09/25/2022

Gestionarea stocurilor este la îndemână cu Sortly

Gestionarea stocurilor este crucială pentru o afacere, în special pentru organizațiile orientate spre produs.

Vă va asigura că aveți cantitatea potrivită de inventar în locațiile potrivite la momentul potrivit pentru a stimula continuitatea afacerii și a obține profituri mai mari.

Cu toate acestea, dacă inventarul dvs. nu este gestionat corespunzător, pot apărea multe probleme, cum ar fi stocul insuficient, stocul excesiv, daune, furt și așa mai departe, ceea ce vă afectează negativ afacerea.

Aici este utilă utilizarea unui software bun de gestionare a stocurilor.

Să discutăm ce este gestionarea stocurilor, provocările sale și cum să le rezolvăm.

Ce intelegi prin managementul inventarului?

Gestionarea stocurilor înseamnă urmărirea și gestionarea inventarului dvs., de la momentul în care este cumpărat de la furnizor până la depozitare, utilizare în producție și livrare finală către client. În afară de inventar, acesta include și gestionarea procesării acestor articole și depozitarea acestora.

Inventarul se referă la bunurile, articolele și materialele pe care o companie le folosește pentru a produce produsul final dorit. Acesta creează produsele de vânzare pe piața vizată pentru a obține un profit. Sunt de diferite tipuri – materii prime, produse finite, produse în curs de desfășurare (WIP), mărfuri MRO și multe altele.

Puteți procesa materii prime pentru a crea un nou produs sau puteți descompune un articol în vrac în părți constitutive pentru a le vinde separat. Un inventar poate fi tangibil, cum ar fi o bucată de pânză sau bumbac, sau un articol intangibil, cum ar fi software-ul.

Prin urmare, managementul inventarului își propune să vă asigure că aveți volumul potrivit de inventar la momentul și locația potrivite. Gestionarea corectă a inventarului asigură că nu veți nici suprastoc, nici sub stoc, ci să răspundeți cerințelor clienților și să evitați risipa.

Puteți opta pentru diferite moduri pentru a vă gestiona inventarul – pix, hârtie sau software de gestionare a inventarului, cum ar fi Sortly. În timp ce prima opțiune este manuală, necesită timp și poate implica erori umane pentru a deveni în cele din urmă riscante, cea de-a doua oferă puterea automatizării în mâinile tale. Acest lucru ajută la accelerarea gestionării stocurilor, asigurând în același timp operațiuni fără erori.

Provocări în gestionarea stocurilor

 • Inventar în exces: uneori, păstrați prea mult inventar decât aveți nevoie de fapt, dar nu le puteți vinde pe toate. Acest lucru ar putea duce la cheltuieli inutile și risipă, în principal dacă mărfurile aparțin unor categorii care expiră sau depășesc mai devreme.
 • Inventar inadecvat: păstrarea unui inventar prea mic decât este necesar este, de asemenea, o provocare. Acest lucru ar putea duce la un scenariu în care nu puteți onora comenzile și nu puteți îndeplini așteptările clienților. În cele din urmă, ai putea pierde clientul.
 • Lipsă de claritate: dacă nu înțelegeți ce mărfuri aveți în inventar sau locația lor, mai ales când aveți depozite în mai multe locuri, nu vă puteți decide pe care să reaprovizionați sau de care să scăpați. În consecință, s-ar putea să vă lipsească resursele în timpul producției, ceea ce întârzie procesul, sau să aveți un stoc excesiv pentru a contribui la risipă.
 • Utilizarea necorespunzătoare a spațiului din depozit: dacă nu utilizați corespunzător spațiul din depozit, este posibil să stocați mai puțin inventar, chiar dacă spațiul este mare. Deci, veți continua să plătiți pentru spațiu mai mare, chiar dacă nu îl utilizați prea mult.
 • Securitate: inventarul dvs. poate fi o răspundere deoarece implică riscuri de furt, deteriorare, deteriorare și așa mai departe. Acesta este motivul pentru care inventarul dvs. are nevoie de securitate atât din punct de vedere fizic, cât și din punct de vedere al datelor.
 • Cererile în schimbare: cerințele clienților se schimbă rapid. Deci, dacă aveți un inventar mare, dar nu le puteți vinde pe toate și clienții nu mai doresc acele produse, este din nou o provocare.
 • Metode învechite: încercarea de a vă gestiona inventarul cu procese manuale învechite poate duce la erori uriașe, deplasări greșite și operațiuni lente.

Software-ul de gestionare a stocurilor precum Sortly este o modalitate excelentă de a aborda aceste provocări. Iată cum.

  Cum să dezactivați închiderea automată a notificărilor pe Firefox

Cum poate ajuta Sortly?

Să înțelegem ce este Sortly și caracteristicile sale pentru a ști cum poate face față provocărilor cu care se confruntă companiile în gestionarea stocurilor.

