12/05/2022

Cum se creează o partiție de disc în Windows? 9 software puternic pentru a vă supraîncărca unitățile

Imaginați-vă frigiderul fără rafturi. Hopa! Același lucru se poate întâmpla cu un hard disk fără nicio partiție.

Totul pe un singur volum gigant; este ca un mod al unui copil mic de a depozita lucrurile. Partiția de disc este necesară pentru utilizarea eficientă a hard diskului.

Și lucrurile ar putea merge prost în orice moment. Poate fi corupt, eliminându-ți toate datele, aplicațiile instalate și tot ce este stocat cu el.

Deci, cel mai bine este să partiți corect hard diskul. Devine ușor să segregați conținutul, iar o unitate partiționată permite o recuperare ușoară dacă ceva nu merge bine.

Ce este Partiția de disc?

De obicei, computerele Windows livrate din fabrică vin cu doar trei partiții.

Partiția care găzduiește sistemul de operare (OS) primește litera C, numind-o C Drive. Și alte două partiții mici – sistem rezervat și pentru recuperare.

Pentru a o împărți în continuare, trebuie să faceți partiția discului, manual sau cu un utilitar.

Deci, partiția discului este un proces simplu de împărțire a hard disk-ului în volume de o anumită dimensiune.

Fiecărei partiții i se atribuie apoi o literă în cadrul sistemului de operare. De exemplu, Windows își numește partițiile unitatea C (C:), unitatea D (D:), unitatea E (E:) și așa mai departe.

Scopul principal al partiției discului este să direcționeze Windows (sau orice sistem de operare) către o locație pentru instalarea sistemului.

În plus, trebuie să partiționați hard disk-ul dacă doriți să instalați mai multe sisteme de operare în el. În plus, partiționarea ajută la procesul de backup. Puteți face copii de rezervă numai pentru fișierele necesare, lăsând deoparte aplicațiile și sistemul.

Celălalt avantaj al partiționării hard disk-ului este că, dacă vreodată trebuie să reinstalați sau să resetați sistemul de operare, veți pierde doar datele din partiția care are sistemul de operare în ea. Datele de pe alte partiții vor fi neatinse în majoritatea cazurilor.

În primul rând, să verificăm modul tradițional de a face acest lucru.

Cum să partiți manual în Windows 11

Pasul 1

Deschideți consola Computer Management apăsând tasta Windows + R. Apoi tastați compmgmt.msc și apăsați Enter sau faceți clic pe OK.

Pasul 2

Apoi, faceți clic pe Gestionare disc din dreapta. Apoi, faceți clic dreapta pe partiția (cea cu spațiu suplimentar) pentru a micșora și selectați Reducerea volumului din meniul drop-down.

Pasul 3

Fereastra pop-up ulterioară va afișa spațiul maxim disponibil pentru micșorare. Puteți introduce capacitatea dorită pentru noul volum. Apoi apăsați pe Shrink. De exemplu, am introdus 102400 MB (100 GB) pentru a se micșora.

  Cum să configurați accesul la e-mail și la calendar iCloud pe Windows 10

Pasul 4

Acum spațiul redus va fi afișat ca volum nealocat. După aceea, trebuie să creăm o partiție din acest spațiu liber. Deci, faceți clic dreapta pe spațiul nealocat și faceți clic pe Nou volum simplu. Ulterior, introduceți capacitatea dorită pentru partiția de făcut. Faceți clic pe Următorul.

Pasul 5

Puteți atribui o literă de unitate noii partiții. În plus, puteți modifica câteva atribute pentru noul volum. Dacă sunteți un utilizator obișnuit, lăsați acele opțiuni așa cum sunt, sunt în regulă. Cu toate acestea, puteți introduce orice în fila Etichetă volum. Faceți clic pe Următorul.

Pasul 6

În cele din urmă, faceți clic pe Terminare în ecranul următor. Veți putea vedea noul volum.

Deși acest proces este ușor, software-ul dedicat oferă mult mai multe funcționalități decât utilitarul implicit de gestionare a discurilor Windows. De exemplu, nu există o modalitate cu un singur clic de a anula o operație de partiție.

