Cum să setați Ethernet sau Wi-Fi ca implicite pe un Mac

Utilizatorii moderni de Mac au mai multe moduri de a se conecta la o rețea sau la Internet, inclusiv Wi-Fi și Ethernet. Dacă nu ești atent, totuși, este posibil să nu folosești conexiunea pe care o crezi. Dar nu vă temeți, suntem aici să vă ajutăm.

Apple ar putea elimina în mod sistematic porturi de pe computerele sale, dar dacă dețineți unul dintre Mac-urile desktop ale companiei sau sunteți rezident în Dongle Town, probabil că aveți mai multe conexiuni de rețea diferite disponibile la un moment dat. Când scopul dvs. este debitul maxim, vă veți conecta printr-un cablu Ethernet. Cu toate acestea, este important, de asemenea, să mențineți Wi-Fi activ pentru unele dintre funcțiile mai sofisticate ale Apple, inclusiv deblocarea Mac-ului cu un Apple Watch și multe altele.

Probabil va trebui să mențineți Wi-Fi activat, ceea ce poate duce la o problemă – Mac-ul dvs. ar putea folosi Wi-Fi, chiar dacă aveți un cablu Ethernet conectat.

Este mai puțin decât ideal din motive evidente. Oricine folosește în mod intens orice spațiu de stocare atașat la rețea sau chiar are o conexiune la internet super rapidă, trebuie să folosească cea mai rapidă conexiune disponibilă. Din fericire, macOS facilitează schimbarea priorității conexiunilor. Iată cum să vă asigurați că Ethernet se află în partea de sus a listei respective.

Modificarea ordinii conexiunilor la rețea

Pentru a începe, faceți clic pe meniul Apple și apoi selectați „Preferințe de sistem”.

Apoi, faceți clic pe „Rețea” pentru a deschide panoul de preferințe specific rețelei.

  16 cele mai bune site-uri web de hacking gratuit

Aici, puteți face modificări la orice este legat de conexiunea la rețea a computerului dvs., inclusiv ordinea în care sunt utilizate diferitele metode de conectare.

Faceți clic pe pictograma roată din partea de jos a ferestrei și apoi selectați „Set Service Order”.

Fereastra rezultată va afișa fiecare tip de conexiune la rețea, sau serviciu, care vă este disponibil. Sperăm că Ethernet este în partea de sus a listei, deși dacă utilizați un dongle, acest nume va diferi. Nu vă faceți griji; va fi imediat evident care intrare este dongle-ul tău pe baza numelui său. Căutați ceva care menționează fie „Ethernet”, fie „1000BASE-T”.

Trageți orice serviciu într-o locație nouă din listă, după cum este necesar. Dacă doriți ca serviciul Ethernet să fie în partea de sus a listei, faceți clic și trageți-l acolo, apoi faceți clic pe „OK”.

În cele din urmă, faceți clic pe butonul „Aplicați” pentru a confirma modificările.