Sortly este pur și simplu un sistem software de gestionare a stocurilor. Este unul dintre cele mai bune software de inventar pe care întreprinderile mici le pot folosi pentru a-și urmări și gestiona activele și inventarul.

Peste 10.000 de organizații, inclusiv HP, Sanford Health, Yale și Lyft, au beneficiat de Sortly prin urmărirea și gestionarea inventarului lor. Nu contează în ce industrie operezi;

Sortly funcționează eficient pentru toți, oferind management al stocurilor de la capăt la capăt, de la aprovizionarea cu bunurile de la furnizori până la procesarea acestora în produsul final și vânzare.

Caracteristicile cheie ale Sortly

Urmărire inteligentă

Trebuie să știi toate articolele din depozitul tău și unde să iei deciziile corecte la momentul potrivit. Cu Sortly, puteți urmări fiecare articol din inventarul dvs. cu ajutorul scanării QR și a codurilor de bare.

Cu scanerul încorporat, puteți muta articolele către clienți, locații, procese sau angajați în câteva secunde. Acest lucru vă va ajuta, de asemenea, să vă actualizați frecvent mărfurile și să vă asigurați că nu vă stocați în exces sau nu stocați în cantitate insuficientă.

Compatibilitate cu scanere portabile

Puteți utiliza orice scaner Bluetooth sau cu fir pentru a începe să căutați, să gestionați și să urmăriți inventarul pentru o mai mare comoditate și rezultate mai rapide.

Alerte și notificări automate

Sortly oferă notificări și alerte automate pe care le puteți configura și primi direct prin e-mailuri sau prin aplicația instalată pe dispozitiv.

Vă va ajuta să primiți alerte imediate cu privire la date importante, nivelurile stocurilor și alte notificări. Așadar, chiar dacă se întâmplă o problemă, puteți răspunde rapid la acestea în timp ce vă controlați eficient inventarul.

Multiplatformă

Sortly este o aplicație multiplatformă, ceea ce înseamnă că o puteți folosi pe orice dispozitiv doriți, indiferent dacă aveți un computer, laptop, tabletă sau smartphone. Este compatibil atât cu versiunile Android, cât și cu iOS. Acest lucru vă va ajuta să gestionați și să urmăriți inventarul oricând doriți, indiferent unde vă aflați.

Colaborare

Colaborarea eficientă între fiecare membru al echipei este necesară pentru a eficientiza fluxul de lucru, pentru a evita confuzia și pentru a vă atinge obiectivele mai rapid.

Sortly îi poate menține pe toți conectați, aducând tot personalul în cauză într-un singur loc unde pot colabora și merge mai departe cu fiecare pas. Îi va menține pe toți la curent pentru a se asigura că cunosc starea inventarului și pașii următori.

Controale de acces

Este posibil să trebuiască să invitați multe persoane să folosească software-ul de gestionare a inventarului pentru a lucra la sarcinile care le sunt atribuite. Dar nu înseamnă că fiecare dată trebuie să fie vizibilă pentru toți. Acesta poate varia în funcție de rolurile și responsabilitățile fiecăruia dintre ei.

Acesta este motivul pentru care Sortly vă oferă opțiunea de controale de acces în care puteți acorda cu ușurință acces diferiților utilizatori, dar puteți gestiona eficient nivelurile de permisiuni individuale. Acest lucru ajută la limitarea expunerii datelor și contribuie la securitate și confidențialitate.

Urmărirea activităților utilizatorilor

Puteți urmări inventarul și activitatea fiecărui utilizator pe Sortly. Se va asigura că fiecare utilizator lucrează ceea ce ar trebui să facă și se bucură de privilegiile potrivite, nu dincolo. Deci, dacă se schimbă ceva sau se întâmplă ceva greșit, ați ști cine a făcut asta și când, fără a bănui fiecare membru.

Raportare

Nu vă puteți aminti totul, având în vedere că aveți de-a face cu date mari pentru fiecare articol din inventarul dvs. și cu activele organizaționale. În plus, s-ar putea să ratezi anumite activități care sunt importante pentru tine să le cunoști și să-ți faci o opinie sau să iei o decizie.

În acest moment, raportarea ajută. Sortly oferă o funcție robustă de raportare în care puteți genera rapoarte PDF și CSV pentru a analiza fiecare activitate, sarcină, utilizator și inventar.

În plus, puteți filtra și sorta datele pentru a produce rapoarte. Acest lucru vă va ajuta, de asemenea, să înțelegeți problemele, să le contracarați și să luați decizii de afaceri informate.

Cine folosește Sortly și de ce?

Sortly este un instrument simplu de gestionare a inventarului folosit în diferite industrii în diferite cazuri de utilizare pentru a urmări și gestiona inventarul eficient, fără erori.

