Cum să transformi un Raspbery Pi într-un server Plex

Serverele Plex Media sunt excelente pentru stocarea și accesarea tuturor filmelor, emisiunilor TV și a altor conținuturi media. Din păcate, hardware-ul Plex Server poate fi costisitor, consumatoare de energie electrică sau ambele. Pentru a reduce ambele facturi, utilizați un Raspberry Pi pentru un server Plex.

Ce trebuie sa stii

Rularea unui Raspberry Pi ca server Plex vine cu mai multe beneficii. Nu va ocupa la fel de mult spațiu ca un server sau un computer full-size. De asemenea, va folosi mai puțină energie electrică, chiar și atunci când este inactiv toată ziua. Cel mai bine, costă mai puțin decât majoritatea altor hardware capabile să funcționeze ca server.

Există totuși câteva dezavantaje de care trebuie să fii conștient. Raspberry Pi 3 are un procesor ARM care pur și simplu nu are puterea de a suporta transcodarea. Deci, atunci când vă configurați videoclipurile, veți dori să alegeți MKV ca format video. Acest lucru va ocoli de obicei nevoia de transcodare. (Aproape fiecare jucător Plex acceptă MKV fără transcodare din mers, dar câteva televizoare inteligente ar putea avea probleme.)

Chiar și atunci, deși veți putea viziona local la calitate standard Blu-ray, probabil că nu veți putea viziona aceste videoclipuri de la distanță. Și este probabil că nici videoclipurile 4K nu vor fi redate bine. De asemenea, rețineți că acest lucru nu este acceptat oficial și va trebui să actualizați manual software-ul serverului.

  Cele mai bune 10 hrănitoare automate pentru pisici pentru copilul tău de blană de felină

Dar odată ce luați în considerare acele potențiale capcane, Raspberry Pi face un Plex Media Server competent.

Noțiuni de bază

În comparație cu utilizarea unui computer complet dedicat sau a unui NVIDIA Shield ca server Plex, costurile pentru a începe cu un Raspberry Pi sunt relativ mici. O să ai nevoie:

Raspberry Pi 3
Card microSD
Alimentare electrică
Cablu Ethernet (dacă este posibil)
Stocare externă, cum ar fi drive USB sau unitate NAS
Hub USB alimentat pentru unitatea USB

Opțional, ați putea dori să luați în considerare a carcasă și un radiator pentru Raspberry Pi. Veți avea nevoie de un monitor, tastatură și mouse pentru a pune totul la loc, dar după aceea, puteți rula Pi fără cap.

Pentru început, veți dori să vă configurați Raspberry Pi urmând pașii standard. Cel mai simplu lucru de făcut este să obțineți o copie INCEPATORI pentru a instala cea mai recentă versiune de Raspbian.

Odată ce ați instalat Raspbian, veți face aproape orice altceva în terminal. Totuși, nu trebuie să fii familiarizat cu terminalul; puteți copia și lipi comenzile de mai jos.

Configurarea Software-ului

Primul lucru de făcut este să vă asigurați că Raspberry Pi este complet actualizat. Deci, rulați următoarele comenzi:

sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade

Și furnizați parola de root atunci când vi se solicită. Alternativ, puteți folosi SU și să omiteți toate intrările sudo.

După ce toate actualizările sunt terminate, va trebui să instalați pachetul „apt-transport-https”. Acest lucru permite serverului Plex dintr-o sursă HTTPS. Rulați această comandă:

sudo apt-get install apt-transport-https

Următorul pas este să adăugați cheia cripto pentru site-ul web dev2day (sursa acestui software):

wget -O - https://dev2day.de/pms/dev2day-pms.gpg.key | apt-key add -

Rulați următoarea comandă pentru a adăuga depozitul dev2day la lista surselor pachetului:

echo "deb https://dev2day.de/pms/ stretch main" >> /etc/apt/sources.list.d/pms.list

comanda terminalului: ecou > /etc/apt/sources.list.d/pms.list’ width=”650″ height=”300″ onload=”pagespeed.lazyLoadImages.loadIfVisibleAndMaybeBeacon(this);” onerror=”this.onerror=null;pagespeed.lazyLoadImages.loadIfVisibleAndMaybeBeacon(this);”>

  Cum să salvați prezentările Microsoft PowerPoint ca fișiere PDF

Acum ați adăugat depozitul dev2day, este timpul să actualizați lista de pachete:

sudo apt-get update

Acum, sunteți gata să instalați Plex Media Server. Doar tastați următoarea comandă și apăsați Enter:

sudo apt-get install plexmediaserver-installer

După ce software-ul Plex Server se termină de instalat, mai sunt doar câteva detalii de care trebuie să aveți grijă.

Detalii finale

Pentru a evita orice problemă de permisiuni, cel mai bine este să faceți Plex să ruleze sub utilizatorul Pi. Tastați următoarea comandă și apăsați Enter:

sudo nano /etc/default/plexmediaserver.prev

Ar trebui să vedeți o linie care spune:

PLEX_MEDIA_SERVER_USER=plex

Schimbați cuvântul „plex” în „pi” și apoi utilizați Ctrl+X pentru a închide fișierul. Alegeți să salvați și să suprascrieți fișierul.

Pentru un acces de la distanță fiabil, veți dori un IP static. Odată ce Raspberry Pi a repornit, deschideți terminalul și executați această comandă:

hostname -I

Aceasta este adresa IP actuală, notează-o sau tastați-o într-un editor de text.

Acum deschideți fișierul cmdline.txt cu următoarea comandă:

sudo nano /boot/cmdline.txt

În partea de jos a fișierului, tastați următoarele:

ip=TheIPYouWroteDown

Folosind IP-ul pe care l-ați notat anterior. Apoi utilizați Ctrl+X pentru a închide fișierul și a-l salva.

Acum reporniți Raspberry Pi cu următoarea comandă:

sudo reboot

Și Raspberry Pi este acum un server Plex funcțional. Sunteți gata să mergeți la plext.tv/web în orice browser pentru a detecta și a asocia serverul Plex cu contul dvs. Apoi va trebui să configurați Raspberry Pi să recunoască o unitate externă, să vă extrageți DVD-urile sau Blu-Ray-urile și apoi să vă denumiți fișierele media conform orientări Plex.

Odată ce ai totul la locul lui, vei avea acces la colecția ta media pe aproape orice dispozitiv, de la telefon la consola de jocuri. Este o opțiune excelentă de Plex Server care nu va sparge banca.

  Cum să obțineți o certificare PMP în 2022