Cum să reîmprospătați Chrome (ocoliți memoria cache locală)

Site-urile web stochează fișiere local pe sistemul dvs. Aceste fișiere stocate facilitează și mai rapid încărcarea site-ului web data viitoare când îl vizitați. Fișierele din cache expiră după un timp, iar site-ul le înlocuiește cu altele noi.

reîmprospătare tare Chrome

Reîmprospătare tare Chrome

Cache-ul accelerează timpul de încărcare pentru un site web, dar poate cauza și probleme. Dacă un site web încarcă date din memoria cache, nu va încărca întotdeauna conținut nou. Site-urile web care furnizează un flux live nu funcționează în acest fel, dar pentru majoritatea site-urilor web care nu furnizează conținut live, fișierele din cache pot provoca apariția conținutului învechit și pot cauza erori de încărcare.

O modalitate simplă de a remedia această problemă este să reîmprospătați browserul. O reîmprospătare tare forțează site-ul web să ignore fișierele din cache și să preia fișiere noi de pe server. Când efectuați o reîmprospătare tare, veți vedea o schimbare vizibilă în timpul necesar pentru încărcarea site-ului web.

O reîmprospătare tare este;

Specific unui site web
Nu modifică și nu afectează alte fișiere din cache
Nu modifică modul în care se comportă browserul sau setările acestuia

Reîmprospătare tare Chrome – Windows

Urmați acești pași pentru a efectua o reîmprospătare hard în Chrome pe Windows.

Deschideți Chrome.
Navigați la site-ul web pe care doriți să îl reîmprospătați.
Permiteți site-ului web să se încarce (nu vă faceți griji dacă primiți o eroare de încărcare).
Apăsați tasta Ctrl+F5 pentru a efectua o reîmprospătare tare.
Alternativ, încercați combinația de taste Shift+Ctrl+F5 pentru a efectua o reîmprospătare tare.

  Ce este Top Text Bottom Text Meme Generator?

Notă: poate fi necesar să țineți apăsată tasta Fn, astfel încât tasta F5 să funcționeze ca o tastă funcțională și nu ca o tastă media sau de control al sistemului.

Reîmprospătare tare Chrome – macOS

Urmați acești pași pentru a efectua o reîmprospătare tare în Chrome pe macOS.

Deschideți Chrome.
Navigați la site-ul web pe care doriți să îl reîmprospătați.
Permiteți site-ului web să se încarce sau să oprească încărcarea dacă primiți o eroare.
Apăsați comanda rapidă de la tastatură Shift+Command+R pentru a efectua o reîmprospătare tare.

Actualizare hard vs Ștergere cache

Nu este un secret că puteți șterge memoria cache din browser. Dacă faceți acest lucru, veți șterge fiecare fișier care a fost stocat în cache. Pe măsură ce navigați pe internet, memoria cache va fi reconstruită în timp. O reîmprospătare tare este specifică site-ului web pe care este efectuată, în timp ce ștergerea cache-ului afectează fiecare site web care a stocat fișiere în cache.

Dacă nu doriți să vă pierdeți întregul cache, ar trebui să efectuați o reîmprospătare tare a site-urilor web care vă dă probleme.

Concluzie

Toate browserele au o opțiune de reîmprospătare. Aceasta nu este o caracteristică specifică Chrome. Dacă utilizați un browser diferit, este posibil ca aceleași taste pe care le utilizați în Chrome să funcționeze și în el.