Cum să recuperați fișierele șterse de pe iCloud Drive

Pierderea fișierelor este chinuitoare, mai ales dacă este un document de lucru important sau poze cu copiii tăi. Soluțiile de stocare online oferă de obicei o modalitate de a restaura fișierele șterse, iar iCloud nu este diferit. Procesul este complicat, dar vă vom ține de mână până la capăt.

Companii precum Dropbox oferă câteva soluții extinse pentru restaurarea fișierelor șterse timp de luni de zile după ștergerea acestora și, deși iCloud se apropie de asta, este scurt în multe privințe.

Dacă ați șters un fișier pe care l-ați salvat anterior în iCloud Drive și acum trebuie să îl recuperați, trebuie să aveți în vedere două avertismente:

Fișierele sunt disponibile numai pentru restaurare până la 30 de zile după ștergere. După acel moment, au dispărut pentru totdeauna.
Restaurarea poate avea loc, în general, numai pe un computer, prin iCloud.com. Începând cu iOS 11 și macOS Sierra, dezvoltatorii pot construi o funcție „ștersă recent” în aplicațiile lor, dar kilometrajul dvs. va varia aici.

Prima dintre aceste două avertismente înseamnă că este puțin probabil să puteți utiliza restaurarea fișierelor iCloud Drive ca soluție de rezervă de încredere, deoarece istoricul nu se întoarce suficient de departe. Al doilea înseamnă că sunt șanse mari ca orice restaurare a fișierelor să necesite o călătorie la un computer. Orice proprietar de iPad sau iPhone care vizitează iCloud.com este direcționat inutil să configureze iCloud, să deschidă „Find My iPhone” sau să acceseze „Find My Friends”.

Toate acestea înseamnă că, dacă restaurarea fișierului este ultima ta speranță, va trebui să-ți încrucișezi degetele și să te îndrepți către iCloud.com. Iată pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a începe.

  12 instrumente de analiză de oameni pentru remodelarea peisajului HR

Restaurarea fișierelor șterse de pe iCloud Drive

Poate că nu l-ați mai vizitat niciodată, dar pentru a începe, deschideți Safari și conectați-vă site-ul iCloud. Va trebui să vă conectați cu ID-ul Apple; asigurați-vă că îl utilizați pe cel asociat cu iCloud Drive care a găzduit fișierul sau fișierele pe care doriți să le restaurați.

Odată conectat la iCloud.com, faceți clic pe butonul „Setări”.

Derulați în partea de jos a ecranului, sub secțiunea „Avansat”, apoi faceți clic pe „Restaurați fișierele”.

Va apărea acum fereastra de restaurare a fișierului. Dacă aveți o mulțime de fișiere stocate în iCloud și ați șters multe în ultimele 30 de zile, site-ul va avea nevoie de ceva timp pentru a aduna o listă de fișiere disponibile pentru restaurare. Odată ce acest lucru este finalizat, apare o listă de fișiere șterse și veți putea vedea locația lor anterioară în iCloud Drive, dimensiunea și timpul rămas până la expirare.

Pentru a restabili un fișier, faceți clic pe caseta de bifare de lângă acesta și apoi faceți clic pe „Restaurare”. Puteți selecta mai multe fișiere în acest moment dacă este necesar.

Odată ce fișierul a fost restaurat cu succes, iCloud afișează un mesaj de confirmare.