Este uTorrent sigur?

uTorrent este unul dintre cele mai populare site-uri de torrenting din lume, dar s-ar putea să vă întrebați dacă este complet sigur. Software-ul uTorrent este considerat a fi sigur și fără programe malware periculoase. Riscul asociat cu utilizarea uTorrent derivă din descărcarea de torrente periculoase din surse necunoscute, mai degrabă decât din software-ul propriu-zis.

Asa de este sigur uTorrent? Următorul articol va intra în mai multe detalii cu privire la siguranța utilizării uTorrent și la modul în care vă puteți maximiza experiența atunci când utilizați software-ul.

Preocupările privind siguranța uTorrent

uTorrent a făcut titluri în 2015, când rapoartele sugerau că software-ul pentru minerit Bitcoin a fost instalat automat pe dispozitivele utilizatorilor nebănuiți. S-a dovedit că aceasta nu a fost o problemă larg răspândită și a fost rezolvată atunci când uTorrent a scăpat de malware în versiunile viitoare.

O altă îngrijorare a fost ridicată în 2014, când Google Chrome a semnalat uTorrent ca malware, în ciuda faptului că nu a fost detectat nimic de scanerele de viruși. Acest lucru a fost remediat ulterior și, după toate probabilitățile, nu a avut nimic de-a face cu software-ul în sine. Adware și ransomware pot fi uneori combinate cu alți clienți torrent și creează un risc la instalarea software-ului.

Siguranță uTorrent

Răspunsul simplu este că uTorrent ca software este, de fapt, sigur. Problemele de siguranță apar din descărcarea fișierelor nesigure împotriva cărora niciun client torrent nu vă poate proteja. Pentru a fi mai sigur atunci când utilizați un client torrent, merită să vă criptați traficul folosind un VPN.

  Cum să combinați căile de mișcare în Microsoft PowerPoint

uTorrent a lansat o varietate de versiuni diferite, unele considerate a fi mai stabile decât altele. Versiunea mai nouă are mult mai multe funcții decât cele anterioare, așa că depinde de dvs. să cântăriți ceea ce considerați a fi cel mai important.

Pentru mulți, versiunea uTorrent 2.2.1 este cea mai populară, deoarece nu are adware excesiv și bifează toate casetele potrivite. Linkurile de descărcare pentru versiunile uTorrent vechi precum aceasta sunt încă disponibile.

Utilizarea uTorrent în mod anonim

Se recomandă ca descărcările torrentului dvs. să fie efectuate anonim. Utilizarea unui serviciu VPN sau a unui serviciu proxy vă va permite să descărcați torrente fără a fi monitorizat sau urmărit. Puteți găsi instrucțiuni pas cu pas despre cum să faceți acest lucru online. Serviciile VPN sunt o modalitate excelentă de a vă crește singura siguranță prin criptarea datelor și merită luate în considerare.

Eliminarea reclamelor din uTorrent

Mulți oameni consideră că reclamele din uTorrent sunt iritante și ar dori să fie eliminate. Din fericire, este posibil să eliminați aceste reclame prin ajustarea unora dintre setările avansate găsite în software-ul uTorrent. Mergeți la meniul de preferințe unde veți găsi opțiuni care vă vor ajuta să dezactivați reclamele găsite în software.

Aceasta este o opțiune încorporată, așa că nu trebuie să vă faceți griji cu privire la legitimitatea sau siguranța efectuării acestei acțiuni. Poate fi dificil de găsit, deoarece este bine ascuns, dar odată ce îl găsiți, dezactivarea reclamelor vă va îmbunătăți experiența uTorrent în continuare.

Concluzia

uTorrent a fost descărcat de peste 100 de milioane de oameni din întreaga lume. Este cel mai popular client torrent la o distanță semnificativă și este cât se poate de sigur. Oferă o experiență de înaltă calitate, fără reclame, care ar trebui să fie luate în considerare dacă sunteți în căutarea unui serviciu similar.

  Cum să vă ștergeți contul Amazon

Cel mai mare risc asociat cu uTorrent este descărcarea de fișiere nesigure. Acesta este un risc cu care se confruntă toți clienții torrent și nu este exclusiv pentru uTorrent. Există pași pe care îi puteți lua pentru a vă proteja de descărcarea de programe malware pe computer, care pot evita acest risc. În ceea ce privește clienții torrent, veți fi greu să găsiți un software mai bun decât uTorrent pentru a se potrivi nevoilor dvs. de descărcare, așa că merită absolut luat în considerare.