08/18/2022

Cum să verificați și să vă recuperați contul de Facebook piratat

Cu peste 2,93 de miliarde de utilizatori de care să fure informații, Facebook este una dintre cele mai mari ținte ale hackerilor. Hackerii încearcă în fiecare zi să pirateze conturile de utilizator pentru a fura informații personale, reclame și oferte spam sau pentru a spiona pe cineva important. Nu mă crezi? Încercați să căutați „Hack Facebook Account” pe Google și veți vedea zeci de site-uri web care oferă servicii de piratare a contului Facebook. Deci, da, există zeci de moduri de a pirata un cont Facebook, iar un hacker profesionist poate intra cu ușurință în contul unui utilizator obișnuit care nu cunoaște cele mai bune practici de securitate a contului. Dacă ați observat ceva neobișnuit cu contul dvs. de Facebook, există șanse mari să fi fost piratat. Nu vă faceți griji, în acest articol, am detaliat modalități multiple de a identifica dacă contul dvs. de Facebook este piratat, pași pentru a-l recupera și sfaturi pentru a vă face contul mai sigur. Acestea fiind spuse, haideți să ne scufundăm!

Identificați dacă contul dvs. de Facebook este piratat (2022)

Dacă credeți că cineva încearcă să-și spioneze contul dvs. de Facebook în timp ce rămâne scăzut, puteți încerca următoarele moduri de a identifica dacă contul dvs. a fost piratat sau nu.

Verificați notificările și e-mailurile de avertisment Facebook

Dacă Facebook găsește vreo activitate suspectă sau vă autentificați la contul dvs., veți primi o notificare care vă îndeamnă să o asigurați. Este important să nu treceți cu vederea această notificare. Urmați pașii de mai jos pentru a verifica dacă există activități neobișnuite în cont:

Activitate suspicioasa

Persoana care ți-a spart contul de Facebook îl folosește probabil cu un scop rău intenționat, cum ar fi trimiterea de spam prietenilor sau postarea reclamelor peste tot. Dacă găsiți vreo activitate pe care nu ați efectuat-o, există șanse mari să vă pirateze contul. Din fericire, puteți verifica toate activitățile dvs. de pe Facebook din pagina Jurnal de activități.

Pentru a accesa această pagină de pe desktop, faceți clic pe săgeata în jos din colțul din dreapta sus și navigați la Setări și confidențialitate -> Jurnal de activitate.

Aceasta va deschide o pagină în care veți vedea toate activitățile dvs. recente. Dacă găsiți vreo activitate pe care nu vă amintiți că ați făcut-o, sunt șanse ca altcineva să aibă acces la contul dvs. de Facebook. Pentru a fi sigur, puteți verifica sesiunile active ale contului dvs. utilizând instrucțiunile din secțiunea următoare.

Sesiuni de conectare

Facebook păstrează un jurnal complet al tuturor sesiunilor de cont pe toate dispozitivele la care v-ați conectat. Puteți verifica aceste sesiuni pentru a vedea dacă contul dvs. este conectat de pe un dispozitiv pe care nu îl recunoașteți sau dintr-un loc pe care nu l-ați vizitat. Urmați acești pași pentru a vedea sesiunile de conectare:

 • Pentru a accesa sesiunile de conectare anterioare, faceți clic pe săgeata în jos și treceți la Setări și confidențialitate -> Jurnal de activitate.
  Cum să dezactivezi următorul videoclip de pe Facebook [Firefox]

 • Apoi, comutați la „Sesiuni active” sub „Acțiuni înregistrate și alte activități” din bara laterală din stânga pentru a vedea toate sesiunile active pe Facebook.

 • Aici ar trebui să vedeți sesiunea curentă și toate sesiunile anterioare de pe diferite dispozitive. Puteți vedea adresa IP a dispozitivului, a sistemului de operare și a browserului aici. În plus, veți vedea detalii despre când a început sesiunea și când a fost actualizată ultima dată. Apoi, asigurați-vă că verificați dacă există vreo sesiune pe care nu o identificați. Dacă găsiți vreuna, faceți clic pe pictograma verticală cu trei puncte de lângă aceasta pentru a vă deconecta din sesiune.

 • Făcând clic pe pictograma cu trei puncte, veți afișa un buton „Deconectare”. După ce vă deconectați de la sesiunea suspectă, urmați instrucțiunile de mai jos pentru a vă schimba parola și a vă securiza contul.

Recuperați contul și schimbați parola

Odată ce contul dvs. este compromis, hackerul fie va ține evidența activității dvs. în tăcere, fie va schimba acreditările contului pentru a vă bloca accesul la cont. Iată ce trebuie să faci în orice scenariu:

Schimbați parola și obțineți din nou acces la contul dvs

În cazul în care hackerul v-a schimbat parola de Facebook și sunteți blocat, puteți recupera și reseta cu ușurință parola folosind adresa de e-mail conectată la contul dvs. Urmați pașii de mai jos:

 • Pentru a începe, vizitați pagina de conectare Facebook (vizitați) și faceți clic pe „Parola uitată?” buton.

