Cum să rulați afișajul Retina la rezoluția sa nativă

Afișajele MacBook rulează în mod normal la o rezoluție la scară, care utilizează pixelii suplimentari ai monitoarelor cu rezoluție mai mare pentru a îmbunătăți claritatea textului de pe ecran, păstrând totul la aceeași dimensiune. Cu toate acestea, acest lucru duce la faptul că afișajul este în esență „mărit” cu totul mult mai mare decât ar trebui să fie.

Dacă afișajul rulează la rezoluția sa nativă, nescalată, veți avea mult mai mult spațiu pentru a lucra, ceea ce poate fi bun pentru cei care încearcă să stoarce fiecare centimetru de spațiu de lucru dintr-un MacBook mai mic.

Încercați mai întâi comenzile încorporate

Apple include unele comenzi pentru modificarea mărimii afișajului, pe care le puteți găsi în setările „Afișaj” din Preferințe de sistem:

Dacă utilizați în prezent setările implicite, probabil că cel mai bine este să încercați acest lucru înainte de a apela la o soluție terță parte.

Rulați la Native cu Retina Display Menu

Meniu Retina Display este o aplicație simplă pentru bara de meniu care vă permite să selectați o rezoluție personalizată dintr-o listă derulantă. Este o aplicație mai veche, dar nu are probleme de rulare pe macOS Mojave. Dacă se sfârșește prin a se rupe în viitor, poți încerca SwitchResX, care a fost actualizat mult mai recent, dar este o aplicație cu plată.

Descărcați DMG pentru aplicație de la linkul de lansare din partea de jos a paginii aplicației și deschideți-l. Din pictograma din bara de meniu, puteți selecta ce rezoluție doriți să rulați.

RDM vă permite să rulați rezoluții mai mari decât afișajul nativ, dar acestea vor fi neclare, deoarece va trebui să se interpoleze. Aici MacBook-ul meu de 13 inchi are o rezoluție nativă de 2560×1600, dar este capabil să ruleze la 4K mai aproape de scalare. Totuși, nu va arăta deosebit de bine și ar putea fi prea mic pentru a fi chiar citit, așa că cel mai bine este să rămâneți cu rezoluția nativă. Puteți găsi rezoluția nativă în fila „Afișare” din Despre acest Mac.

  Cum să personalizați butoanele mouse-ului pe un iPad

RDM are suport pentru mai multe afișaje simultan și chiar și pentru modificarea ratelor de reîmprospătare ale afișajelor cu rată mare de reîmprospătare, deși poate fi limitat dacă aveți un cablu DisplayPort mai vechi.

Totuși, nu este lipsit de unele bug-uri și inconveniente. Chiar dacă lansați aplicația la pornire, aceasta nu va încărca rezoluția implicită, lăsându-vă să o selectați manual. În plus, dacă utilizați mai multe monitoare, de fiecare dată când deconectați monitorul secundar, monitorul MacBook-ului va fi resetat la setările implicite și va trebui să reselegeți din nou rezoluția pe care o utilizați. Uneori se va defecta și va trebui să selectați rezoluția de două ori. În general, însă, își face treaba destul de bine.

Credite de imagine: guteksk7/Shutterstock