Cum să-ți păstrezi obiectivele camerei curate

Am subliniat în repetate rânduri aici pe How-To Geek: obiectivul este la fel de important, dacă nu mai important, decât camera la care este atașată. Dacă fotografiile tale sunt neclare, deoarece există pete pe obiectiv, nu poți face nimic pentru a le remedia în postare. Chiar și curățarea petelor de praf este o durere. Având în vedere acest lucru, să vedem cum să păstrați curate obiectivele camerei.

Păstrați capacul obiectivului

Dacă nu folosiți camera, păstrați capacul obiectivului. Dacă obiectivul este oprit, asigurați-vă că ambele capace ale obiectivului sunt deschise. Este într-adevăr atât de simplu: păstrarea capacelor lentilelor pe lentile înseamnă că acestea nu sunt expuse la toate particulele de praf din aer și le poți descurca fără teama că degetele tale murdare vor lăsa pete.

Acum, acest lucru nu înseamnă că ar trebui să vă protejați cu gelozie lentilele, îndepărtând capacul obiectivului doar atunci când aveți fotografia perfectă aliniată. Lentilele sunt surprinzător de durabile – atâta timp cât nu vă exersați tehnica obiectivului de teren cu ele – și, după cum vom vedea, sunt ușor de curățat. Dacă vă plimbați prin oraș, făcând câteva fotografii, camera dvs. ar trebui să fie pornită și capacul obiectivului scos. Doar că, în timp ce aparatul foto stă acasă sau în geantă, ar trebui să lăsați capacele puse.

Gândește-te când împuști

Praful și petele vor veni din două surse: mediul exterior și tu. Dacă vă gândiți puțin la locul în care fotografiați și la modul în care vă manipulați obiectivele, este mult mai simplu să le păstrați curate.

  8 propuneri software pentru a închide oferte mai rapid tipstrick.ro

Seaspray este renumit printre fotografii de peisaj pentru capacitatea sa de a păta un obiectiv. O picătură mică aterizează pe elementul frontal și, chiar dacă o ștergi sau apa se evaporă, lasă sarea în urmă. Este o chestiune de o secundă să o ștergi, trebuie doar să te gândești să o faci.

Dacă lucrați într-un mediu praf, umed sau plin de particule, ignorați sfaturile mele de mai sus despre capacele lentilelor și păstrați-le. De asemenea, evitați să îndreptați obiectivul direct în vânt/spray/orice până când sunteți gata să începeți să fotografiați.

În mod similar, atunci când schimbați obiectivele sau vă manipulați în alt mod camera, nu atingeți elementul frontal. Doar ține-ți labele murdare departe de sticlă și va rămâne curat! De asemenea, nu ar trebui să lăsați o lentilă expusă cu fața în sus: particulele de praf din aer se vor depune pe ele.

Purtați o cârpă din microfibră

Majoritatea fotografilor de peisaj dețin mai multe haine din microfibră decât lenjerie intimă. Sunt foarte ieftine și foarte la îndemână. Dacă există murdărie sau pete pe lentilă, luați o cârpă din geantă și ștergeți-o. Dacă o cârpă se murdărește, luați-o pe alta. După ce am camera configurată pentru o fotografie peisaj, în mod normal șterg obiectivul pentru orice eventualitate.

Aproape orice cârpă din microfibră va face. Aș sugera să cumpărați o grămadă de ele—cum ar fi acest pachet de 30 de pe Amazon pentru 19 USD— și tratarea lor ca fiind aproape de unică folosință. Aruncă câteva în pungile pe care le deții, lasă unul în mașină (este bun și pentru curățarea ochelarilor de soare) și, în caz contrar, păstrează-i la dispoziție. Din când în când, treceți-le pe toate prin mașina dvs. de spălat.

  Cum să vă extindeți spațiul de stocare Xbox Series X|S

Faceți o curățenie temeinică ocazională

Indiferent ce faci, lentilele tale vor avea nevoie ocazional de o curățare decentă. Vestea bună este că este foarte simplu de făcut și ai nevoie doar de câteva lucruri: a suflante de aer, perie moale, cârpă din microfibră și ștergere pentru lentile sau stilou pentru lentile.

Procesul este ușor:

Utilizați suflantul de aer, o cârpă din microfibră și o perie moale pentru a curăța orice particule care se lipesc de lentilă.
Luați șervețelele pentru lentile sau stiloul pentru lentile și, începând din centrul elementului lentilei, frecați cercurile spre exterior, curățând orice pete.
Pasul final este să luați ventilatorul și peria și să curățați și interiorul capacelor lentilelor; nu are rost să vă curățați lentilele dacă capacul lentilei va arunca praf chiar deasupra acestuia de îndată ce ați terminat.

Păstrarea lentilelor curate necesită foarte puțin efort și fotografiile tale vor arăta mai bine. De asemenea, ar trebui să luați în considerare curățarea senzorului camerei, deși acest proces este puțin mai complicat.