 • Pe pagina următoare, trebuie să ajuți Facebook să-ți găsească contul. Pentru a face acest lucru, puteți introduce adresa de e-mail sau numărul de telefon. Introduceți oricare dintre aceste detalii și faceți clic pe „Căutare” pentru a vă identifica contul de Facebook.

 • Odată ce ți-ai găsit contul, Facebook va afișa mai multe opțiuni pentru a-ți reseta parola și a obține accesul înapoi. Aici, puteți obține fie un cod de resetare pe adresa de e-mail, fie numărul de telefon pentru a schimba parola. Utilizați oricare dintre aceste opțiuni pentru a vă reseta cu ușurință parola și pentru a vă accesa din nou contul. Dacă nu mai aveți acces la e-mailul sau numărul de telefon conectat, faceți clic pe „Nu mai aveți acces la acestea?”.

 • Facebook vă va recomanda să încercați să vă conectați din nou la contul dvs. cu parola. Dacă acest lucru nu funcționează, faceți clic pe butonul „Nu pot accesa contul meu de e-mail”.

 • Facebook vă va afișa acum o solicitare prin care vă spune că nu vă poate confirma contul. Cu toate acestea, există încă speranța de a vă recupera contul. Vizitați portalul de identitate de conectare Facebook de pe un telefon sau browser pe care l-ați folosit anterior pentru a vă conecta la Facebook.

 • Facebook vă va cere apoi să introduceți orice adresă de e-mail la care aveți acces, astfel încât să vă poată contacta prin intermediul acesteia pentru a rezolva problema. Introduceți adresa dvs. de e-mail și faceți clic pe „Continuați”.

 • Pe pagina următoare, va trebui să furnizați un act de identitate cu fotografie emis de guvern, cu numele dvs., fotografia și data nașterii clar vizibile (trebuie să se potrivească cu informațiile dvs. de pe Facebook). Puteți încărca pașaportul, permisul de conducere, cartea națională de identitate sau alte documente similare care vă pot dovedi identitatea. Pentru a încărca documentul, faceți-i o poză sau scanați-l și încărcați-l folosind butonul „Încărcați ID”. Odată încărcat, Facebook vă va verifica și vă va ajuta să vă recuperați contul folosind noua adresă de e-mail.
  Cum să dezactivezi Amintirile din această zi pe Facebook

Treceți prin verificarea de securitate

Acum că v-ați recuperat contul piratat și aveți acces la el, trebuie să vă asigurați că contul dvs. nu va fi spart din nou. Există multe modalități de a vă securiza contul de Facebook, dar vă recomand să utilizați funcția de cont compromis a Facebook, care ar trebui să vă facă să treceți din nou prin toate opțiunile de securitate. Nu vă faceți griji, este un proces automat și nu vă implică să vorbiți personal cu suportul Facebook.

 • Mai întâi, accesați pagina „Raportați contul compromis” a Facebook și faceți clic pe butonul „Contul meu este compromis”.

 • Dacă nu sunteți autentificat la contul dvs. de Facebook, introduceți adresa de e-mail și faceți clic pe „Căutare” pentru a o localiza.

 • Acum ar trebui să introduceți parola Facebook și să faceți clic pe „Continuați” pentru a vă conecta la contul dvs.

 • Alegeți butonul radio „Nu văd opțiunea corectă în această listă” și faceți clic pe „Continuați” pentru a vă securiza contul.

 • Facebook își va afișa acum instrumentul de securitate a contului. Faceți clic pe „Începeți” pentru a continua.

 • După efectuarea unei analize rapide, Facebook vă va îndemna să vă schimbați parola, să vă revizuiți adresa de e-mail și să verificați aplicațiile pe care le-ați conectat recent la contul dvs. Faceți clic pe „Continuați” pentru a verifica setările contului.

 • Acum ar trebui să setați o nouă parolă pentru contul dvs. Asigurați-vă că alegeți o parolă puternică care implică un amestec de alfabete, numere și caractere speciale. Puteți folosi un manager de parole pentru a vă aminti. Faceți clic pe „Continuați” pentru a confirma noua parolă.

 • Examinați adresele de e-mail legate de contul dvs. de Facebook și ștergeți-le pe cele pe care nu le recunoașteți.

 • Veți vedea acum aplicațiile pe care le-ați conectat la contul dvs. de Facebook. Puteți să le selectați pe cele pe care nu le mai folosiți și să faceți clic pe „Ștergeți” pentru a le deconecta.

Procesul de mai sus ar trebui să fie suficient pentru a vă recupera contul de Facebook după ce ați fost piratat, asigurându-vă în același timp că hackerul nu lovește din nou. Cu toate acestea, securitatea Facebook nu se limitează doar la asta, așa că continuați să citiți pentru a vă securiza și mai mult contul.

