08/08/2022

Cum să ștergeți datele de completare automată în Chrome

Browserele au tot felul de funcții, iar completarea automată este atât o caracteristică utilă, cât și uneori periculoasă. Poate stoca date din formular, inclusiv nume de utilizator, e-mailuri, adrese, informații despre cardul de credit și multe altele. Este util dacă completați adesea formulare online, dar este periculos dacă introduceți din greșeală informații despre cardul de credit în câmpul greșit.

Chrome șterge datele de completare automată

Chrome acumulează datele de completare automată peste timp. Pe măsură ce utilizați browserul, acesta va începe să salveze datele din formular atunci când completați un formular. Acestea vor include adresele de domiciliu și de livrare, codurile poștale, codurile poștale și multe altele. Chrome grupează informațiile împreună, de exemplu, știe ce e-mail este conectat la o anumită adresă și cod poștal. Tot ce trebuie să faceți este să selectați setul de date corect și acesta va fi introdus.

Puteți edita oricând aceste informații și, dacă sunt incorecte sau învechite, le puteți elimina.

1. Chrome șterge datele de completare automată – E-mail și parole

E-mailul și parolele sunt stocate în managerul de parole al Chrome. Pentru a-l accesa și pentru a elimina o intrare sau mai multe intrări, urmați acești pași.

Deschideți Chrome.
Faceți clic pe butonul Mai multe opțiuni din dreapta sus și selectați Setări.
Faceți clic pe Parole în secțiunea Completare automată.
Faceți clic pe butonul mai multe opțiuni de lângă o intrare de parolă pe care doriți să o editați.
Selectați opțiunea Editare din meniu.
Autentificați-vă cu parola pe care o utilizați pentru a vă conecta la desktop.
Schimbați parola și aceasta va fi salvată.
Pentru a elimina parola, faceți clic pe butonul mai multe opțiuni de lângă intrarea pe care doriți să o eliminați.
Selectați opțiunea de eliminare din meniul contextual.

  Cum să vedeți de ce Apple vă încarcă cardul de credit

2. Chrome șterge datele de completare automată – informații despre cardul de credit și de plată

Pentru a șterge informațiile cardului de credit care sunt salvate, urmați acești pași.

Deschideți Chrome.
Faceți clic pe butonul mai multe opțiuni din dreapta sus și selectați Setări din meniul contextual.
Faceți clic pe Metode de plată în secțiunea Completare automată.
Faceți clic pe linkul de lângă metoda de plată pe care doriți să o eliminați.
Se va deschide o filă nouă. Conectați-vă la contul dvs. Google.
Scoateți cardul de credit făcând clic pe butonul Eliminare de sub acesta.

3. Chrome șterge datele de completare automată – adresă, coduri poștale, coduri poștale etc.

Pentru a elimina adresele și informațiile legate de adrese, urmați acești pași.

Deschideți Chrome.
Faceți clic pe butonul mai multe opțiuni din dreapta sus și selectați Setări din meniul contextual.
Faceți clic pe Adrese și altele în secțiunea Completare automată.
Faceți clic pe butonul mai multe opțiuni de lângă o intrare.
Selectați Eliminare pentru a o șterge.

Concluzie

Datele de completare automată sunt tipul de date care sunt sincronizate dacă conectați un cont Google la Chrome. Dacă nu vă conectați la un cont Google, datele sunt stocate local. Dacă ștergeți și reinstalați Chrome, este posibil ca datele să fie în continuare prezente. Acest lucru se datorează faptului că ștergerea sau dezinstalarea Chrome nu elimină folderul de profil pe care îl creează pentru tine. Dacă doriți să îl ștergeți complet de pe discul local, trebuie să ștergeți și folderele de profil Chrome.