motor etc.

Odată ajuns pe ecranul de pornire, puteți face tot felul de lucruri diferite, cum ar fi să adăugați mai multe mașini, să vă localizați mașina pe hartă, să urmăriți benzinăriile din apropiere și călătoriile dvs., să urmăriți consumul de benzină și să găsiți mai multe informații despre ce anume. Lumina Verificați motorul vă spune.

Din păcate, vehiculul meu actual nu acceptă un port OBD – spuneți-mă colecționar de epocă – dar, potrivit oamenilor de la Dash, aplicația, atunci când este conectată cu succes la un port OBD prin Bluetooth, ar trebui să vă spună tot felul de detalii despre performanța vehiculului. de pe computerul mașinii.

Dash este în prezent disponibil numai pentru dispozitivele Android, dar o versiune iOS este deja în pregătire și va deveni disponibilă în curând. Puteți descărca versiunea Android prin linkul de mai jos.

Instalați Dash din Magazin Play

x