  Cele mai bune 10 platforme de tranzacționare cripto pentru a cumpăra Bitcoin în Germania

Gasirea bunurilor

O companie are o varietate de active, de la produse și materiile prime și echipamentele acestora până la fiecare scaun, masă și alte rechizite și date de birou.

Acesta este motivul pentru care companiile trebuie să urmărească și să gestioneze fiecare activ, astfel încât să fie utilizat în mod corespunzător și să evite pierderea sau deteriorarea acestora. Sortly ajută în acest sens prin urmărirea activelor, fie că este vorba de urmărirea activelor pentru IT sau orice altă industrie.

Urmărirea inventarului codurilor de bare

Puteți gestiona și urmări cu ușurință inventarul folosind Sortly și scanând fiecare articol. Platforma va lega cu ușurință etichetele QR și codurile de bare la fiecare articol, astfel încât să le puteți urmări.

Gestionarea stocurilor

Gestionarea inventarului cu Sortly este posibilă cu orice dispozitiv pe care îl utilizați, indiferent dacă este Android, iOS, tabletă sau computer. De asemenea, veți primi notificări cu privire la modificări și rapoarte pentru analizarea inventarului dvs.

Managementul depozitului

Pe lângă gestionarea activelor și a stocurilor, vă puteți gestiona și depozitele folosind Sortly. Deoarece depozitele pot fi situate în locuri diferite, nu le puteți vizita pe fiecare pentru a obține actualizări. În schimb, puteți utiliza cu ușurință Sortly pe dispozitivul portabil sau pe computer și puteți gestiona fiecare articol, spațiu de stocare și facilitate.

Gestionarea inventarului la domiciliu

Sortly este util și pentru gestionarea inventarului casei. Puteți crea intrări pentru fiecare articol păstrat în casa dvs. sau în mai multe case, puteți adăuga detalii despre produse și fotografii și le puteți gestiona cu ușurință.

Mutare inventar

Chiar și atunci când inventarul sau produsele dvs. sunt în mișcare, nimic nu va afecta inventarul dacă le urmăriți și gestionați prin Sortly. Aplicația se va asigura că fiecare articol este împachetat corect și conform așteptărilor către destinație.

Urmărirea echipamentelor și a componentelor

Puteți urmări fiecare echipament pe care îl aveți în fabrică pentru producerea produsului final. Pot fi mașini, unelte, lubrifianți, lichide de răcire, ace etc., în funcție de afacerea dvs.

În plus, puteți urmări și fiecare componentă pe care ați obținut-o și care trebuie procesată sau utilizată în produsul final.

Industrii care folosesc Sortly

 • IT: Companiile de tehnologia informației (IT) folosesc Sortly pentru urmărirea și gestionarea activelor. Îi ajută să-și captureze activele reale, cum ar fi software, rețea, hardware și date. Unele organizații notabile care folosesc Sortly includ New York Post, Forbes și multe altele.
 • Școli și universități: școlile și universitățile din întreaga lume folosesc Sortly pentru a-și simplifica inventarul și activele, inclusiv date, lucrări și materiale fizice, cu o viteză, ușurință și acuratețe mai bune. Instituțiile notabile care folosesc Sortly includ Yale.
 • Asistență medicală: Sortly ajută spitalele, unitățile de îngrijire de urgență, stomatologi, kinetoterapeuți și alți furnizori de asistență medicală să gestioneze și să urmărească echipamentele și consumabilele medicale, împreună cu informații despre pacienți, date despre medicamente, date de expirare etc. Printre utilizatorii importanți se numără Sanford Health.
 • Non-profit: organizațiile non-profit pot folosi Sortly pentru a-și gestiona inventarul, cum ar fi alimente, haine, articole de papetărie etc., pe care organizația le oferă celor nevoiași.
 • Guvern: instituțiile guvernamentale pot folosi Sortly pentru a-și gestiona datele și activele în apărare, finanțe, afaceri externe și alte organisme.
 • Construcții: companiile de construcții, antreprenorii și alți profesioniști din domeniu pot folosi Sortly pentru a gestiona inventarul de construcții, cum ar fi consumabile, echipamente, materiale etc., împreună cu date precum locația, cantitatea, prețul etc. Companii precum Rock Mechanical, Laney LA, etc., sunt utilizatori noti.
 • Bijuterii: mărcile de bijuterii și designerii independenți pot folosi Sortly pentru a gestiona și urmări pietrele, metalele prețioase (cum ar fi diamantele și aurul), pietrele prețioase, echipamentele, modelele și bunurile din magazinele lor, împreună cu detaliile, prețurile, numele furnizorilor etc.
 • Design interior: firmele de design interior și designerii de interior independenți pot folosi Sortly pentru a-și gestiona design-urile, software-ul, echipamentele, instrumentele și multe altele.

