Eroare de identificator de fișier nevalid în timpul operațiunilor de ștergere, redenumire, copiere etc.

Eroare de identificator de fișier nevalid în timpul operațiunilor de ștergere, redenumire, copiere etc.

Introducere

Eroarea „Identificator de fișier nevalid” apare de obicei atunci când încercați să efectuați operațiuni de fișier, cum ar fi ștergerea, redenumirea sau copierea, și sistemul nu poate localiza sau identifica corect fișierul în cauză. Această eroare poate fi frustrantă, deoarece vă împiedică să gestionați fișierele așa cum doriți. În acest articol, vom explora cauzele acestei erori și vom oferi soluții pentru a o rezolva cu succes.

Cauzele erorii „Identificator de fișier nevalid”

Există mai multe motive pentru care puteți primi eroarea „Identificator de fișier nevalid”:

1. Fișierul a fost mutat sau șters

Dacă fișierul pe care încercați să îl accesați a fost mutat recent sau șters, sistemul nu îl va mai putea localiza și va returna această eroare.

2. Permisiuni insuficiente

Este posibil să nu aveți permisiunile necesare pentru a efectua operațiunea dorită asupra fișierului. Asigurați-vă că aveți permisiunile corespunzătoare de citire, scriere și execuție.

3. Corupția fișierului

Dacă fișierul în cauză este corupt, sistemul poate avea dificultăți în a-l identifica sau a-l accesa corect, ducând la eroarea „Identificator de fișier nevalid”.

  Cum se înregistrează ecranul pe iPhone?

4. Probleme cu hard disk-ul

Problemele fizice cu hard disk-ul, cum ar fi sectoarele defecte, pot provoca erori la accesarea sau gestionarea fișierelor, inclusiv eroarea „Identificator de fișier nevalid”.

5. Viruși sau malware

Unele tipuri de viruși sau malware pot corupe fișiere sau pot interfera cu sistemul de fișiere, provocând această eroare.

Soluții pentru a remedia eroarea „Identificator de fișier nevalid”

Există mai multe soluții pe care le puteți încerca pentru a rezolva eroarea „Identificator de fișier nevalid”:

1. Verificați locația fișierului

Asigurați-vă că fișierul pe care încercați să îl accesați se află încă în locația sa inițială. Dacă a fost mutat sau șters, găsiți noua locație sau restaurați fișierul dintr-o copie de rezervă.

2. Acordați permisiuni corespunzătoare

Verificați permisiunile de fișier și asigurați-vă că aveți permisiunile necesare pentru a efectua operațiunea dorită. Puteți modifica permisiunile făcând clic dreapta pe fișier și selectând „Proprietăți” > „Securitate”.

3. Scanează fișierul pentru corupție

Folosiți un program antivirus sau un instrument de reparare a fișierelor pentru a scana fișierul cu erori. Dacă se găsesc sectoare corupte sau alte Probleme, încercați să reparați fișierul utilizând instrumentul.

4. Verificați hard disk-ul pentru erori

Rulați o verificare a erorilor pe hard disk pentru a identifica și repara sectoarele defecte sau alte probleme care pot cauza erori de fișier. Puteți face acest lucru deschizând File Explorer, făcând clic dreapta pe unitatea dorită și selectând „Proprietăți” > „Instrumente” > „Verificare erori”.

5. Efectuați o scanare antivirus

Rulați o scanare antivirus completă pentru a detecta și elimina orice viruși sau malware care ar putea interfera cu sistemul de fișiere.

6. Reporniți computerul

O repornire simplă a computerului poate rezolva uneori erori temporare care împiedică accesarea fișierelor.

  11 moduri de a vă recupera din problemele de livrare a e-mailului

7. Actualizați driverele de dispozitiv

Asigurați-vă că driverele de dispozitiv, în special driverele de stocare, sunt actualizate la cea mai recentă versiune. Driverele învechite pot provoca probleme de compatibilitate și erori de acces la fișiere.

8. Rulați instrumentul de verificare a sistemului de fișiere (SFC)

Instrumentul SFC (System File Checker) este un utilitar încorporat în Windows care poate scana și repara fișierele de sistem corupte, inclusiv fișierele legate de sistemul de fișiere. Pentru a rula SFC, deschideți Command Prompt ca administrator și tastați următoarea comandă:


sfc /scannow

Concluzie

Eroarea „Identificator de fișier nevalid” poate fi o provocare, dar poate fi remediată cu succes prin identificarea cauzei principale și aplicarea soluțiilor adecvate. Dacă întâmpinați în mod persistent această eroare chiar și după aplicarea soluțiilor de mai sus, luați în considerare contactarea unui tehnician calificat sau departamentul de asistență pentru asistență suplimentară.

Întrebări frecvente

1. Ce cauzează eroarea „Identificator de fișier nevalid”?
– Fișier mutat sau șters, permisiuni insuficiente, corupție de fișier, probleme cu hard disk-ul sau viruși/malware.

2. Cum pot verifica locația fișierului?
– Verificați locația inițială a fișierului sau căutați-l prin File Explorer.

3. Cum pot acorda permisiuni corespunzătoare?
– Faceți clic dreapta pe fișier, selectați „Proprietăți” > „Securitate” și ajustați permisiunile în funcție de nevoile dvs.

4. Cum pot scana un fișier pentru corupție?
– Utilizați un program antivirus sau un instrument de reparare a fișierelor pentru a scana fișierul și a repara eventualele daune.

5. Cum pot verifica hard disk-ul pentru erori?
– Deschideți File Explorer, faceți clic dreapta pe unitatea dorită și selectați „Proprietăți” > „Instrumente” > „Verificare erori”.

  Cum funcționează scanarea amprentei în ecran?

6. Cum pot efectua o scanare antivirus?
– Folosiți un program antivirus de încredere pentru a scana întregul sistem și a detecta și elimina virușii/malware.

7. Cum pot rula instrumentul SFC (System File Checker)?
– Deschideți Command Prompt ca administrator și tastați „sfc /scannow”.

8. Ce ar trebui să fac dacă eroarea persistă?
– Contactați un tehnician calificat sau departamentul de asistență pentru asistență suplimentară.