02/08/2023

Cum să protejați datele clienților cu un instrument CIAM

Încrederea este fundamentul oricărei conexiuni de succes, iar acest lucru nu este niciodată mai adevărat decât atunci când vine vorba de interacțiunile tale cu clienții tăi.

Indiferent de modul în care clienții interacționează cu dvs.: online, prin aplicații mobile sau în persoană, se așteaptă ca datele lor să fie protejate.

O încălcare a securității care compromite informațiile acestora dăunează încrederii pe care ați muncit atât de mult pentru a vă construi și vă poate pune în pericol afacerea. Gestionarea fragmentată a identității expune companiile și clienții acestora riscul unor încălcări costisitoare de securitate.

Este esențial pentru afacerea dvs. să aveți soluții de gestionare a identității și accesului clienților (CIAM), deoarece acestea protejează datele clienților dvs. și asigură o experiență consecventă a clienților la fiecare nivel al organizației dvs.

Acest ghid va explica cum să protejați datele clienților folosind Instrumentul CIAM. În plus, vom discuta despre modul în care datele clienților sunt esențiale pentru o afacere și despre cum software-ul CIAM se poate dovedi neprețuit.

De asemenea, vom oferi câteva sfaturi valoroase despre cum puteți proteja datele clienților cu o soluție CIAM. Haide, hai să aruncăm o privire.

De ce sunt datele clienților prețioase pentru afacerea dvs.?

Potrivit Wall Street Journal, a existat o creștere de 10,3% a cheltuielilor de marketing între aprilie 2021 și 2022. Sa constatat într-un alt studiu că aproximativ 49% dintre companii folosesc datele consumatorilor atunci când determină cum să promoveze potențialii clienți.

Acest lucru ilustrează importanța datelor despre clienți pentru organizații. Aruncă o privire mai atentă la câțiva factori care fac ca datele consumatorilor să fie valoroase.

#1. Informațiile despre clienți sunt egale cu o experiență mai bună a clienților

Pentru a oferi consumatorilor o experiență minunată, este important să le cunoașteți gusturile și interesele. Cunoscându-ți clienții, poți face ca fiecare interacțiune să fie relevantă pentru ei.

Prin urmare, este necesar să le oferim oamenilor ceea ce își doresc. Toate bunurile și serviciile pe care le furnizați și mesajele pe care le utilizați pentru a vă contacta clienții trebuie să îndeplinească acest standard.

#2. Suport social

Consumatorii iau în considerare dovada socială atunci când fac cumpărături. Peste 90% dintre consumatori susțin că citesc bloguri și recenzii din rețelele sociale înainte de a face o achiziție.

Folosind datele clienților, Amazon oferă dovezi sociale prin evaluări și recenzii ale produselor, atrăgând clienții să cumpere și demonstrându-și angajamentul față de opiniile imparțiale ale consumatorilor.

#3. Date despre clienți = o mai bună judecată comercială

Este imposibil să luați decizii strategice eficiente fără date. Efectuarea de presupuneri educate și pierderea mai mult decât câștigi necesită strategii bazate pe date.

  Cum să partajați în siguranță parola WiFi de pe un iPhone

#4. Informații despre clienți = Marketing mai de succes

Știați că costul achiziției de noi clienți este de cinci ori mai mare decât al menținerii celor existenți?

O modalitate rapidă și ușoară de a vă satisface clienții este să le cunoașteți numele și locul în care se află.

Vă ajută să decideți ce conținut să creați și cum să mergeți mai departe cu marketingul. Dacă majoritatea clienților tăi sunt baby boomers, ar trebui să te concentrezi pe Facebook sau Instagram? Ar fi e-mailul o modalitate mai bună de a comunica? Aveți nevoie de date despre consumatori pentru a răspunde la toate aceste întrebări.

Păstrarea clienților este mai ușor dacă îi cunoașteți bine.

Rolul CIAM în protejarea informațiilor confidențiale ale clienților

CIAM protejează în siguranță identitățile consumatorilor. Dacă consumatorul dvs. utilizează aceeași parolă pentru multe servicii și aplicații fără CIAM, acesta poate fi expus riscului de furt de identitate.

Folosind notificări push, parole unice sau verificare biometrică, identificarea consumatorilor și soluțiile de gestionare a accesului confirmă identitatea clientului de mai multe ori. În plus, clienții pot accesa cu ușurință serviciile și aplicațiile datorită paginii de conectare securizate a soluției software.

În plus, tehnologia de conectare unică a CIAM facilitează accesul ușor la toate canalele adecvate, reducând astfel barierele experienței utilizatorului. Un obiectiv major al serviciilor CIAM este de a ajuta clienții să-și apere identitățile și conturile împotriva hackerilor răuvoitori.