Cum să configurați și să utilizați Sortly

Începeți cu Sortly este ușor în câteva minute, fără a necesita niciun fel de pregătire. Nu va fi nevoie să parcurgeți manuale lungi pentru a-l instala și utiliza.

Accesați site-ul oficial Sortly și înregistrați-vă cu detaliile valide pentru a vă crea un cont. Va necesita numele dvs. complet și adresa de e-mail de serviciu și vă va cere să creați o parolă pe care trebuie să o amintiți în timp ce vă conectați. Sau vă puteți înscrie cu datele de conectare ale contului Google, ceea ce este mai simplu.

  Thunderbolt 3 vs. USB-C: Care este diferența?

Dacă doriți să utilizați aplicația de inventar Sortly pe smartphone-ul dvs. iOS sau Android, o puteți descărca din Apple Store sau Google Play și o puteți instala pe telefon. Apoi, vă puteți conecta folosind detaliile contului și puteți începe să vă gestionați inventarul.

Această platformă ușor de utilizat vă va permite să introduceți inventarul dvs., inclusiv fiecare bun, articole, bunuri, echipamente, unelte, rechizite de birou, materii prime, produse finite, consumabile MRO și mai rapid, împreună cu detaliile acestora, cum ar fi fotografii. , date de expirare, prețuri și multe altele.

Oferirea accesului echipei dvs. la Sortly este, de asemenea, fără efort din platformă pentru a colabora eficient. În plus, le puteți controla permisiunile, puteți configura alerte și puteți genera rapoarte în interfața sa simplă, fără probleme.

Puteți chiar să vă copiați automat datele și să le sincronizați pe cloud și să partajați, să importați și să exportați fișiere PDF și CSV. Si ghici ce? Pentru a face toate acestea, nu vă va cere să aveți abilități la nivel de expert.

Modele de prețuri ale Sortly

Sortly are un model de preț simplu. Oferă patru niveluri de preț:

 • Gratuit: este o versiune gratuită și este cea mai bună pentru startup-uri și persoane fizice.
 • Avansat: costă 29 USD/lună și este cel mai bun pentru întreprinderile mici.
 • Ultra: costă 71 USD/lună și este cel mai bun pentru afaceri în creștere.
 • Enterprise: este cel mai bun pentru organizațiile care necesită control, asistență și securitate suplimentară. Discutați cu ei despre un plan de preț personalizat.

Cele mai bune alternative la Sortly

Deși Sortly oferă un set bun de funcții pentru a urmări și gestiona inventarul dvs., cum ar fi scanarea QR și a codurilor de bare, rapoarte, alerte etc. și vine cu o versiune de încercare gratuită, este posibil să nu fie potrivit pentru orice afacere de acolo. Motivul ar putea fi orice, cum ar fi ușurința de utilizare, raportul calitate-preț, accesibilitatea, etc., în funcție de utilizator.

Deci, dacă căutați alternative Sortly, iată câteva opțiuni.

inFlow

Dacă sunteți în căutarea unui sistem de gestionare a stocurilor all-in-one, puteți lua în considerare inFlow. Vă ajută să urmăriți comenzile și inventarul pentru a obține informații mai bune despre stoc și locația acestuia.

Puteți gestiona totul de pe telefon și puteți primi alerte. De asemenea, oferă scanarea codurilor de bare și puteți utiliza același instrument pentru a ridica, împacheta și muta comenzile. Se poate integra cu peste 95 de instrumente și platforme.

Cin7

Dacă sunteți în căutarea unui instrument pentru gestionarea comenzilor și a stocurilor, încercați Cin7. Vă poate conecta comenzile, produsele, depozitele, locațiile stocurilor, fluxurile de lucru, rapoartele și canalele de vânzare într-o singură soluție automatizată. Acest lucru ajută, de asemenea, la stimularea colaborării în echipă și vă puteți bucura de peste 700 de integrări.

Veeqo

Veeqo este o platformă excelentă pentru afacerile și vânzătorii de comerț electronic. Vă poate conecta toate depozitele, locațiile și canalele de comerț electronic pentru a oferi un sistem unificat pentru a accesa totul cu ușurință.

Caracteristicile sale includ multiple platforme de transport încorporate precum DHL, DPD, Royal Mail, control și urmărire avansată a inventarului, prognoză dinamică, fluxuri de lucru automatizate, rapoarte și peste 21 de integrări directe.

Concluzie

Gestionarea și urmărirea inventarului și a activelor este importantă dacă conduceți o afacere, în principal dacă aparțineți comerțului electronic, producției sau oricărei alte companii orientate spre produse.

Folosirea unui software de gestionare a stocurilor precum Sortly vă va ajuta să gestionați fiecare articol din inventarul dvs., astfel încât să aveți cantitatea potrivită de stoc în depozite și să puteți lua deciziile de afaceri corecte.

x