De ce fotografiile arată diferit când le imprimez?

Dacă ați încercat vreodată să imprimați fotografii de pe computer, există șanse mari să fi fost surprins – dacă nu, dezamăgit – de modul în care au apărut. Să vedem unde ați putea greși și de ce fotografiile arată adesea diferit atunci când le imprimați.

Ce fotografii imprimați?

Primul loc în care ați putea greși este chiar cu fotografiile pe care încercați să le imprimați. Pentru a obține rezultate bune, trebuie să utilizați fișiere originale de înaltă rezoluție. Fotografiile care vin direct de pe smartphone-ul dvs. sunt bune, dar versiunile pe care le-ați încărcat pe Facebook sau Instagram nu sunt – site-urile de socializare comprimă și reduc imaginile în mod agresiv.

În testul meu în care am încărcat un fișier de înaltă rezoluție, 2,7 MB, 5166 × 3444 pixeli pe Facebook și apoi l-am salvat din Timeline, am ajuns cu un fișier de 74 kb, 960 × 640 pixeli. Fișierul are doar 2,7% din datele originale ale imaginii. Abia arată bine pe ecranul meu, așa că nu are cum să arate bine imprimat. Sau cel puțin, imprimate la orice dimensiune mai mare de 3” pe 2”.

Dacă doriți să imprimați o fotografie în care cineva v-a etichetat pe rețelele de socializare, cel mai bun pariu este să contactați ei și să-i cereți să vă trimită originalul de înaltă rezoluție. Dacă ați făcut fotografia, obțineți originalul de pe telefon sau de pe cameră și imprimați-l, nu versiunea pe care ați încărcat-o pe Facebook. Este singura modalitate de a obține o imprimare bună.

  [Explained] Cum se implementează Switch-Case în Python

Cât de luminos este ecranul tău?

O problemă cu adevărat obișnuită cu imaginile tipărite este că, în comparație cu fotografia de pe ecran, ele arată cu adevărat monotone și întunecate. Acest lucru se datorează faptului că ecranele și imaginile imprimate sunt lucruri fundamental diferite: un ecran afișează imagini prin emiterea directă de lumină, în timp ce o imprimare reflectă lumina ambientală.

Deoarece un ecran este el însuși o sursă de lumină, imaginile arată aproape întotdeauna mult mai luminoase, cu culori mai vii pe ecran decât atunci când sunt imprimate. Majoritatea oamenilor au luminozitatea și saturația crescute mult prea mult. Trebuie să rețineți că ecranul dvs. afișează doar datele de imagine subiacente: dacă ecranul dvs. este luminos, aceasta face ca imaginea să pară strălucitoare, dar nu înseamnă neapărat că imaginea este strălucitoare în fișierul original.

Convertirea a ceea ce vedeți pe ecran într-o imprimare este una dintre marile provocări ale imprimării foto de înaltă calitate. Este nevoie de timp și de a învăța din greșelile tale pentru a deveni bun. Încă sunt îngrozitor la asta. Câteva lucruri pe care le puteți face sunt:

Calibrați monitorul pentru culori mai precise.
Reduceți luminozitatea ecranului.
Utilizați histograma în timp ce editați pentru a vă face o idee mai bună cum sunt umbrele și luminile dvs.

Cum este configurarea imprimantei dvs.?

Chiar dacă ați configurat totul perfect pe computer, dacă imprimanta dvs. nu este la înălțime, tot nu veți obține printuri grozave. Majoritatea imprimantelor standard cu jet de cerneală sau laser nu sunt concepute pentru a imprima fotografii de înaltă calitate. Sunt în regulă dacă doriți să imprimați niște diapozitive Powerpoint, dar nu dacă doriți ceva pe care să îl puteți pune pe perete.

  Cele mai bune 7 alternative gratuite la Microsoft Office 365 pentru Mac-ul tău

Primul pas este să obțineți o imprimantă care să fie de fapt la înălțime. Site-ul nostru soră ReviewGeek are o rezumat grozav de imprimante foto pentru orice buget. În continuare, veți avea nevoie de hârtie foto de înaltă calitate – face diferența. Pasul final este să vă asigurați că imprimanta dvs. este configurată corect cu driverele și profilele de culoare potrivite.

Dacă toate acestea sună puțin, atunci vă puteți imprima fotografiile profesional, pe care le vom analiza în continuare.

Cine face tipărirea?

Imprimarea „profesională” este o categorie destul de mare și parcurge o gamă de la teribil la incredibil. La capătul de jos, aveți magazine proaste care vor tipări orice fișier pe care le înmânați pentru câțiva dolari. La vârf, ai maeștri meșteri care vor imprima, vor încadra și vor monta o panoramă de cinci picioare pentru câteva sute de dolari. După cum am spus, gama este largă.

Dacă ți-ai imprimat fotografiile de către cineva la capătul inferior al gamei sau utilizând o mașină de farmacie, atunci este normal să te aștepți ca imprimările să revină puțin. Lucrul de făcut este să vă uitați la imprimări, să evaluați ce este în neregulă cu ele, apoi să faceți modificări la fișierele originale și să le imprimați din nou. Dacă fotografiile sunt prea întunecate, măriți luminozitatea. Dacă arată galben, remediați balansul de alb. Continuați să faceți asta până când obțineți fotografii care arată așa cum doriți. S-ar putea să dureze câteva încercări, dar, din moment ce este ieftin, nu vei sparge banca.

Pe de altă parte, dacă mergi cu o tipografie de ultimă generație, doar vorbește cu ei; ei sunt experții. Cereți-le să vă revizuiască fișierul și să facă o imprimare de test mai mică. În mod normal, vor fi mai mult decât bucuroși să ajute.

  Cum va economisi procesorul și bateria „Înghețarea filelor” din Chrome

Cea mai bună cale de mijloc este să mergi la un magazin de aparate foto care tipărește și fotografii. Personalul va fi informat și va fi bucuros să ajute sau să ofere sfaturi.

Cum să obțineți printuri mai bune

Așadar, acestea sunt câteva dintre modalitățile comune în care procesul de imprimare se defectează și nu vă oferă rezultatele dorite. Pentru a evita toate capcanele:

Utilizați fișiere originale de înaltă calitate.
Asigurați-vă că monitorul nu este prea luminos sau prea saturat.
Dacă vorbești serios, calibrează-ți monitorul.
Editați-vă imaginile folosind histograma.
Ia o imprimantă bună sau folosește un profesionist.
Testați printuri și apoi remediați orice problemă.