Cum să vă păstrați fotografiile în siguranță în timp ce filmați

În calitate de fotograf, nu există nimic mai rău decât să-ți pierzi fotografiile realizate de hard disk, fie că este vorba de o defecțiune a hard diskului, furt sau orice altceva. Cu o strategie bună de backup, este ușor să-ți păstrezi fotografiile în siguranță acasă, dar ce zici când încă nu faci fotografii? Ce se întâmplă dacă ieși din rețea și pleci de la laptop pentru câteva zile sau chiar câteva săptămâni? Hai să aruncăm o privire.

În timp ce vă aflați în locație, cele mai semnificative riscuri pentru fotografiile dvs. sunt furtul, pierderea și pierderea datelor. Soluția pentru toate cele trei riscuri este în mare parte aceeași: asigurați-vă că nu aveți niciodată o singură copie a imaginilor dvs. pe un singur card SD sau hard disk sau toate copiile într-o singură locație. Există ceva mai mult decât atât, așa că citiți mai departe.

Folosește cărțile potrivite

Pentru a minimiza șansa de pierdere a datelor de la un card SD defect—ceea ce se poate întâmpla, deși este foarte rar – înainte chiar de a pleca să filmați, asigurați-vă că utilizați carduri de înaltă calitate, care sunt în stare bună. Vă recomandăm cardurile SanDisk și Lexar și, într-adevăr, nu există scuze pentru a nu folosi cele mai bune: un card SanDisk Ultra SD de 32 GB costă mai puțin de 10 USD. Doar ai grija sa cumperi falsuri.

  Cum să obțineți noi funcții Office 365 cu până la șase luni mai devreme

Dacă cardurile dvs. SD au stat într-un sertar adunând praf de ceva vreme, merită să le căutați. Verificați dacă nu sunt zgâriate, zgâriate sau deteriorate în alt mod. De asemenea, ar trebui să le formatați înainte de fiecare filmare.

Dacă aveți sloturi duble pentru carduri, utilizați-le

Sloturile duble pentru carduri sunt o caracteristică profesională și, dacă camera dvs. le acceptă, folosiți-le absolut. Dacă nu trageți o mulțime de rafale, trageți RAW la ambele cărți. În acest fel, aveți automat o copie de rezervă a fiecărei imagini fotografiate. Șansele ca o carte să eșueze sunt mici; șansele ca două cărți să eșueze în același timp înainte de a avea șansa de a vă salva imaginile în altă parte sunt practic zero.

Chiar dacă fotografiați pe carduri duale, este o idee proastă să le lăsați pe amândouă în cameră. Dacă cineva îți fură camera sau cade de pe o stâncă…ceea ce se poate întâmpla— nu vrei să meargă cu ambele cărți. Când nu împuști, scoate unul și depozitează-l pe persoana ta, cu altcineva din grupul tău sau în geantă.

Utilizați mai multe carduri SD

Șansa ca cardurile SD să se întâmple ceva crește cu cât le folosiți mai mult. Deoarece cardurile SD sunt atât de ieftine, este logic să folosiți multe dintre ele. Pentru călătoriile de mai multe zile, folosesc două carduri în fiecare zi: un card principal și unul de rezervă. La sfârșitul fiecărei zile, le depozitez separat – de obicei unul în rucsac și unul în camera de hotel sau AirBnB – și pun două carduri noi în camera mea. În acest fel, dacă se întâmplă ceva, voi pierde doar o singură zi de imagini, mai degrabă decât valoarea unei călătorii complete. Nu contează dacă cărțile sunt pline sau nu.

  Înțelegerea creditării și împrumutării criptomonede pentru începători

Dacă mergi pe acest traseu, este o idee bună să-ți numerotezi cardurile, ca să știi ce fotografii sunt pe fiecare. Camera mea filmează atât pe carduri CF, cât și pe carduri SD, așa că numesc cardurile CF ca 1.1, 2.1, 3.1 etc., iar cardurile SD ca 1.2, 2.2, 3.2 și așa mai departe. Orice sistem de numerotare care funcționează pentru dvs. va funcționa.

Dacă puteți, faceți backup în timp ce trageți

Un număr tot mai mare de hard disk-uri portabile, ca GNARBOX sau Western Digital My Passport Wireless Pro, au un cititor de carduri încorporat. Dacă călătorești fără laptop, merită să investești într-unul. Aveți apoi o modalitate de a face copii de rezervă pentru fotografiile dvs. în fiecare seară sau chiar la locație. Este deosebit de important dacă fotografiați doar pe un singur card SD.

Un lucru de remarcat este că unele camere, cum ar fi Nikon Z6 și Z7, filmează în diferite formate de card: asigurați-vă că orice hard disk pe care îl cumpărați acceptă acel format de card sau are un port USB și acceptă un cititor de card obișnuit.

Cu copiile de siguranță, unul nu este niciunul și doi este unul, așa că, chiar și după ce faceți o copie de rezervă a fotografiilor pe un hard disk, este o idee bună să lăsați fotografiile pe cardurile de stocare până când știți că imaginile sunt stocate în siguranță în mai multe locații – sau mai bine totuși, în nor.

Importați și faceți backup cât mai curând posibil

Odată ce sunteți acasă – sau înapoi unde stați într-o călătorie prelungită – prima dvs. sarcină, înainte de a face un duș sau de a bea o băutură, ar trebui să fie să începeți să importați și să faceți backup pentru imagini. Dacă nu o faci la început, este prea ușor să te distragi și să amâni.

  Managementul posturii de securitate în cloud (CSPM) explicat

Importați-vă imaginile în Lightroom sau în orice altă aplicație de gestionare a fișierelor pe care o utilizați, încărcați-le în Dropbox sau alt furnizor de stocare în cloud. Dacă ați filmat mai mult de o mână de imagini, întregul proces va trebui lăsat să ruleze cel puțin câteva minute; mai mult dacă sunteți pe wifi la hotel. Numai când sunteți sigur că imaginile sunt stocate în cel puțin două locații separate, este sigur să reformatați cardurile SD și să le folosiți din nou.

Dacă toate astea sună puțin paranoic, ei bine, ai avea dreptate. Dar pierderea de date se întâmplă. Echipamentul camerei este furat. Și, dacă nu ești pregătit, poți pierde sute sau mii de imagini pe care le-ai cheltuit timp, bani și efort pentru a le crea.

Credit imagine: Eddie Yip pe Flickr.