Cum să rootați Nokia X, să instalați Play Store și Google Now Launcher

Anunțul Nokia la MWC cu privire la noile telefoane Android nu a fost la fel de surprinzător ca ceea ce a făcut compania cu Android care rulează pe dispozitivele sale. Este ca și cum compania finlandeză – acum deținută de Microsoft – încearcă să creeze Android fără Google, înlocuind ofertele companiei Mountain View cu cele ale Microsoft. De fapt, smartphone-ul Nokia X, deși bazat pe AOSP, este complet lipsit de Google Apps, de la privire la dispozitiv, o să-ți fie greu chiar și să spui că este Android. Cu toate acestea, toată speranța nu este pierdută, deoarece datorită comunității active de dezvoltatori Android, există o modalitate nu numai de a roota Nokia X, ci și de a instala Google Play Store și Google Now Launcher pe dispozitiv. Detalii trecute de salt.

Înainte de a ajunge la detaliile despre cum puteți modifica Nokia X pentru a face toate aceste lucruri, înțelegeți că dispozitivul nu este încă disponibil pe piețele de producție. Hack-ul vine prin amabilitatea lui Kashamalaga, membru senior XDA Developers, care a primit un Nokia X la MWC și l-a folosit. Prin urmare, îi mulțumesc pentru că a adus această soluție minunată pentru cei care adoptă timpurie.

Vă rugăm să înțelegeți că această metodă este diferită de înrădăcinarea convențională, deoarece bootloader-ul Nokia X pare să fie parțial blocat și nici nu există o recuperare personalizată funcțională pentru dispozitiv.

Exonerare de responsabilitate: Instrucțiunile de aici trebuie urmate pe propriul risc, deoarece wdzwdz nu își asumă nicio răspundere pentru orice deteriorare a dispozitivului dumneavoastră.

  Wifi Collector scanează și adună informații despre rețeaua wireless

Cerințe

Înainte de a începe, haideți să aruncăm o privire la ceea ce aveți nevoie

Aplicația Framaroot
Un explorator de fișiere la nivel de rădăcină (Root Explorer sau ES File Explorer, de exemplu)
Pachetul Nokia GApps (disponibil la linkul sursă de la sfârșit)
NokiaX_SomeGoogleApps.zip (disponibil la linkul sursă de la sfârșit)

Instrucțiuni

1. Mai întâi trebuie să începeți prin a vă roota Nokia X. Deoarece nu există o recuperare funcțională, root-ul poate fi obținut numai prin aplicația Framaroot. Încărcați lateral APK-ul Framaroot și obțineți acces la nivel de rădăcină prin acești pași simpli.

2. Apoi, încărcați lateral exploratorul de fișiere rădăcină la alegere pentru a activa modificarea permisiunilor pentru fișierele de sistem.

3. Descărcați și extrageți conținutul fișierului ZIP NokiaX GApps și copiați toate APK-urile din pachet în directorul /system/app de pe Nokia X folosind exploratorul de fișiere pe care tocmai l-ați instalat.

4. Setați permisiunile pentru APK-uri să „citească” pentru toate și să „scrie” doar pentru primul de sus, conform capturii de ecran de mai jos.

5. Reporniți dispozitivul și acum instalați toate APK-urile din al doilea fișier ZIP (NokiaX_SomeGoogleApps) în mod normal, așa cum ați proceda pentru orice aplicație.

Cam asta este tot ceea ce există – smartphone-ul tău Nokia X este acum nu numai rootat, ci și capabil să ruleze Google Now Launcher și Play Store. Lansați-l pe acesta din urmă pentru a introduce informațiile Contului dvs. Google și descărcați toate aplicațiile pe care le lipseau!

Pentru mai multe informații și asistență, vă rugăm să vizitați forumul pentru dezvoltatori XDA de mai jos.

[via XDA-Developers]

  Este QIE un cuvânt în Scrabble?