03/02/2024

Cum se scrie literele cu susul în jos

Internetul nu urmează un format; nu există nicio convenție pentru ce font să utilizați, dimensiunea titlurilor sau câte titluri ar trebui să fie prezente pe un site web. Majoritatea site-urilor web vor urma un design coerent, dar fiecare site este diferit de celălalt. Cu forumuri și grupuri de chat/aplicații, scrierea coerentă iese mai mult sau mai puțin pe fereastră și adesea dai peste text stilizat.

Scrieți litere cu susul în jos

Ați văzut text îngroșat, text subliniat, text cu caractere cursive și text care a fost tăiat sau barat. Există și text invers. Spre deosebire de textul aldin, subliniat, cursiv sau bătut, care transmite sens atunci când este într-un document sau într-un mesaj, literele inversate sunt doar pentru distracție. Iată cum le poți scrie.

1. Folosiți caractere Unicode

Toate caracterele pe care le introduceți sunt asociate cu un cod de caractere Unicode. Cu alfabetul, aveți taste dedicate pe tastatură, astfel încât tastarea să fie mai ușoară, dar pentru caractere obscure, cum ar fi simbolul mărcii comerciale sau simbolul dreptului de autor, poate fi necesar să codificați codurile de caractere. Același lucru este valabil și pentru textul în sus.

Din punct de vedere tehnic, nu există caractere alfabetice superioare pe care le puteți introduce, așa că ceea ce veți căuta în schimb este codul caracterelor Unicode pentru un caracter care arată ca un alfabet invers. Dacă doriți să tastați un a cu susul în jos, veți folosi:

ɐ: U+0250

Puteți căuta caracterul unicode pentru orice literă în sus Convertor Unicode invers. Odată ce știți ce caracter să utilizați, puteți căuta codul caracterului acestuia.

  Cum să rulați scripturi bash folosind Python?

2. Folosiți instrumente de generare automată

Tastarea manuală a literelor în sus folosind caractere unicode este plictisitoare. Dacă trebuie să faceți un comentariu rapid și inteligent în text invers, este mai bine să utilizați un instrument de generare automată pentru job.

Viziteaza Instrumentul de text cu susul în jos.
Introduceți textul.
Lăsați casetele de selectare cu efect invers și cu susul în jos activate.
Copiați textul și lipiți-l.

¡¡ssɐd ʇou llɐɥs no⅄

Concluzie

Instrumentul de generare automată funcționează pe același principiu, adică a folosit coduri de caractere Unicode. Caracterele pe care le vedeți nu sunt răsturnate peste litere. Sunt caractere diferite (uitați-vă mai atent la litera L din exemplu și veți vedea la ce ne referim. Litera este în direcția greșită. Puteți încerca alte instrumente de generare de text cu susul în jos și s-ar putea să găsească mai bine caractere, dar toate vor funcționa în general pe același principiu. Nu veți putea „căuta” acest text folosind alfabetele convenționale de pe tastatură. Vă sfătuim cu tărie să nu folosiți textul invers într-un document profesional/academic.

x