Cum să vă asigurați că o cameră sau un obiectiv funcționează corect înainte de a cumpăra

Dacă cumpărați o cameră sau un obiectiv uzat, este o idee bună să-i faceți o analiză amănunțită pentru a vă asigura că totul funcționează înainte de a vă preda banii tăi rece și grei. Iată ce să verificați.

Verificarea faptului că o cameră funcționează

Cu toată complexitatea lor tehnică, nu există o sumă uriașă care poate merge prost cu o cameră digitală: dacă funcționează, funcționează; daca nu merge, nu merge. Nu prea există cale de mijloc. Acestea fiind spuse, iată ce trebuie să faceți pentru a verifica o cameră.

Privește-l vizual

Primul pas este să priviți camera cu atenție. Există crăpături, lovituri, rupturi sau zgârieturi rele? Ar trebui să vă așteptați la puțină uzură la o cameră uzată, dar nimic rău.

Deschideți trapa bateriei și cardului SD. Se deschid lin? Bateria și cardul de memorie intră și se deschid fără probleme? Ce zici de ace? Sunt curate și nedeteriorate?

Aruncă o privire la montura obiectivului și în special la contactele care trimit informații către un obiectiv. Sunt in stare buna? Atașați un obiectiv la cameră. Merge lin? Există vreun joc între cameră și obiectiv sau are o potrivire frumoasă și strânsă? Camera afișează un avertisment?

Ce zici de pantof cald sau bliț încorporat? Ele funcționează? Par deteriorate?

  Ce este modul de conducere Samsung?

Apăsați toate butoanele și rotiți toate cadranele. Este ceva blocat sau prins? Când reglați lucrurile, camera face ceea ce trebuie să facă?

Uitați-vă la placa trepiedului. Este deteriorat?

Verificați dioptria. Se regleaza corect?

Nu ar trebui să vă ia mai mult de câteva minute pentru a vă strădui pe o cameră, împingând și împingând și asigurându-vă că totul arată corect și face ceea ce este menit. Așa cum am spus mai sus, dacă o cameră digitală este spartă, tinde să fie cu adevărat spartă.

Verificați modul declanșator, oglindă și rafală

Cu aspectele externe privite, acum este timpul să acordați atenția cuvenită la interior. Scoateți orice obiectiv atașat la cameră și uitați-vă la oglindă. Există vreo pagubă aparentă?

Selectați o viteză de expunere de aproximativ 1/3 dintr-o secundă. Acțiunea oglinzii este lină? Acțiunea obturatorului arată bine? Se va mișca rapid, așa că este greu de spus, dar dacă există o problemă, s-ar putea să o vedeți sau să auziți.

Selectați viteza maximă a obturatorului, puneți camera în modul rafală și țineți apăsat declanșatorul. Acțiunea obturatorului este lină și continuă? Auzi ceva ciudat sau captivant? Camera ar trebui să filmeze cu plăcere până când umpleți tamponul.

Verificați comenzile lentilelor

Atașați un obiectiv pe care îl dețineți și în care aveți încredere la cameră. Selectați câteva viteze de expunere și deschideri diferite și faceți câteva fotografii. Arată așa cum te-ai aștepta? Pare ca obiectivul să răspundă la comenzi sau primești o eroare?

Selectați cea mai îngustă deschidere, priviți în jos cilindrul obiectivului și țineți apăsat butonul de previzualizare pentru adâncimea câmpului. Lamele de deschidere s-au închis lin? Diafragma este simetrică? Când eliberați butonul, lamele se deschid fără să se prindă?

  Cele mai bune 10 instrumente de canal de vânzări pentru generarea de clienți potențiali

Verificați focalizarea automată

Selectați manual un punct de focalizare automată, selectați o deschidere largă, focalizați pe ceva și faceți o fotografie. Inspectați imaginea pentru a verifica dacă punctul pe care v-ați concentrat este de fapt focalizat. Repetați procesul de câteva ori și asigurați-vă că focalizarea automată se schimbă fără probleme între ele.

Verificați senzorul și LCD-ul

Dacă camera are Live View, porniți-o și asigurați-vă că ecranul arată bine. Luați o imagine total supraexpusă și o imagine total subexpusă: ar trebui să fie alb pur și negru pur. Inspectați-le pe spatele camerei, căutând orice pixeli blocați fie pe ecran, fie pe senzor.

Transferați imaginile pe un computer și aruncați-le o altă privire rapidă. Totul arată așa cum ar trebui?

Verificați numărul declanșatorului

Obturatoarele camerei se defectează în timp. În mod normal, acestea sunt evaluate pentru între 100.000 și 300.000 de acționări, în funcție de faptul că este o cameră de bază sau profesională – puteți afla de pe site-ul producătorului. Dacă cumpărați o cameră uzată unde totul arată bine, cea mai probabilă problemă viitoare este că obturatorul va eșua de la utilizare.

Utilizați laptopul pentru a verifica numărul de declanșatori al camerei. Dacă este mai puțin de 50.000 sau cam asa ceva, atunci camera foto probabil că mai are multă viață în ea. Pe măsură ce acest număr crește, cu atât este mai probabil să fie nevoie de înlocuirea obturatorului în viitor. Comparați orice număr cu evaluarea obturatorului și apoi decideți cât sunteți pregătit să plătiți.

Verificarea faptului că un obiectiv funcționează

La fel ca camerele foto, nu există multe lucruri care pot merge prost cu un obiectiv care nu îl lasă foarte evident spart. Iată cum să verificați unul.

  [Fixed] „Cod de eroare Netflix NW-2-5” pentru streaming fără întreruperi

Privește-l vizual

Privește vizual obiectivul. Asigurați-vă că sticla nu este crăpată sau zgâriată. Privește prin lentilă și asigură-te că nu există praf sau ciupercă prinse între elemente. Aruncă o privire și la inelul filtrului. Firele arată bine?

Ce zici de montura lentilei? Arata bine contactele? Se montează solid pe camera ta, fără joc între cele două? Există erori?

Dacă este un obiectiv cu zoom, zoomează fără probleme? Funcționează toate comutatoarele și cadranele fără să se prindă?

Verificați focalizarea

Atașați obiectivul la cameră, selectați un punct de focalizare automată și faceți o fotografie. Verificați imaginea pentru a vedea că locul în care ați focalizat este de fapt focalizat. Repetați procesul cu diferite puncte de focalizare, diafragme și subiecte.

Puneți camera în modul de focalizare manuală și priviți prin vizor. Focalizați manual pe câteva subiecte diferite și faceți o fotografie. Arată așa cum ar trebui? Focalizarea obiectivului s-a reglat fără probleme?

Verificați comenzile de deschidere

Setați camera la diafragma minimă a obiectivului, priviți prin obiectiv și apăsați butonul de previzualizare pentru adâncimea câmpului. Lamele de deschidere se mișcă lin? Diafragma este simetrică?

Verificați stabilizarea imaginii (dacă are)

Dacă obiectivul are stabilizare de imagine, porniți-l și faceți câteva fotografii de probă la viteze mici ale obturatorului. Se pare că funcționează? Puneți camera în vizualizare live și țineți obiectivul lângă ureche. Auzi motorul IS funcționând în timp ce te deplasezi?

Achiziționarea echipamentului de cameră folosit este destul de sigur, mai ales dacă îl cumpărați de la o sursă de renume. Camerele și obiectivele tind să nu se rupă puțin: fie sunt în stare bună, fie sunt presă hârtie.