Deci, haideți să verificăm câteva programe de gestionare a discurilor pentru o partiție eficientă și sigură a hard diskului.

ACRONIS Disk Director

Director de disc Acronis este un utilitar multifuncțional de gestionare a discurilor. Are o mulțime de funcții pentru a te ajuta să treci peste orice zi proastă.

Caracteristici

În afară de formatul obișnuit, ștergerea, micșorarea și extinderea, Disk Director are opțiuni de clonare a discului și de recuperare a volumului.

Clonarea discului – după cum probabil ați ghicit – este o modalitate de a vă copia întregul hard disk într-o unitate separată. În mod similar, recuperarea volumului este capabilă să recupereze partițiile (pierdute sau șterse) chiar dacă Windows nu reușește să pornească.

De asemenea, poate converti discuri din de la bază la dinamică.

Pe lângă optimizarea automată a spațiului pe hard disk, puteți combina spațiul rămas de la până la 32 de discuri fizice într-un singur volum logic.

Începe de la 49,99 USD. Se poate încerca Acronis disk director timp de până la 30 de zile gratuit.

Asistent de partiție AOMEI

Asistent de partiție AOMEI este un software puternic de partiție a discului.

Caracteristici

Similar cu Disk Director, acest utilitar de gestionare a discurilor poate îndeplini toate funcțiile implicite de partiție a discului și apoi unele.

Este alimentat cu migrarea sistemului, clonarea discurilor și a partițiilor. În plus, are la îndemână destul de multe opțiuni de conversie. De exemplu, poate converti discul MBR în GPT, partiția NTFS în FAT32, discul de bază în dinamic fără nicio pierdere de date.

În plus, puteți schimba între partițiile primare și cele logice în funcție de nevoie. Are și opțiuni de recuperare a partițiilor.

Planul de 53,96 USD vine cu upgrade-uri pe viață și asistență tehnică. De asemenea, puteți verifica o versiune gratuită a acestui software cu unele funcții limitate. Toate versiunile sale plătite se încadrează într-o schemă de garanție necondiționată de rambursare a banilor pe 90 de zile, așa că o puteți încerca fără riscuri.

  Cum să conectați căștile Bluetooth pe Windows 10

Paragon Hard Disk Manager

Următorul pe lista de software de partiție a discului este Manager de hard disk de Paragon Software.

Caracteristici

Are toate funcțiile de bază ale managementului Windows Disk încorporat.

În plus, este cuplat cu opțiuni avansate de partiție, cum ar fi împărțire/imbinare, conversie logică în primară și invers, conversie MBR/GPT etc.

Dincolo de aceasta, poate ajuta și la migrarea întregului sistem de operare. Aceasta poate copia, de asemenea, partiții individuale sau discuri întregi. De asemenea, puteți automatiza backup-urile cu acest manager de hard disk.

În cele din urmă, poate notifica și prin e-mail despre succesul sau eșecul oricărei operațiuni.

Costă 79,95 USD pentru o licență pentru 3 PC-uri cu unele reduceri disponibile.

EaseUS Partition Master

EaseUS Partition Master este, de asemenea, un produs freemium cu o versiune de încercare gratuită disponibilă cu toate versiunile sale plătite. Similar cu software-ul discutat mai sus, acesta are o mulțime de instrumente pentru gestionarea discurilor.

Caracteristici

Acest instrument este cuplat cu toate caracteristicile pentru a face față nevoilor dvs. zilnice de partiție. Fie că este vorba despre ștergerea, crearea, ștergerea, redimensionarea sau conversia NTFS în FAT32 – versiunea sa gratuită are de toate și multe altele. Doar că poate procesa doar 8TB de stocare pe hard disk, dar este destul de destul pentru un utilizator obișnuit.

Versiunile sale premium nu au limite pentru capacitatea hard diskului. Adăugând la ediția sa gratuită, acestea acceptă recuperarea partițiilor, migrarea sistemului de operare, gestionarea dinamică a discurilor etc.

