De ce sunt atât de importante obiectivele camerelor bune?

Lentilele camerei sunt mai importante decât camera la care sunt atașate, cel puțin în majoritatea situațiilor. Un DSLR entry level cu un obiectiv grozav va face fotografii grozave, în timp ce o cameră profesională de 10.000 USD cu un obiectiv groaznic va face fotografii groaznice. Iata de ce.

Camerele sunt chiar foarte bune

Un mare motiv pentru care camerele nu mai contează atât de mult este că chiar și modelele entry-level sunt excelente. Gândiți-vă cât de mult s-a îmbunătățit camera din smartphone-ul dvs. în ultimul deceniu. Cu senzorul mult mai mare din DSLR-urile și camerele fără oglindă, diferența este și mai clară.

Iată o fotografie pe care am făcut-o folosind Canonul meu entry-level (și vechi de cinci ani) 650D cu un obiectiv de 50 mm f/1.8.

Și iată o fotografie cu Canonul meu profesionist, mai nou, 5D III, folosind același obiectiv.

Când fotografiați cu lumină bună și afișați fotografiile online, nu există o mare diferență de calitate între imaginile produse de ambele camere. Există și alte avantaje pentru camerele mai scumpe, dar calitatea pură a imaginii nu mai este cea mai mare.

Ceea ce se pune în calea Luminii contează

Așadar, să ajungem la cheia: orice se intervine între scena pe care o fotografiați și senzorul camerei dvs. afectează calitatea imaginii. Este ușor să testați acest lucru singur: trebuie doar să faceți o fotografie prin orice fereastră. Deși puteți vedea clar prin ea, calitatea fotografiei pe care o faceți va fi grav afectată.

  9 cele mai bune alternative AliExpress pentru afacerea dvs. de dropshipping

Uită-te la fotografia pe care am făcut-o dintr-un avion. Este o fotografie în regulă, dar este ușor de văzut cum geamurile suplimentare de sticlă fac totul să pară puțin neclar.

Fiecare lentilă este alcătuită din mai multe elemente de lentilă diferite. Fiecare element afectează lumina pe măsură ce trece. Cu lentile scumpe, producătorii fac tot posibilul pentru a folosi tehnici și materiale de cea mai înaltă calitate pentru a minimiza orice aberație cromatică, distorsiune sau vignetare din modul în care elementele interacționează cu lumina pe măsură ce trece prin aceasta. De asemenea, lentilele scumpe tind să fie mai clare pe întreaga imagine din același motiv. Cu lentile mai ieftine, producătorii nu își permit să investească la fel de mulți bani în materiale sau cercetare. Ei încearcă să facă tot posibilul, dar trebuie făcute compromisuri, iar calitatea imaginii este unul dintre lucrurile care suferă.

Acum, să nu mă înțelegeți greșit, există lentile grozave, la prețuri rezonabile, consultați articolele noastre despre lentile bune pentru camerele Canon și Nikon, dar costă totuși între 150 și 600 USD. Orice mai ieftin este cel mai probabil prost făcut și are un efect grav asupra calității imaginilor tale.

Lentilele controlează ceea ce poți fotografia

Camera ta este doar o cărămidă stupidă, care captează imagini. Fără obiectiv, tot ce vei putea face este să faci selfie-uri ca acesta:

Sunt atât de sexy.

Diferitele obiective pe care le aveți sunt cele care vă permit să fotografiați diferite situații și subiecte. Dacă doriți să fotografiați noaptea, veți avea nevoie de ceva cu o diafragmă largă. Pentru sport sau fotografia cu animale sălbatice, un teleobiectiv este ideal. Cele mai bune portrete și cele mai bune peisaje folosesc lentile total diferite.

  Cum să căutați numărul de telefon Google Voice

Deși este posibil să înregistrați diferite subiecte fără obiectivul „potrivit” — filmez o mulțime de lucruri sportive cu un obiectiv cu unghi larg —, îți îngreunează viața. Alegerea obiectivului cu lungimea focală potrivită pentru subiectul dvs. este o parte importantă a fotografiei.

Lentilele Ultima

Camerele foto depășesc o dată la câțiva ani. Noi evoluții, noi tehnologii și așa mai departe. Lentilele, însă, sunt actualizate mult mai rar. Dacă aveți grijă de lentilele dvs., acestea vor rezista prin mai multe corpuri diferite, atâta timp cât sunt compatibile, motiv pentru care vă recomandăm să vă gândiți cu atenție la cumpărarea de lentile specifice senzorului de decupare.

Cumpărarea de lentile bune este o investiție. Este mult mai bine să cheltuiești 500 de dolari pe o cameră și 1000 de dolari pe obiective bune decât invers. Acestea au mai mult efect asupra calității imaginii, determină ce puteți fotografia și vor dura mult mai mult.