Caracteristicile cheie ale unui CIAM

#1. Începutul unei relații digitale: integrarea utilizatorului

Înregistrarea utilizatorilor este primul pas într-un proces CIAM care transformă vizitatorii site-ului web necunoscuți, inactivi, în utilizatori cunoscuți, înregistrați. Cu toate acestea, dacă procesul de înregistrare este dificil, consumatorii vor renunța, dăunând rezultatului companiei.

Procesul de înregistrare trebuie să fie simplu, ușor de utilizat și sigur, în același timp culegând informații critice de identificare a consumatorilor. Unele soluții CIAM oferă mai multe metode pentru a dovedi identitatea unui utilizator, cum ar fi verificarea e-mailului, care poate fi folosită pentru anumite conturi și tranzacții.

#2. Detectarea fraudei

Un sistem CIAM trebuie să fie capabil să consume informații despre fraudă pentru a selecta tehnicile de autentificare adecvate și pentru a autoriza sau a refuza accesul sau finalizarea tranzacției.

#3. Autentificare

CIAM utilizează din ce în ce mai mult autentificarea socială, autentificarea cu mai mulți factori (MFA) și autentificarea adaptivă (autentificare bazată pe riscuri) în loc de autentificarea prin nume de utilizator și parolă.

Utilizând autentificarea socială, un utilizator poate accesa o aplicație terță parte fără a se înregistra din nou. Sistemul CIAM colectează trăsături de identitate de la un utilizator folosind un IDP terță parte, cum ar fi Facebook, Twitter, LinkedIn sau Google.

#4. Profilare progresivă

Profilarea progresivă poate ajuta companiile să construiască un profil cuprinzător al utilizatorilor lor în timp. Conturile de utilizator au de obicei câteva caracteristici atunci când sunt create.

O afacere poate cere mai multe informații de identificare de la un client după ce acesta se familiarizează cu compania. Aceasta poate include numele firmei, titlul postului și informațiile de contact.

  Cum se schimbă directorul în promptul de comandă (CMD)

#5. Conectare unică (SSO)

Utilizând Single Sign-On (SSO), utilizatorii pot accesa proprietățile digitale ale unei companii cu un singur set de acreditări. Utilizarea single sign-on în implementările IAM de astăzi devine din ce în ce mai populară.

Este esențial ca sistemele CIAM să accepte protocoale comune de federație, cum ar fi SAML, OAuth și OIDC între site-urile web ale întreprinderilor.

#6. Suport pentru toate canalele

În lumea de astăzi, serviciile de internet sunt accesate de diverse dispozitive, inclusiv laptopuri, telefoane mobile, chioșcuri, sisteme de jocuri și asistenți digitali personali. Prin urmare, este important să se prioritizeze experiența utilizatorului pe mai multe canale pentru sistemele CIAM.

Rolul CIAM într-un mediu omnicanal poate include totul, de la gestionarea preferințelor clienților pe canale până la autentificarea consumatorilor pe mai multe medii.

#7. Gestionarea profilurilor de utilizator

Prin portalurile de îngrijire personală oferite de soluțiile CIAM, clienții și administratorii delegați ar trebui să își poată defini în mod explicit preferințele.

În plus, aceste preferințe ar trebui salvate într-un singur profil de client, astfel încât clienții să poată beneficia de servicii consistente și individualizate pe toate canalele.

#8. Gestionarea confidențialității și a consimțământului

Organizațiile trebuie să respecte legile și liniile directoare pe care guvernul și alte organizații comerciale le impun cu privire la colectarea datelor despre utilizatori.

Pentru a se asigura că stocarea locală a datelor și mandatele suplimentare de confidențialitate sunt îndeplinite, soluțiile CIAM trebuie să ofere politici centralizate de guvernare a accesului la date, funcții de interfață cu utilizatorul care permit clienților să specifice preferințe specifice centrate pe utilizator, astfel încât să poată controla modul în care compania își folosește datele, și alte capacități pentru a garanta stocarea locală a datelor.

Acum, haideți să vedem unele dintre cele mai bune soluții CIAM pentru afacerea dvs.

LoginRadius

LoginRadius este o platformă CIAM binecunoscută de nivel enterprise, care se concentrează pe managementul identității B2C.

Mai multe opțiuni de implementare în cloud și opțiuni de implementare la nivel local sunt disponibile cu LoginRadius fără a necesita niciun cod. Soluția CIAM oferă SSO și diverse opțiuni de autentificare, inclusiv autentificare fără parolă, socializare, telefon și autentificare cu mai mulți factori.

