Face ID nu funcționează după înlocuirea ecranului

Dispozitivele Apple sunt scumpe. Garanția lor este scumpă, iar reparațiile lor sunt scumpe. De-a lungul anilor, iPhone-ul a devenit din ce în ce mai puțin „reparabil”. iFixit a înregistrat în mod constant un punctaj scăzut al dispozitivului în ceea ce privește remedierea și Apple chiar nu-i pasă să rezolve problema. Apple preferă să-și repare propriile dispozitive și va încerca să penalizeze utilizatorii pentru că au făcut reparații de la terți.

Face ID nu funcționează după înlocuirea ecranului

Ecranele iPhone sunt destul de dure și ar trebui să utilizați întotdeauna o protecție de ecran pe telefon. Protectiile de ecran au devenit mult mai rezistente, iar un protector bun va salva ecranul. Acestea fiind spuse, se întâmplă accidente și este posibil să sfârșiți prin a vă sparge sau sparge ecranul.

Remediați Face ID care nu funcționează după înlocuirea ecranului

Dacă ți-a fost înlocuit ecranul și înlocuirea a fost făcută de un serviciu de reparații terță parte, Face ID a fost blocat pe dispozitiv. Aceasta nu este o problemă cu lucrările de reparație care au fost făcute. Acesta este un „verificare” pe care Apple l-a pus pe repararea ecranului.

Potrivit iFixit, aceasta nu este o verificare software. Este legat de hardware. Există un proces obositor care presupune fixarea senzorilor pe dispozitiv după ce ecranul a fost înlocuit. Dacă totul se aliniază așa cum ar trebui, Face ID va începe să funcționeze din nou. Singura problemă este că acest tip de proces nu este ușor de urmat de către un atelier de reparații autorizat. iFixit are ani de experiență și mai multă expertiză decât majoritatea atelierelor de reparații tehnice și este capabil să o facă, dar pentru mulți utilizatori, abilitățile necesare pentru a remedia problema poate să nu fie disponibilă.

  Cum să schimbi numărul de telefon pe contul Samsung

Apple a confirmat acum că nu va mai bloca Face ID pe telefoanele cărora le-a fost înlocuit ecranul cu un serviciu de reparații terță parte. Această remediere va fi o remediere software. O actualizare iOS va elimina restricția, dar nu este clar când va fi lansată actualizarea. Puteți trăi cu Face ID dezactivat până când actualizarea a fost lansată sau puteți încerca să o reparați conform procesului detaliat de iFixit. Nu se mai poate face nimic altceva.

Concluzie

Apple obișnuia să încetinească iPhone-urile mai vechi cu fiecare nouă actualizare iOS și a încetat să mai facă acest lucru până când au fost luate măsuri legale. Autoritățile de reglementare din UE promovează dreptul la reparație ca drept de bază al consumatorilor. Nu a început încă legislația pentru iPhone-uri, dar dacă o va face, Apple ar putea fi nevoit să regândească modul în care își produce dispozitivele. Poate că Apple i-ar convine să creeze un dispozitiv imposibil de reparat, mai degrabă decât să aibă piese de schimb disponibile pentru iPhone-ul său, dar totul depinde de legislația la care se supune și de ce lacune îi oferă producătorului telefonului.