08/10/2022

Cum să vizualizați datele EXIF ​​ale imaginii

Majoritatea fotografiilor făcute astăzi sunt făcute pe smartphone-uri. Camera de pe un smartphone captează mai mult decât o imagine atunci când face o fotografie. Camera are acces la numeroșii senzori, date și configurații ale dispozitivului telefonului și multe dintre aceste informații sunt incluse atunci când se face o fotografie. De exemplu, dacă doriți să verificați dacă o fotografie a fost făcută pe un iPhone, puteți verifica în mod normal uitându-vă la datele EXIF ​​ale fotografiei.

Date EXIF ​​imagine

Datele EXIF ​​sunt stocate de toate camerele, nu doar de cele de pe telefoanele noastre. Camerele profesionale vor salva informații despre setările camerei care au fost folosite pentru a face o fotografie, dar camerele telefonului au acces la mai multe informații și, prin urmare, stochează mai multe din acestea ca date EXIF. De exemplu, o fotografie capturată pe un telefon va include probabil coordonatele de longitudine și latitudine pentru locul exact în care a fost capturată fotografia.

Datele EXIF ​​sunt destul de ușor de vizualizat dacă știți cum să le vizualizați. Instrumentele profesionale de gestionare a fotografiilor vă vor permite să priviți tot ce este stocat, în timp ce instrumentele de bază de vizualizare a imaginilor pot afișa doar un mic subset de informații în loc de toate acestea.

Vizualizați datele EXIF ​​ale imaginii – Proprietățile fișierului Windows

File Explorer din Windows le permite utilizatorilor să vadă proprietățile unui fișier. Aceasta este o prezentare generală de bază și este posibil să nu arate toate datele care sunt salvate pentru o imagine. Este o modalitate rapidă de a vizualiza datele EXIF ​​ale imaginii.

  Cum funcționează testele de viteză pe internet? (și cât de precise sunt?)

Deschideți File Explorer.
Navigați la imaginea pentru care doriți să vizualizați datele EXIF.
Faceți clic dreapta pe imagine și selectați Proprietăți din meniul contextual.
Accesați fila Detalii pentru a vedea datele EXIF.

Vizualizați datele EXIF ​​ale imaginii – Windows IrfanView

Dacă doriți să vizualizați fiecare informație salvată în datele EXIF ​​ale unei imagini, aveți nevoie de o aplicație terță parte pe Windows 10.

Descarca și instalați IrfanView (este gratuit).
Deschideți imaginea în IrfanView.
Atingeți tasta E.
Datele EXIF ​​vor fi afișate într-o fereastră nouă.

Vizualizați datele EXIF ​​ale imaginii – previzualizare macOS

macOS vine cu un instrument puternic de gestionare a fotografiilor, dar Finder însuși este capabil să afișeze date EXIF ​​de bază care însoțesc o imagine.

Deschide Finder.
Navigați la imagine și deschideți-o în Previzualizare.
Accesați Instrumente> Afișați inspectorul.
Se va deschide o fereastră cu mai multe file care arată datele EXIF ​​pentru imagine.

Pot fi șterse datele EXIF?

Datele EXIF ​​pot fi șterse. Pentru a șterge datele EXIF, va trebui să instalați o aplicație terță parte pentru lucrare. Există o mulțime de aplicații gratuite atât pentru macOS, cât și pentru Windows, care pot șterge datele EXIF.

Ar trebui să ștergeți datele EXIF?

Datele EXIF ​​pot reprezenta adesea un risc de securitate, de exemplu, dacă încărcați selfie-uri online, acestea pot conține date despre locație. Fotografia vă poate oferi adresa de acasă sau locuri pe care le vizitați frecvent. În mod normal, este o idee bună să ștergeți datele EXIF ​​din fotografiile personale pe care intenționați să le încărcați online. Ștergerea datelor EXIF ​​nu reduce calitatea fotografiei.

Pot fi falsificate datele EXIF?

Datele EXIF ​​pot fi falsificate. Există o mulțime de aplicații care pot edita datele și oricine poate schimba fiecare bit de informații care este stocat pentru o imagine.

  Ce este Zoombombing și cum îl poți opri?