Cum se închide ecranul unui laptop

Ecranul unui laptop nu are un buton de „oprire”, așa cum are un monitor. Ecranul dvs. va dormi dacă sistemul rămâne inactiv pentru o perioadă lungă de timp, dar acest lucru se întâmplă după ce sistemul de operare a intrat în starea de repaus. Nu puteți opri manual ecranul unui laptop. Pentru a face acest lucru, veți avea nevoie de o aplicație terță parte.

opriți ecranul

Opriți ecranul laptopului

Dacă doriți să opriți ecranul laptopului pur și simplu pentru că este conectat la un monitor extern, puteți schimba modul de proiecție numai pe ecranul extern. Ecranul laptopului nu va afișa nimic și va deveni negru, dar va rămâne aprins.

Pentru a schimba modul de proiecție,

Atingeți comanda rapidă de la tastatură Win+P.
Selectați Al doilea ecran numai din panoul care se deschide.

Dacă sunteți sigur că doriți să opriți ecranul, încercați una dintre aplicațiile pe care le-am enumerat mai jos. Ar trebui să știți că ambele aplicații pe care le-am enumerat vor opri toate monitoarele care sunt conectate la un sistem. Aceasta înseamnă că, dacă aveți un monitor extern conectat la laptop, aplicațiile îl vor opri atunci când opresc ecranul laptopului.

1. Opriți monitorul

Aplicația Opriți monitorul are un nume care se explică de la sine. Este o aplicație destul de bogată în funcții, care oferă tot felul de instrumente de gestionare a energiei pentru sistem.

Descarca și instalați Opriți monitorul.
Faceți clic în câmpul „Tasta rapidă pentru a opri monitorul”.
Introduceți combinația de taste pe care doriți să o utilizați pentru a opri monitorul/ecranul.
Faceți clic pe Salvare.
Utilizați combinația de taste și ecranul se va opri.
Pentru a reporni ecranul, faceți clic cu un buton al mouse-ului sau apăsați o tastă de pe tastatură.

  Cum să vă amintiți unde ați parcat folosind Asistentul Google

2. BlackTop

BlackTop este o aplicație veche, care nu mai este în curs de dezvoltare, care poate opri ecranul.

Descărcați BlackTop de pe Softpedia.
Rulați aplicația.
Atingeți comanda rapidă de la tastatură Ctrl+Alt+B.
Ecranul se va opri.

Folosind scripturi

Există câteva scripturi pe care le puteți folosi pentru a opri ecranul. Funcționează, dar provoacă alte probleme, de exemplu, ecranul poate să nu pornească sau sistemul poate fi forțat în modul hibernare. Dacă alegeți să utilizați un script pe care l-ați găsit online, utilizați-l cu precauție.

Concluzie

Aplicațiile vor funcționa chiar dacă redați muzică sau Netflix. Ecranul dvs. se va opri. Muzica/media se poate opri. Depinde de aplicația pe care o utilizați pentru a reda conținut media. În această notă, dacă aveți o aplicație care împiedică sau blochează somnul pe sistemul dvs., aceasta poate interfera cu una dintre aceste aplicații. Asigurați-vă că renunțați înainte de a opri ecranul.