Prețul său variază de la gratuit la 259 USD pentru ediția server cu upgrade-uri pe viață.

Partition Wizard

Partition Wizard de la MiniTool software-ul este un utilitar complet de gestionare a discurilor. Pe lângă șapte versiuni plătite cu funcții diferite, aceasta are și o versiune gratuită cu bunătăți limitate.

Caracteristici

Pe lângă funcțiile de bază de partiție a discului, acesta are o mulțime de alte caracteristici pentru aproape orice caz.

De exemplu, poate muta partiții necontigue pentru un scop de extensie. Acesta are, de asemenea, o funcție de ștergere a discului/partiției care asigură ștergerea permanentă și șansa de recuperare zero cu orice soluție de recuperare a datelor.

Și este, de asemenea, alimentat cu diverse cazuri de conversie, cum ar fi FAT în NTFS, MBR în GPT etc.

Prețul variază de la 59 USD pe an pentru versiunea pro până la o taxă de 699 USD pe viață pentru versiunea pentru tehnician. Edițiile sale plătite vin cu o garanție de rambursare a banilor de 30 de zile.

Manager activ de partiții

Manager activ de partiții este un program gratuit dezvoltat de LSoft Technologies.

  Cum să deschideți PowerShell într-o locație specifică în Windows 10

Caracteristici

Are toate funcțiile obișnuite pentru gestionarea eficientă a discurilor. Aceasta poate crea, formata sau redimensiona partiții primare și logice.

În plus, este capabil de conversie MBR în GPT și invers. Acest lucru poate, de asemenea, anula orice modificare a partiției, inclusiv crearea, ștergerea și formatarea.

În general, pare scurt pe lista de caracteristici. Cu toate acestea, este gratuit și are toate bunătățile esențiale pentru partiția de bază a discului.

Editor de partiții NIUBI

Editor de partiții NIUBI este un utilitar freemium all-in-one de gestionare a discurilor.

Caracteristici

Este capabil să efectueze toate operațiunile de rutină de gestionare a discurilor, inclusiv redimensionarea, clonarea, crearea și mutarea partițiilor.

NIUBI se mândrește cu operațiuni cu 30-300% mai rapide decât colegii săi, datorită algoritmului său unic de mutare a fișierelor. În ceea ce privește securitatea, poate ascunde sau atribui permisiuni numai pentru citire oricărei partiții.

În special, tehnologia sa de roll-back de 1 secundă este rezervată doar pentru versiunea plătită și pentru alte funcții premium.

Versiunea gratuită are o funcționalitate limitată, iar variantele plătite încep cu 39 USD.

Redimensionare partiție

În afară de aspectul dat, cel IM-Magic Partition Resizer are multe caracteristici la pisicuța sa. Pornind de la reducerea, extinderea, redimensionarea de bază la cele mai avansate, cum ar fi conversia MBR în GPT, aceasta acoperă cea mai mare parte a terenului.

Caracteristici

Cu excepția versiunii sale gratuite, toate celelalte vin cu protecție împotriva derulării înapoi. Deși lipsesc câteva completări interesante, ediția sa gratuită pare suficientă pentru un utilizator de zi cu zi.

GParted

GParted este un instrument open-source de gestionare a partițiilor. Este gratuit și limitat la funcții.

Caracteristici

Poate crea tabele de partiții (MS-DOS și GPT). În plus, poate face sarcini de rutină, inclusiv crearea, copierea, mutarea, redimensionarea etc.

Liniile de închidere 👩‍🏫

Aproape toate produsele de mai sus vin cu o garanție de probă sau de rambursare a banilor. Dar, acestea pot diferi în principal în funcție de experiența generală a utilizatorului. Deci, ar fi de ajutor dacă ați încerca mai întâi programul gratuit pentru a obține gustul inițial înainte de a merge cu versiunile plătite.

Și, în sfârșit, rețineți cerințele de sistem, sistemele de fișiere acceptate, sistemele de operare etc., înainte de a apăsa cumpără.

Ați putea fi, de asemenea, interesat de Cel mai bun software de migrare a datelor pentru Windows.

x