Cum să scazi în Foi de calcul Google

Browserele de internet devin din ce în ce mai puternice, oferind cadrul ideal pentru ca aplicațiile web să înflorească. Aceste aplicații web sunt practic aplicații pe care le puteți utiliza, fără a fi nevoie să descărcați vreodată nimic pe computer, economisindu-vă astfel spațiu de stocare pe hard disk, integritatea registrelor și multe altele.

Un exemplu perfect de aplicație web folosită în mod obișnuit este Google Sheets, o componentă a Google Drive Suite și o alternativă excelentă la Microsoft Excel, un instrument bine stabilit care altfel te-ar costa destul de mult. Ei bine, Google Sheets este conceput pentru a fi la fel de eficient ca Microsoft Excel, sau cel puțin reușește să cuprindă toate instrumentele de bază pe care Excel le are.

De fapt, ambele produse au un design foarte comun al interfeței de utilizare și chiar un motiv de culoare similar, deși Google Spreadsheets vrea să se marcheze ca fiind un instrument mult mai simplu.

Cum să scazi în Foi de calcul Google

Deoarece vorbim despre foi de calcul, ar trebui să vorbim și despre ce poți face cu astfel de instrumente.

În fond, astfel de instrumente ajută la analizarea numerelor, fie că este vorba de adunări, scăderi, înmulțiri, împărțiri sau chiar ecuații matematice mai complexe.

În articolul de astăzi, vă vom arăta exact cum puteți continua și utiliza Foi de calcul Google pentru a scădea numere într-un mod rapid și eficient, astfel încât tabelele mari de date să nu pună probleme fluxului dvs. de lucru.

Cum să scazi în Foi de calcul Google

Pregătiți două coloane, completându-le cu diferite valori numerice
În scopul acestui tutorial, trebuie ca valorile din prima coloană să fie mai mari decât cele din a doua coloană

  Cum se creează poțiuni de restabilire a sănătății în Skyrim

Selectați celula în care doriți să fie afișate rezultatele după scădere
În aceeași celulă, începeți să tastați „=”
Selectați prima celulă a primei coloane
Introdu simbolul „–”.
Selectați celula corespunzătoare din a doua coloană
apasa Enter
După ce ați apăsat pe Enter, rezultatul va fi plasat automat în celula în care ați notat formula

Scădeți mai multe valori simultan?

Odată ce ați efectuat pașii de mai sus, probabil vă întrebați dacă trebuie să faceți acest lucru unul câte unul pentru fiecare rând, până în partea de jos. Raspunsul este nu.

Tot ce trebuie să faceți pentru a afișa rezultatele scăderii pentru toate celelalte rânduri este să selectați pur și simplu să trageți prima celulă care conține un rezultat în colțul din dreapta jos, iar apoi se vor completa cu valorile potrivite.

De ce este atât de eficientă scăderea în foi de calcul Google?

Deoarece datele din fiecare celulă sunt actualizate automat, de fiecare dată când modificați valorile din coloana B sau C, rezultatele scăderii din coloana D se vor ajusta și ele.

Mai mult decât atât, celulele care conțin formulele de scădere pot fi mutate pe un alt rând sau coloană fără a fi nevoie să vă faceți griji cu privire la schimbarea rezultatului.

Acest lucru se datorează faptului că, indiferent unde poziționați celula formulei, aceasta se referă în continuare la celulele B și C originale.

Cum pot vedea formulele în Foi de calcul Google?

Dacă aveți deja o foaie de calcul cu toate scăderile și adunările făcute pentru dvs., dar sunteți curios să aflați care este formula exactă, există două moduri de a le descoperi:

  Stăpânește rapid citirea rapidă cu aplicația web Readsy

Metoda 1

Faceți clic pe celula care conține o formulă pe care doriți să o analizați
Priviți bara Fx așa cum este prezentată în imaginea de mai jos:

Metoda 2

Pur și simplu faceți dublu clic pe celula respectivă, iar formula va apărea ca editabilă.

Rețineți că aceste două metode sunt excelente pentru vizualizarea tuturor tipurilor de formule, nu doar a scăderilor, așa că rețineți cum să le utilizați, deoarece probabil veți avea nevoie de ele des.

Scăderea în foi de calcul Google: gânduri de închidere

Din nou, Google a reușit să ofere un instrument foarte stabil atât pentru persoane fizice, cât și pentru companii și au făcut totul fără a solicita nicio formă de plată.

Foi de calcul Google este fiabil, bogat în funcții, accesibil întotdeauna din orice browser și nici măcar nu aveți nevoie de un cont Google pentru a-l folosi

Una peste alta, folosirea formulelor în Foi de calcul Google nu este deloc dificilă și sperăm că acest articol a făcut lucrurile și mai clare pentru tine.