Cum să vizualizați datele EXIF ​​ale imaginii

Majoritatea fotografiilor făcute astăzi sunt făcute pe smartphone-uri. Camera de pe un smartphone captează mai mult decât o imagine atunci când face o fotografie. Camera are acces la numeroșii senzori, date și configurații ale dispozitivului telefonului și multe dintre aceste informații sunt incluse atunci când se face o fotografie. De exemplu, dacă doriți să verificați dacă o fotografie a fost făcută pe un iPhone, puteți verifica în mod normal uitându-vă la datele EXIF ​​ale fotografiei.

date EXIF ​​imagine

Date EXIF ​​imagine

Datele EXIF ​​sunt stocate de toate camerele, nu doar de cele de pe telefoanele noastre. Camerele profesionale vor salva informații despre setările camerei care au fost folosite pentru a face o fotografie, dar camerele telefonului au acces la mai multe informații și, prin urmare, stochează mai multe din acestea ca date EXIF. De exemplu, o fotografie capturată pe un telefon va include probabil coordonatele de longitudine și latitudine pentru locul exact în care a fost capturată fotografia.

Datele EXIF ​​sunt destul de ușor de vizualizat dacă știți cum să le vizualizați. Instrumentele profesionale de gestionare a fotografiilor vă vor permite să priviți tot ce este stocat, în timp ce instrumentele de bază de vizualizare a imaginilor pot afișa doar un mic subset de informații în loc de toate acestea.

  Cum să utilizați aplicația Apple Journal pentru jurnalul personalizat

Vizualizați datele EXIF ​​ale imaginii – Proprietățile fișierului Windows

File Explorer din Windows le permite utilizatorilor să vadă proprietățile unui fișier. Aceasta este o prezentare generală de bază și este posibil să nu arate toate datele care sunt salvate pentru o imagine. Este o modalitate rapidă de a vizualiza datele EXIF ​​ale imaginii.

Deschideți File Explorer.
Navigați la imaginea pentru care doriți să vizualizați datele EXIF.
Faceți clic dreapta pe imagine și selectați Proprietăți din meniul contextual.
Accesați fila Detalii pentru a vedea datele EXIF.

Vizualizați datele EXIF ​​ale imaginii – Windows IrfanView

Dacă doriți să vizualizați fiecare informație salvată în datele EXIF ​​ale unei imagini, aveți nevoie de o aplicație terță parte pe Windows 10.

Descarca și instalați IrfanView (este gratuit).
Deschideți imaginea în IrfanView.
Atingeți tasta E.
Datele EXIF ​​vor fi afișate într-o fereastră nouă.

Vizualizați datele EXIF ​​ale imaginii – previzualizare macOS

macOS vine cu un instrument puternic de gestionare a fotografiilor, dar Finder însuși este capabil să afișeze date EXIF ​​de bază care însoțesc o imagine.

Deschide Finder.
Navigați la imagine și deschideți-o în Previzualizare.
Accesați Instrumente> Afișați inspectorul.
Se va deschide o fereastră cu mai multe file care arată datele EXIF ​​pentru imagine.

Pot fi șterse datele EXIF?

Datele EXIF ​​pot fi șterse. Pentru a șterge datele EXIF, va trebui să instalați o aplicație terță parte pentru lucrare. Există o mulțime de aplicații gratuite atât pentru macOS, cât și pentru Windows, care pot șterge datele EXIF.

Ar trebui să ștergeți datele EXIF?

Datele EXIF ​​pot reprezenta adesea un risc de securitate, de exemplu, dacă încărcați selfie-uri online, acestea pot conține date despre locație. Fotografia vă poate oferi adresa de acasă sau locuri pe care le vizitați frecvent. În mod normal, este o idee bună să ștergeți datele EXIF ​​din fotografiile personale pe care intenționați să le încărcați online. Ștergerea datelor EXIF ​​nu reduce calitatea fotografiei.

  Cum să reîmprospătați automat datele filtrate în Excel când sunt actualizate

Pot fi falsificate datele EXIF?

Datele EXIF ​​pot fi falsificate. Există o mulțime de aplicații care pot edita datele și oricine poate schimba fiecare bit de informații care este stocat pentru o imagine.