Securizează-ți contul de Facebook

Am enumerat câteva sfaturi utile pe care le puteți urma pentru a întări securitatea contului Facebook. Nu trebuie neapărat să aplicați aceste măsuri de securitate, dar dacă sunteți îngrijorat de securitatea contului dvs. și nu doriți să vă asumați niciun risc, urmați aceste sfaturi:

1. Adăugați un număr de telefon

Adăugarea unui număr de telefon este una dintre cele mai bune și mai ușoare modalități de a vă securiza contul. Vă va permite să vă recuperați contul chiar dacă e-mailul este piratat și, de asemenea, vă va permite să utilizați verificarea în doi pași a Facebook. Pentru a adăuga un număr de telefon, accesați pagina de informații personale a Facebook și faceți clic pe „Informațiile dvs. de contact”.

Din pagina următoare, faceți clic pe „Adăugați un telefon mobil” pentru a adăuga și confirma numărul de telefon.

2. Activați autentificarea cu doi factori

După ce ați adăugat numărul de telefon, nu uitați să configurați autentificarea cu doi factori (2FA) pe Facebook. Cu autentificarea cu doi factori, Facebook vă va cere un cod de verificare în plus față de parolă atunci când vă conectați la contul dvs. Ați putea folosi SMS-uri sau o aplicație de autentificare dedicată ca metodă 2FA, dar aș sugera aceasta din urmă.

  Cum să găsești oameni pe Facebook

Pentru a configura autentificarea în doi factori, accesați „Setări și confidențialitate -> Securitate și autentificare -> Autentificare în doi factori”. De asemenea, puteți consulta ghidul nostru legat de activarea autentificării cu doi factori pe Facebook pentru instrucțiuni detaliate.

3. Configurați alerte de conectare

Puteți alege să primiți alerte de conectare atunci când Facebook detectează că vă conectați de pe un dispozitiv sau browser pe care nu îl utilizați de obicei. Pentru a configura alerte de conectare, accesați „Setări și confidențialitate -> Securitate și autentificare ->Obțineți alerte despre autentificări nerecunoscute” și faceți clic pe butonul „Editați”.

Puteți alege să primiți alerte de conectare prin notificări ale aplicației și e-mailuri. Alegeți-le pe cele cu care vă simțiți confortabil și apăsați butonul „Salvați modificările” pentru a salva modificările.

Câteva moduri în care hackerii vă pot sparge contul de Facebook

Iată câteva modalități prin care hackerii și actorii rău intenționați vă pot sparge contul de Facebook, așa că asigurați-vă că luați măsurile potrivite pentru a vă proteja identitatea online. Și aceste măsuri sunt:

 • Site-uri de phishing: Hackerii pot crea o pagină falsă de conectare la Facebook, iar atunci când vă introduceți detaliile acolo, acestea vor fi trimise hackerului în loc de Facebook. Încercările de phishing se fac de obicei prin e-mailuri și alte moduri de comunicare. Dacă o persoană care nu are încredere vă oferă un link pentru a accesa Facebook prin intermediul acestuia, nu o faceți. Browserul dvs. poate da, de asemenea, un avertisment pentru a nu intra.
 • Keyloggers: Keyloggers sunt software care pot înregistra apăsările pe care le faceți pe tastatură, astfel încât vă fură numele de utilizator, parola și alte informații sensibile atunci când le introduceți. De obicei, acestea sunt instalate cu programe umbroase, dar hackerii le pot instala și de la distanță dacă au acces la computerul dvs. Astfel, utilizați un program antivirus bun pentru a identifica și opri keylogger-urile și încercați să utilizați manageri de parole precum Lastpass pentru a introduce automat parolele în loc să le introduceți cu tastatura.
 • Nu renunțați niciodată la parola dvs.: multe escrocherii vă pot solicita detaliile de conectare la Facebook pentru a vă oferi cadouri, monede de joc și alte stimulente. Nu renunțați niciodată la informațiile dvs., chiar dacă un așa-zis angajat al Facebook vă solicită. Vă puteți pierde definitiv contul de Facebook dacă este spart în acest fel, fără niciun mod de a-l recupera.

Recuperează-ți cu ușurință contul de Facebook piratat

Dacă ați urmat cu atenție pașii menționați mai sus, ar trebui să vă utilizați din nou contul de Facebook până acum. Atâta timp cât contul este cu adevărat al tău, recuperarea lui nu este imposibilă. Cu toate acestea, lucrurile pot deveni puțin dificile, în funcție de câte informații despre contul dvs. aveți în mână. Dacă sunteți în continuare blocat în contul dvs. și parcă nu puteți obține acces chiar și cu instrucțiunile de mai sus, nu uitați să verificați ghidul nostru separat despre cum să recuperați contul Facebook blocat. Dacă mai aveți îndoieli, nu ezitați să comentați mai jos, iar cineva din echipa noastră vă va ajuta.