08/08/2022

Cum să verificați benzile 5G acceptate pe telefonul dvs

În India, licitațiile 5G sunt în desfășurare, iar lansarea serviciilor 5G este iminentă. Așa că am compilat o listă de benzi 5G acceptate în India și SUA, astfel încât utilizatorii să poată verifica dacă smartphone-ul lor 5G este compatibil cu spectrul 5G din întreaga lume. Dar dacă doriți să verificați care sunt benzile 5G acceptate pe telefonul dvs.? Ei bine, în acest articol, am adunat toate sursele prin care puteți găsi lista benzilor 5G acceptate de telefonul dvs. Android sau iPhone. În această notă, permiteți-ne să aflăm cum puteți verifica benzile 5G acceptate pe telefonul dvs.

Verificați benzile 5G acceptate pe telefonul dvs. (2022)

În acest articol, am rezumat patru moduri simple de a verifica compatibilitatea benzilor 5G pe smartphone-uri, inclusiv iPhone și telefoane Android. Puteți extinde tabelul de mai jos și puteți trece la orice secțiune doriți.

1. Verificați pagina Specificații dispozitiv

Suport pentru benzi 5G Xiaomi 12 Pro

Cel mai simplu mod de a verifica benzile 5G acceptate pe telefonul dvs. este prin pagina de specificații oficiale a smartphone-ului dvs. Aproape fiecare producător de dispozitive menține o pagină de specificații pentru smartphone-urile lor pe site-ul lor oficial, unde menționează tot felul de detalii hardware, inclusiv suportul benzilor 5G.

Deci, dacă căutați o modalitate de a verifica rapid suportul pentru benzile 5G pentru smartphone-ul dvs., puteți face clic pe linkurile de mai jos, în funcție de producătorul dispozitivului dvs. Și treceți la pagina cu specificații a smartphone-ului dvs. pentru a găsi informații detaliate despre banda 5G.

  Adăugați personalizări puternice la aplicația Mementouri de pe iPhone [Jailbreak]

2. Verificați cutia de vânzare cu amănuntul a smartphone-ului dvs

Unii producători de telefoane fac tot posibilul să menționeze informații despre banda 5G și pe cutia de vânzare cu amănuntul. Prin urmare, este recomandat să bifați caseta pentru a găsi informații detaliate despre suportul pentru banda 5G. Ar trebui să verificați informațiile radio de pe spatele cutiei. Ar trebui să fie indicat ca NR, ceea ce înseamnă New Radio (5G) sau banda SA/NSA 5G. Unii producători pot menționa și banda de frecvență 5G.

cutie de vânzare cu amănuntul iQOO

După cum puteți vedea în imaginile de mai sus, toate mărcile BBK Electronics, cu excepția OnePlus, menționează informațiile despre banda 5G pe cutia de vânzare a telefonului lor. Realme, Oppo, Vivo și iQOO includ lista completă a benzilor 5G acceptate de smartphone-urile lor pe spatele cutiei, împreună cu o serie de alte detalii, inclusiv numărul IMEI, valorile SAR, configurația RAM+ROM și multe altele.

Am verificat cutiile de vânzare cu amănuntul pentru toți producătorii populari de smartphone-uri, inclusiv Motorola, Google, Nothing și alții, și am constatat că niciunul dintre ei nu menționează benzile 5G acceptate pe cutie. Este puțin dezamăgitor să vezi că cumpărătorii trebuie să afle informații despre benzile 5G pentru smartphone-urile lor.

3. Verificați informațiile despre banda 5G pe site-urile web dedicate

Există unele portaluri care adună și mențin informații despre benzile 5G ale diferitelor smartphone-uri. cacombos.com (vizitați) este unul dintre cele mai importante site-uri care listează toate benzile 5G. Nu numai că puteți vedea benzile 5G acceptate de telefonul dvs., ci și să verificați suportul pentru benzile 5G în funcție de regiune și operator.

  Cum să obțineți Firefox Quantum pe Debian Stable

În plus, acest site web arată informații despre agregarea operatorilor și combinații pentru diferite smartphone-uri. Dar, deoarece acesta este un portal susținut de comunitate, benzile 5G ale celor mai recente smartphone-uri ar putea să nu fie disponibile și unele informații despre bandă ar putea lipsi. Cu toate acestea, puteți consulta site-ul de mai sus.

Suport pentru benzile 5G de la Samsung Galaxy S22 / Sursa: cacombos.com

În afară de asta, gsmarena.com (vizită) este cunoscut pentru menținerea specificațiilor detaliate ale smartphone-urilor de la diverși producători. Puteți căuta și trece la fișa cu specificații a smartphone-ului dvs. pe acest site web. Apoi, trebuie pur și simplu să extindeți secțiunea „Rețea” pentru a obține o listă completă a benzilor 5G acceptate.

Suport pentru benzile 5G de la S22 Ultra / Sursa: gsmarena.com

Secțiunea benzi 5G de pe GSMArena arată, de asemenea, informații de rețea specifice regiunii, astfel încât să puteți ști dacă dispozitivul dvs. vine cu benzi 5G acceptate în India sau UE. Acest lucru vă va fi foarte util înainte să ieșiți și să cumpărați un smartphone.

4. Verificați benzile 5G acceptate pe iPhone

La fel ca majoritatea producătorilor de Android, Apple nu include informații despre benzile 5G acceptate pe iPhone-uri în cutiile de vânzare cu amănuntul. Cu toate acestea, facilitează utilizatorilor să verifice benzile 5G acceptate pentru toate modelele sale de iPhone pe o singură pagină. Apple include un link către această pagină de informații mobile și pe cutia de vânzare cu amănuntul iPhone. Acestea fiind spuse, să aruncăm o privire la modul în care puteți verifica benzile 5G în iPhone:

  • Puteți naviga la următoarea adresă (www.apple.com/iphone/cellular) într-un browser desktop/mobil și puteți consulta informațiile despre benzile 5G pentru toate modelele de iPhone pe care Apple le vinde chiar acum.
  Cum să solicitați site-ul mobil în Chrome Mobile

  • Dacă doriți să verificați benzile 5G acceptate pentru un anumit model de iPhone, trebuie să navigați la acel produs pe site-ul oficial Apple. Deschideți această pagină, selectați-vă telefonul și deschideți „Specificații tehnice”.

  • Acum, derulați în jos la secțiunea „Celular și wireless” și veți găsi întreaga listă a benzilor 5G acceptate pe iPhone.

Găsiți Lista completă a benzilor 5G pentru iPhone sau telefon Android

Așadar, acestea sunt cele mai ușoare patru moduri de a verifica compatibilitatea benzilor 5G pe smartphone-ul tău, fie că este vorba de un telefon Android sau iPhone. Am căutat o aplicație pentru a verifica suportul benzilor 5G pe smartphone-uri, dar nu am găsit una. Dacă o astfel de aplicație este lansată în viitor, vom actualiza ghidul în consecință. Până atunci, dacă doriți să aflați despre dezvoltarea 5G în India, accesați articolul nostru cu link. Și pentru a găsi informații despre diferitele benzi de frecvență 5G, inclusiv sub-6GHz și mmWave, avem un explicator detaliat. În cele din urmă, dacă aveți întrebări, spuneți-ne în secțiunea de comentarii de mai jos.