Cum să schimbați orientarea paginii în Google Docs

De cele mai multe ori, utilizarea unei orientări portret pentru paginile documentului are sens. Ocazional, cum ar fi atunci când aveți o masă mare care necesită acel spațiu suplimentar orizontal, este posibil să fie necesar să treceți la o orientare peisaj. Iată cum să faci asta în Google Docs.

Din păcate, Google Docs vă permite doar să schimbați orientarea paginii unui întreg document, nu doar a unor părți din acesta. Dacă veniți de la ceva ca Word, care vă permite să orientați diferite secțiuni în moduri diferite, va trebui să vă obișnuiți cu această limitare. Deci, nu veți putea insera o singură pagină peisaj într-un document altfel orientat spre portret, lucru care ar fi foarte util.

Totuși, posibilitatea de a schimba orientarea întregului document poate fi cu siguranță utilă în anumite situații.

Cum să schimbați orientarea paginii în Google Docs

Deschideți meniul „Fișier” și apoi faceți clic pe „Configurare pagină” pentru a deschide fereastra Configurare pagină.

În partea de sus a acestei ferestre, în secțiunea „Orientare”, puteți comuta documentul între portret și peisaj. Faceți alegerea și apoi faceți clic pe „OK” pentru a aplica selecția.

Dacă doriți să setați peisaj ca orientare implicită a paginii de fiecare dată când deschideți Google Docs, faceți clic pe butonul „Setare ca implicit” înainte de a face clic pe „OK”. Data viitoare când deschideți un document nou, acesta va fi în orice orientare implicită pe care o setați.

Notă: Deși modul peisaj poate face ca majoritatea documentului să arate grozav, are un efect secundar ciudat de reordonare și reformatare a imaginilor și a altor suporturi care ar fi putut arăta grozav în aspectul portret. Asigurați-vă că totul este în ordine înainte de a-l trimite cuiva spre aprobare.

  9 cele mai bune instrumente de monitorizare a utilizatorilor reale pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului

Cam despre asta e. Odată ce fereastra se închide, documentul este imediat transformat pe partea sa în aspectul paginii peisaj, oferind tabelelor, textului și imaginilor spațiu pentru a se extinde pe pagină.