Caracteristici cheie:

 • Oferă integrare cu peste 150 de aplicații cloud.
 • LoginRadius pretinde că reduce costurile de inginerie cu până la 95% cu soluția CIAM gata de implementat.
 • Este posibilă autentificarea folosind MFA, acreditările sociale sau un sistem tradițional de nume de utilizator/e-mail.

Okta

Okta este una dintre ofertele cu cea mai rapidă creștere din sectorul de gestionare a identității clienților și a accesului. Peste 7000 de integrări prefabricate fac din Okta o alegere excelentă pentru SSO și autentificare.

În plus, oferă autentificare B2B, acces îmbunătățit la server și un director universal pentru gestionarea mai ușoară a utilizatorilor. În plus, Okta oferă teste gratuite de identificare atât clienților, cât și lucrătorilor.

Caracteristici cheie:

 • Capacitățile de gestionare a identității clienților și a accesului includ managementul ciclului de viață, autentificarea adaptivă cu mai mulți factori, gateway-uri de acces, managementul accesului API și altele.
 • Vă puteți face produsele mai sigure utilizând o tehnologie de securitate numită autentificare adaptivă cu mai mulți factori (MFA).
 • Permite utilizatorilor să se conecteze cu conturile lor de Facebook, Google, Twitter sau LinkedIn.
  Cum să controlezi când apare o imagine în PowerPoint

Platforma de identitate Ping

Ping Identity este o platformă CIAM care oferă utilizatorilor diverse opțiuni de autentificare și control al accesului.

Pe lângă SSO, autentificare fără parolă și implementare Zero Trust, Ping Identity oferă și opțiuni de implementare hibridă. De asemenea, îl puteți folosi pentru a vă moderniza vechiul sistem de gestionare a identității.

Caracteristici cheie:

 • Este posibil să controlați accesul securizat prin API-uri și aplicații.
 • Utilizează algoritmi de ultimă oră de inteligență artificială pentru a detecta anomalii și a securiza informațiile confidențiale și operațiunile corporative.
 • Site-ul dvs. web și platformele mobile pot fi monitorizate și protejate împotriva fraudei în timp real.
 • Pentru a confirma identitatea unui utilizator, companiile pot folosi politici de autentificare personalizate.

Frontegg

Folosind Frontegg, dezvoltatorii de aplicații își pot gestiona cu ușurință utilizatorii de la cele mai simple procese de autentificare până la cele mai sofisticate, inclusiv structuri organizaționale complexe (multi-tenancy), autorizare precisă, management API-token, un portal de administrare cu autoservire, aplicarea abonamentului, single sign-on (SSO) și multe altele.

Caracteristici cheie:

 • Controlul accesului: Frontegg oferă securitate simplă de control al accesului pentru aplicații, servicii și API-uri.
 • SSO: Integrați Frontegg pentru a accepta conectarea unică (SSO). Pentru o securitate totală, folosește protocoale precum SAML și OIDC.
 • Autentificare cu mai mulți factori: Frontegg poate adăuga autentificare cu mai mulți factori dacă aveți nevoie de un strat suplimentar de protecție. Frontegg oferă o interfață simplă pentru a activa MFA.
 • Gestionarea utilizatorilor: utilizatorii își pot crea cu ușurință organizațiile invitând utilizatori și membri, datorită designului multi-locatari al Frontegg. Pentru toți utilizatorii, acesta servește ca un portal de administrare dinamic cu autoservire.

Auth0

Companiile își pot spori securitatea cu ajutorul Auth0, o platformă binecunoscută care oferă diverse servicii de securitate.

Pentru afacerile B2C, această platformă oferă soluții de management al identității clienților, cum ar fi gestionarea parolelor, înregistrarea fără parolă, detectarea anomaliilor și managementul centralizat.

Caracteristici cheie:

 • Oferă o selecție largă de porniri rapide și SDK-uri pentru fiecare platformă și abordare de dezvoltare.
 • Oferă autentificare cu mai mulți factori pentru clienți.
 • Vă puteți integra sistemele de identificare în mod constant pe toate platformele și proprietățile.

Cuvinte finale

CIAM oferă afacerilor mai multă putere, permițându-le să se adapteze continuu la nevoile în schimbare ale clienților și companiilor.

Aceste puncte trebuie reținute atunci când alegeți sistemul CIAM potrivit pentru afacerea dvs., adică autentificarea cu mai mulți factori, confidențialitatea și conformitatea, scalabilitatea, disponibilitatea ridicată, API-urile și analiza.

Acum puteți citi despre cele mai bune platforme CIAM pentru a gestiona accesul la date.

x